Dámská 2019 se nesla pod heslem "Pramen zdraví z PoSázaví" a Posázaví jsme si užily opravdu dost. Jely jsme Sázavu od pramene k soutoku. HMS chtěla původně jet obráceně, ale akceptovala můj návrh, že je lepší vyjet z domova vlakem a po svých se pak vrátit, než někde poslední den stíhat vlak. A…
Zajímavé, kolik výškových metrů se nastoupá cestou po proudu řeky :-))
Tak zrovna v případě Sázavy do skutečně není žádný problém :-). Strávili jsme čtyřdenní akci zhruba na středním toku a krpály tam byly docela drsné - nejezdili jsme jen podle řeky. Navíc to byly poslední dubnové dny a 1. máj a vedro, jak v červenci - nestačili jsme doplňovat tekutiny :-). Ale takhle, jak to jely dámy, se mi to moc líbí...
Máš to hezky zpracované.
Díky :o)))
Pro mnohé to asi bude nezáživné čtení, ale třeba se to někomu hodí, až se bude pídit po tom, jaké jsou cesty kolem Sázavy.
Tak pro mně to bylo záživné čtení a moc se mi hodí. Před několika lety jsem se pídil po tom, jaké jsou cesty kolem Sázavy, ale nic moc jsem nenašel, takže se výlet nekonal. Tyhle trasy jsem si už zkopíroval a doufám, že v létě po trase té vaší "Dámské" vyrazím. Díky.
Díky, právě proto, že se čas od času objeví dotazy, tak jsem to dala dohromady.
U pramene zkuste najít ten pomník.
A pak napiš, jak se cestovalo vám.
Tak ten pomníček asi nenajdu. Podle turistů ho někdo asi ukradl.
https://www.turistika.cz/mista/pramen-reky...
Podle data je to informace z roku 2017. HMS měla info i s fotkou od HonzaKa a já osobně jsem se domnívala, že to moc stará fotka není.
Tohle by ale nejlíp řekl HonzaK.
Já jsem ho fotil v květnu 2012.
pěkně jsi to zaznamenala, tolik kilometrů, že jsme ujely? těším se na letošní Dámskou :-)
A kampak to bude? Už jsem zase zvědavá, asi se to ale dozvíme, až se vrátíte, že? Hned bych jela s vámi, ale já mám s sebou pořád "pána" :-).
Víš co se říká - dočkej času... :o)))
my bereme i doprovod, kdybyste se chtěli přidat nebudeme se bránit. zatím ještě není rozhodnuto, ale asi zase nějaká řeka, když nám to vloni tak pěkně šlo :-)
Dík, to je celkem lákavé... Pro nás je ale problém se s tandemem vůbec někam dostat, moc nás nechtějí do vlaku :-). Řeky? Loni se nám moc líbila Lužnice, Bečvy jsou fajn, samozřejmě Labe nebo Morava... přemýšlíme trochu o Jihlavě...
Také jsme před pár lety zvolili program "Řeky". Sázavu jsme jeli hodně podobně jen s tím, že ČTZ Stvořidla se na kole dá a nebyla ani tak složitá. Rovněž ČTZ z Kamenného Přívozu (Posázavská stezka) kromě pár míst je pro kola sjízdná (ale i my jí natěžko raději objeli). Řeky se nám zalíbily a už máme za sebou Lužnici, Ohři (srabácky jen od hraniční čáry), Vltavu (resp. takové kolečko ze Sušice, pramen, do ČB a Otavou zpět do Sušice. Poslední jsme lízli Dyji (Břeclav, příhraničím do ČB). Tolik pár typů, vždy na 4 dny:-)
Díky za tipy. Uvidíme, jak se to letos vyvine.
K těm ČTZ - jak píšu v úvodu - projet se dá, samozřejmě, všechno, jen nám přišlo zbytečné se všude nacpat. Nicméně proti gustu...
Stvořidla osobně neznáme, čerpaly jsme jen z toho, co jsme si kde přečetly, co jsme vyčetly z mapy a co víme od známých.
Osobně se na ně chystám pěšky. Chtěla jsem to stihnout ještě loni, ale občas člověk míní a... a pak je vše jinak...
Mezi Kameňákem a Pikovicemi to známe, a protože jsme se tam už všechny někdy s kolem prošly, zcela úmyslně jsme tuto pasáž vynechaly.