Chci si koupi horské kolo Author, ale mám s tím celkem problém. Nevím, zda mám zvolit některé z dámské řady, nebo ne. V obchodě mi bylo doporučeno kolo Basic SX, ale já spíš inklinuji ke Kinetic ASL Mohl by mi někdo poradit? Díky za strávený čas.
Jestli si dívka, tak vol z dámské řady - liší se to jen malinko kratším rámem oproti pánské řadě. Osazení a vše ostatní je stejné. Ty cca 2 cm jsou ale na posezu znát...
Díky za radu, jsem celkem stejného názoru, ale prodavač ve speciálce na Authory mi tvrdil, že je to jedno. Musím se jen rozhodnout mezi Basicem a Kineticem.
Cože?!? Změn prodejce...
Měním. Jedu dneska odpoledne k jednomu chlápkovi, který má krámek miniaturní, ale o to víc na mne působí dojmem, že ví, co a jak a nesnaží se vnutit to, co má zrovna na skladě. Jezdím tři roky na Reflexu SX, jsem s ním perfektně spokojená, ale teď jsme začali jezdit víc v terénu. Vyzkoušela jsem přítelova horáka a bylo to super. Reflexe nechám do Prahy a horáka na chatu. Jsme totiž trochu závisláci na kolo.............
Tak jestli máš ozkoušený rám, je nejlepší vzít kolo sebou a poměřit geometrii.
Ale je fakt, že mezi horákem a crossem rozdíl je.
Řada ASL ti může vyhovovat i v případě, že nejsi dívka (nebo třeba ještě nevíš). To záleží na tvých proporcích. Rozdíly jsou i další. Třeba střed šlapání je o něco níž, kratší kliky (170 mm), možná kratší řidítka. Ale přesně tomu nerozumím Basic SX není. Je Basic a taky Basic ASL.
S tím Basic SX jsem se přepsala........... Že jsem "dívka" vím už docela dlouho, bohužel.
Jak bohužel, alespoň tě pak neočekávají takové šoky jako Járu Cimrmana :o)))
A víš to 100%, že jsi dívka? Raději se ještě podívej než půjdeš kolo koupit......co kdyby náhodou :-)
Kamila (pritelkyne) ma Tractiona s damskou geometrii a opravdu je to poznat....Ram je mnohem kratsi
Zrovna u Tractiona jsme to měřili a člověče, byli to dobré 3 cm, což je fakt dost...
No, rozdíl tři centimetry na vhodném místě a ve vhodnou chvíli.. Ty seš Radko tak krásně upřímná. :')
Jo to víš, 3 centimetry někdy pěkně dokáží zkazit dojem požitku :o)))
Kamca ma sice 17 (ja 19), ale stejne, kdyz si na to sednu, tak je to znatelne kratsi. Proste celej ten posed je vzprimenejsi a Kamce vyhovuje. Naopak panskej Author mi prijde oproti ostatnik kolum trosku delsi...ale to zas vyhovuje me. A navic skvele vede stopu...
Já osobně dámskej rám nee:)
Spíš mi vyhovuje pánskej. Je to prostě potřeba ozkoušet.
Ale tynhle rámy (Author Sport Lady) jsou skoro jako "pánský". Jen maj trošku jiný proporce. :')
Díky vám všem. Bohužel jsem neměla odpoledne čas s Vámi diskutovat, protože jsem si byla kola obhlídnout v obchodech a zjistila jsem, že při mé výšce 158cm bude opravdu nejlepší Kinetic asl 16´. Díky za rady, příští týden jdu nakupovat.
Žofka, já vím, ale stejně nee:) Prostě osobně mi nevyhovuje, čímž netvrdím, že někomu jinému nebude taky vyhovovat. Jen prostě doporučuju ozkoušet a nedat na to, zda je pánskej či dámskej, ale na pocit.