mám pocit že se to tu už někde řešilo :-)
Jinak já poslouchám hudbu když jezdím třeba v lese nebo po polních cestách - tam, kde nejezdí auta. A to dost potichu, abych i přes hudbu slyšela, co se děje kolem.
Na silnici urcite ne (tam jezdim opravdu jen nejnutnejsi presuny), a do terenu taky ne, protoze v prirode jezdim kvuli tomu, abych nebyl v civilizaci. Mit na usich sluchatka, tak mi schazi jeste motor a kilometry asfaltek napric lesem. Hudbu snad jen na spinningu. Ale kazdy at si dela, co uzna sam za vhodne :)
Kdyz jedu neco delsiho, neco co uz jedu po nekolikate a je to nudne, tak jo...to je prevazne po silnici. Ale v prirode urcite ne. Kvuli tomu tam jedu...
Zvrhlost postmoderního věku je to!
Předpokládám , že používáš kotoučouvý magnetofon a jezdíš na skládačce...
Kdyby to, on tam určitě tahá gramofon na kliku s troubou ;-))) A na zádech samozřejmě krosnu s těmi asfaltovými deskami ;-)))
A nebo si veze na valniku celej dechovkarskej orchestr...
jasne, ked ma niekdo iny nazor, tak ho hned treba ponorit :(
...zamyslite sa preco ma niekdo takyto nazor.
Vacsinou ludia co maju "sluchatka" im paradne skripe a vrzga masina pod nimi....tak asi preto, kdo sa on nevie postarat...len si ich dajte :))))
Toz moje masina neskripe, neboj...ja ji mam rad, takze si ji obcas promaznu.
A nikdo tady nikoho neponoruje. Myslim, ze hodne lidi tohle forum bere hosne volne. Kde kdo si tu dela sam ze sebe, nebo z jineho srandu a vsici to berou v pohode. Prece nebudem vazni a urazet se za kazdou blbe napsanou vetu
o.k. ;o)
Já osobně přehrávač používám na kole téměř vždy, ovšem na půl hlasitosti a v jednom kuse čučim do zpětnýho zrdcátka aby mi něco neuteklo :-) a s poloviční hlasitostí jsiu slyšel i okolní šumy docela dobře.
Tohle na kole považuju za dost nebezpečné, uši mám místo zpětných zrcátek. Musím poznat po sluchu, kdy mám za sebou auto, příp. i druh toho vozidla. Ohlížení nejde vždy praktikovat.
Tak tohle do puntíku podpisuju, v dnešním provozu jsou uši nezbytný. Když muzika do sluchátek tak jen přes zimu, při šlapání doma na trenažéru.(Což je děsná, leč nutná otrava) :-))
Mám na to vzpomínku, jak jsem loni v červenci chtěl podobným způsobem poučit během svačiny ve Šluknově jednoho Němce, který mi nabízel cyklorádio za 2 Eura. Ale neznal sem klíčové slovo - nebezpečné. Dnes už to vím - gefahrlich (s přehlasovaným "a").
jj
thumbs up
lze,s otevřeným typem sluchátek-např. Koss Sporta na nízkou hlasitost.Jezdím tak už spoustu let.
Taky jsem to párkrát zkusil (mám taky Koss Sporta Pro) a musím říct, že v rámci pudu sebezáchovy jsem s tím přestal. Na silnici je to vyložený hazard se životem. Sluch na kole je neméně důležitý než zrak. Ale to je těm mladším asi jedno :-/