Naše děti už vědí, že když se chtějí vykoupat v moři, musí si k němu dojet na kole. Letos to měly obzvláště daleko. Z Hamburku se to sice podél Labe zdálo na pláž kousek, ale na koupání to tam nebylo. Tak jsme to museli vzít na jih, přes státy Beneluxu, městečkem Schengen do Francie, pak podél Rýnu…
Ha, tak jsem první, kdo reaguje.
Opět bezvadně napsáno, ostatně jako vždy. A ten závěr, tem mě dojal až k slzám.
Vás, jako rodiče, Vašim dětem závidím, po tom všem jste zvládli i (polední:-) žár v Provence, neskutečné, máte můj obdiv!
Jo, zvládli. V klimatizovaném McDonaldu se to přežít dalo :-)))))
Tenkrát jsem jel v extrémních teplotách už z domova, ale v okolí Avignonu to bylo suverénně nejhorší. I když jsem tudy jel podruhé, padal jsem na hubu, asi je tam vyšší vlhkost či co.. ono nakonec i z toho Donalda musíte zpátky ven, a o to je to horší, jste fakt bouráci a né že ne :-)
Vynikající!
(teda to městečko Roussillon - tam bych si chtěl dát kávičku)
Vůbec si netroufám odhadnout, kolik by mohla stát. Tohle je jen cena za trochu vody v tom městečku.
Já si z cest nic "hmatatelného" nevozím, většinou nějaký kámen a pak jenom zážitky. Za kávičku v takovém městečku bych se nerozpakoval zaplatit.
Chápu. Mě jen zaskočila ta cena vody, tak jsem si tu ceduli musela vyfotit (a teď se mi hodila).
V tom horku se mi to zdálo docela nehorázné.
Navíc, asi tak 200 metrů od té kavárny bylo takové to veřejné pítko, kde se dala nabrat voda zdarma.
S velkou chutí jsem si přečetla vaše zážitky a hluboce smekám, tak vysoko a daleko s dětmi bych neměla odvahu.
A velmi hodnotím krásnou spisovnou češtinu ve vašich textech, tu už, bohužel, nevidím ani v knihách u profesionálů ani u moderátorů, všude jen obecná čeština. Už se těším na vaše další cesty, projíždím je spolu s vámi.