Dobrý den,
potřeboval bych vědět nejaké základní věci jak mám kolo "uskladnit" na zimu abych ho na jaře vytáhl ze sklepa pojízdné.
Jsem cyklista začátečník, tak to ještě nemám zmáklý.
Díky za odpověď
L.
Tahle starost ti odpadne, když budeš jezdit i přez zimu. Je to nádhera šlapat v závějích někde v lesích a podle stop ve sněhu zjišťovat, že jsi jediný, kdo tudy tenhle týden projel ;o)
Taky jezdím celoročně, i když je pravda, že toho zase v zimě nenajedu tolik jako při trenýrkových teplotách :-) Ale jak praví jedno severské přísloví: Neexistuje špatné počasí, ale jenom špatné oblečení !!!
to není severské přísloví, nýbrž reklamní slogan Alpinusu. typický příklad toho, jaká je dnes naše lidová slovesnost :-)
Nebo možná příklad toho, že se velké výrobci čehokoli nebojí vzít za své to přísloví, které se jim hodí. Severské národy a jejich vychytané metody oblékání tu byly dávno před Alpinusem, takže je možné, že fakt měly takové přísloví.
Jo diky za typ budu o tom přemýšlet :-)
Ve sklepě (pokud tam teda není nějaké extrémní vlhko) by snad kolo mělo vydržet ve stavu v jakém se na něm naposled přijelo, ne? A na jaře se ve stejném stavu zase vytáhne ... Jinak souhlasím s názorem durmana o celoročním ježdění.
Já kolo namažu a trochu vypustím vzduch z duší. Jinak ho nechávám viset (nemělo by stát na kolech) za rám v kumbále je tam sucho a zloději se tam snad nedostanou.