Mám chytrý mobil Huawei P8 lite. Má své roky, tak má na nějaké ty neduhy stáří nárok
Blbě se tam dostává k SIMkám. Dnes to nešlo, zkusím si s tím ještě pohrát. Zaoxidováno, zaschlé asi. Jestli se mi podaří otevřít obal, vyňal bych SIMky a baterku. Pak bych to nastříknul Kontaktolem. Mělo by to odvlhčit, promazat, osvěžit kontakty.
Jenom nevím jestli je ten Kontaktol na mobilu dobrý nápad a jestli ho právě tím nepošlu do věčných lovišť.
Anebo máte něco lepšího? Zkušenosti máte se všelijakými udělátky, tak se se mnou podělte. Dík
Kontaktol je poměrně agresivní čistidlo. Na jemné nízkonapěťové kontakty v elektronice se používají méně čisticí a více mazací přípravky. Zkus se poptat vnějakém kšeftu s elektronikou. V Praze je to GM.
kdysi jsem čistil kontakty které byly povrchově zaoxidované(ale "jen trochu") pomocí gumy na tuš.
Ta tvrdá půlka této:
https://www.optys.cz/zbozi/kombinovana-pryz...
Byla schopna vyleštit "do leskla", stačilo potom jen vyklepat nebo vysát drobky.
To je další ještě rasatnější stupeň. Strhneš s tím zlatou vrstvu na kontaktech.
promiň, měl jsme za to, že ty kontakty jsou celé mosazné/bronzové.
Používal jsem to na kontakty na cuprexitu, tj čistou měď.
Na čistou měď, nebo bronz to nevadí. Kontakt neprobrousíš. V elektronice jsou často kontakty zlacené, aby nekorodovaly. Ale i zlacený kontakt se dokáže zamastit a uprasit tak, že nevede. Na takový možná jen lihem.