Chci se zeptat jaký jaké druhy vidlic jsou. Nejsem si jistá jestli dobře chápu, že jsou vidlice pružinové a vzduchové. Jestli ano tak jak se na pohled rozeznám.
Vidlice jsou vzduchové i pružinové nebo kombinované. Starší vidlice byly elastomerové. Na první pohled je nepoznáš. Musíš buď znát, jaký typ vidlice má jaké pružení, nebo si to někde přečíst. Prohlédni si různé vidlice a něco si přečti (obrázky a krátký popis) třeba tady
http://www.velotrade.cz/index.php?sekce=5&...
Asi máš na srdci i nějaký další dotaz (třeba chceš vidli koupit), tak sem s ním :o))
Syn má RST Capa T4, mohl bys mi prosím napsat jak se rozebírá. Chtěl bych jí vyčistit a promazat. Díky.
Pruzina- elastomer? Taky jsem mel kdysi nejake podobne RSTcko, Omegu. Na rozebrani snad nebylo nic jednodussiho. Bylo tam nejake sroubovani shora a zespod, proste jsem to rozebral, vycistil, promazal a stejnym, jen presne opacnym postupem to dal zase dohromady. S trochou technicke zrucnosti je to hracka. Mit svou dnesni vidli a moct ji rozebirat a servisovat jako tehdy tamtu... :(
Přesně jak píšeš. Dole je imbus. Tak to tedy o víkend zkusím. Ještě musím koupit bílou vazelinu a taky musím stihnout kafe s Radkou v Šárce a zajet na zahradu. Potřeboval bych se nechat naklonovat.
Taky jsem rozebírali vzduchovou vidlici s elastomerem. Stalo se, že málo pružila. Vyndali jsme elastomer a nechali ho pořádně vysušit, nevít jak mohl natáhnou vlhkost, ale povedlo se. Jo ten nápad vysušit elastomer nebyl z naší hlavy, ale fakt pomohl.
Ja vim, ze ses jen prepsal(a), ale at se to nekomu neplete, asi myslis pruzina- elastomer, ne vzduch- elastomer?
Nejsem tedy žádný odborník, hlavně co se vidlic týká. Ale tuto vidlici má syn na kole 4ever hazard z roku 2003 . Fakt ji fouká vzduchem. Vždyť jsem mu kupovala pumpičku a ten elastomer jsme opatrně sušili horkovzdušnou pistolí. Mám takový pocit, že tam byla i pružina. Moc si to , ale napamatuji. Ale, že elastomer natáhne vlhkost a pak vidlice nepruží jak by měla je fakt.
Jen tak ze zvedavosti, nemohla bys, prosim, opsat vyrobce a typ te vidlice? Diky.
Omlouvám se, že píši až dnes. Včera jsme byli fandit na Xterrě a dne jsme zase vezli syna na Zadov.
Je to RST GILA AET .
Potřebovala bych přesně vědět jaký druh vidlice je manitou platinium air 80. Mám možnost sehnat ji za dobrou cenu, jen bych ráda předem věděla do čeho jdu, jestli se jedná o vidlici pružinovou nebo vzduchovou a jaký je mezi tím rozdíl. Mám zatím jen minimální infomace. Určitě zabrousím na stránky co jsi mi poslal a vyzjistím situaci. Díky moc
Manitou dělá jako Platinum ve vzduchové verzi se zdvihem 80 mm :
- Black Platinum ClickIt Lockout - 12000 Kč
- Black Platinum Lockout - 9000 Kč
- R7 Platinum - 14000 Kč
První dvě jsou pro XC a All-mountain, ta R7 je vyloženě závodní vidle.
Ceny se samozřejmě můžou lišit, ale orientačně jsem nějaké uvedl.
Jak se přesně liší tady můžu napsat, ale nejlepší jsou stránky výrobce :
http://www.answerproducts.com/depts.asp...
Ještě ste zapomněli na Manitou Axel Platinum,
dělá sem pružina - 4000,-
vzduch - 5000,-
pružina s nastavením zdvihu - 6000,-
já mám tu pružinu,vážím 73 a je dost tvrdá,přemýšlím o reklamaci,občas mám pocit že zatuhává,možná špatné mazání
A nebo tady máš stránky prodejce.
http://www.progresscycle.cz/firma.asp?ID=40&...