Minulý týden jsem na radu prodavače zakoupil přední světlo s 5ti diodami. Díval jsem se na to trochu nedůvěřivě, ale byl jsem překvapenej dobrou svítivostí. Zřejmě jsem zaspal dobu a technologie se trochu pohnuly. Netušil jsem, že z LEDek jde vytáhnout takový světlo. Ještě uvidíme, jak dlouho vydržej baterky.
A jaký přední světlo používate vy?
Od letoska Cateye HL EL400. Tri diody s vysokou svitivosti mi staci po meste, vyhodou je relativne dlouha zivotnost baterek 3 AAA, vodotesnost, moznost pouzivat akumulacni. Do ted jsem uzival blikacku Smart, N baterie ale nebyly akumulacni a blikacka nebyla moc vodotesna, takze jsem ji v zimnich lijacich dvakrat po sobe oddelal. Navic v blikavem modu interferovala s cyklocomputerem Ciclosport CM414, pokud od nej byla vzdakena mene nez tak 12 cm.
Blikačku smart jsem si oblíbil taky, kromě ní používám halogen na čtyři tužky, ale tohle všechno brzo nahradí vlastí výroba (s luxeonem). Používám computer Cateye a mám ho tak asi metr od blikačky, takže žádné potíže:-).
Pětidiodové světlo CatEye mám od léta a přestože mě přišlo na 999Kč (bez baterií), s jeho svítivostí (400cad) jsem spokojen. Pochvaluji především několikanásobně delší dobu svícení oproti žárovkovám - u nich energie vystačí stotva na hodinu - kdo má pak ty baterie pořád kupovat? (Nehledě na to, že současná vyhláška požaduje min. 1,5hod dobu svícení.)