Potřebuju poradit s výběrem brašny na řidítka do které by se mi na dno vešla baterka která má rozměr 200x160mm.Případně by se ještě dala položit na bok.Brašnu bych chtěl nějakou vyztuženou s upevněním na klip a nesmí mít uvnitř prepážky.Pokukuju po Sport Arsenal 440,445,510 nebo One Touring případně Ibera HB3/4.Je tu nejaký majitel co by mi to přemeřil zda se to tam vejde?Díky
Mám 445 od Sport Arsenalu a vnitřní rozměr je 25,5 x 15 x 19,5 cm. Co se týče váhy 4 kg, to bych v té brašně asi nevozil, okolo 2 kg už se brašna vlastní váhou dost houpe, já jsem si ji vyztužil hliníkovým profilem a dost se to zleplšilo, úchyt na řidítka to asi v pohodě vydrží, ten je podle mně nadimenzovaný dost.
SA510 uvádí na webu 13 x 24 x 21. Přeměřeno, 13x24 je půdorys - vnější rozměry.
21cm výška – maximální rozměr venkem včetně té horní kapsy.
No, nejeví se mi rozumné vozit takovou tíhu na řidítkách.
To je sice mozne ale neni to kam jinam dat.
SA310 má venk. rozměry 17x25x21 a nosnost 4kg- tam by se to mohlo vejít, ale...Říditkové brašny jsou určeny pro převážení lehkých věcí, které je třeba mít "po ruce"(doklady, větrovka/pláštěnka, mobil, malý foťák ap)jednak kvůli nosnosti závěsu a pak kvůli vysokému těžišti. Já vozím brašnu právě kvůli tomu na př. nosiči nad blatníkem(ale ne SA203, kde je zase těžiště vysunuté vpřed)napříč- tak jak je na řídítkách, jen o 15cm níž a je to při zátěži kolem 2,5kg sakra znát. Brašna se při přejezdu nerovností nehoupe, sedí jak přibitá i bez výztuhy tím, že je spodní plochou na nosiči, nemluvě o prudké změně směru při vyhnutí se nenadálé překážce/výmolu/díře. Zátěž 4kg bych si do brašny(tak jak je upevněná) nedal v žádném případě- jiných možností je na kole habaděj a bezpečnějších....
Jenze ja to nemam na kolo ale na kolobezku,tam tech moznosti moc neni.
Na řidítkách mám košík, s hliníkovou vzpěrou. Takto unese asi 10 kg. Při troše fantazie by se dala baterie přimontovat pod košík, ale záleží na možnostech koloběžky.
.....omluva- toho jsem si v dotazu nevšiml.Jistě by se i tam našlo vhodnější místo- bez foto je těžké o tom diskutovat... :-(
u koloběžek s baterkama na řidítkácjh jsem začínal, tudy cesta fakt nevede, není boha to nakonec na trochu hrbolatější cestě neuklepat a donekonečna netunit neutunitelné, s origo nějakou řidítkovou brašnou budeš mít problém i když tam budeš vozit foták---zrcadlovku, rozmlouvat Ti to nebudu, vlastní zkušenosti jsou nejlepší. trochu mi to fungovalo na malém Olpranu 16/16, kde jsem použil fotobrašnu--montáž hodně na tvrdo benz nějakého představce --jak je představec, tak vždy na nerovnostech kmitá --lahudka jsou dlažební kostky.
https://pepin65.rajce.idnes.cz/Predelani...
nakonec jsem to ale i tady na tom prckovi překopal na rám, jinak to ted na koloběžkách už nedělám
https://pepin65.rajce.idnes.cz/xxxx/
ted nedávno jsem zase předělával na elektro levnou Kostku a udělal tady na to vlákno
https://www.nakole.cz/diskuse/28061-kolobezka...
ale jak říkám, baterky na řidítka ti rozmlouvat nebudu, pokud plánuješ jen jízdu po asfaltu, tak by to mohlo být v poho---alespon nějakou dobu.