Máme odpruženou cyklosedačku Sherman, která je částečně polohovací. Naše malá (17měsíců) nám v ní často usne a hlavička ji pak padá dopředů a dostran. Sherman nejde úplně sklopit. Nevíme jak to bezpečně udělat, aby ji hlavička dopředu nepadala a spalo se ji pohodlněji. Měla by se raději jízda přerušit a počkat, až se malá vyspí třeba na dece? Možná to houpání na kole není vhodné pro tělo ve spanku. Jak to řešíte vy?
Moc ti to asi nepomůže, ale naši známí to byli nuceni jednou vyřešit takto :o)))
http://www.bbcc.cz/hist/2000/0408OkoHoBu...
Jednou jsem ale viděla, že dítěti podložili hlavičku takovým tím nafukovacím kolkrčníkem - nevím teda, jak ho upevnili za krkem, ale rozhodně to bylo pro dítě pohodlnější než aby mu hlavička jen tak visela.
Řešení, které je vidět na fotce je nápadité. Na co také rodiče malých cyklistů nepřijdou. Pan Louda, jinak majitel jedné plzeňské cestovky, řešil obdobnou situaci takto: vysoká cyklosedačka podpírající hlavu, hlavička dítěte "přikurtována" k opěrce nějakým páskem či šátkem. Určitě to není řešení na celodenní jízdu, ale pokud dítěti "upadne" hlava (při spánku), je to asi lepší, než když se mu "láme" krk.
To musí být ale fuška jet třeba dvě hodiny co prcek spí po zadním kole.:)))
Zajímavá fotka i nápad :) Taky uvažuji o něčem nafukovacím kolem krku.
no, musím říci, že mi foto opravdu pobavilo!! Bomba. Čest všem sportovním rodičům :-). Sháním cyklosedačku a po těch komentářích asi půjdu do Hamax Siesta. Nebo je něco na trhu lepšího?Díky [email protected]
Zdravím, mám podobný problém, proto jen rozšiřuji otázku: Jak udělat, aby když jedu na kole jsem mohl zároven spát, šlapat, řídit a aby mi hlava nezdravě nepadala na bok?
Naše děti spaly v (neodpružené a nepolohovací) sedačce obě. Zkoušeli jsme přikurtovat hlavu v helmě k sedačce, ale nakonec jsme toho nechali. Když dítě usnulo uprostřed delší jízdy, zařadili jsme zastávku, když se jednalo jen o kratší jízdu či "dojetí", jeli jsme dál. Děti rozhodně problémy s bolením za krkem neměly. Vydrží hodně, víc než rodiče :)
Ty vozis tak maly dite na kole????? Neskutecnej hazard ale je to tvoje dite ze .....
No... možná máš pravdu a na cyklosedačku je ještě brzy. Možná je dost zatěžovaná páteř. Zatím jezdíme jen o víkendech krátké vzdálenosti (max 20km). Začli jsme asi před 14 dny. Malou jízda na kole strašně baví a dokonce si o to sama říká. Jízdu snáší dobře, nevadí ji přilba ani brýle. Vydrží v sedačce cca 40 min. Myslím, že když se jede opatrně, nedrncá to s ní moc a vybírají se klidné silnice a cyklostezky, je to v pořádku. Spíš bychom neměli pokračovat v jízdě když spí, to může být pro její páteř nebezpečné. Pokud nejde vyloženě o krátké dojetí. Každopádně by se to vše mělo brát v úvahu a jezdit hodně opatrně.
Myslim ze kdyz usne v sedacce v aute tak to bude podobny ,ale uplne me desi ze mam za sebou tak maly dite a jedu na kole....vzdyt je porad v ohrozeni na kole nejsi vubec chranenej.Hele je to tvoje rozhodnuti a neses za nej odpovednost ,ale ja bych do toho nesel
....my máme cyklosedačku Hamax (polohovací) a kluk v ní cestoval již v loni (bylo mu 20měsíců). Když usnul při jízdě, což bylo pravidelně, tak jsme to řešili tak, že jsme mu dali na klín batoh ten vytvarovali a přichytili bundou. Syn si položil hlavičiku a spal....
Všechny naše děti jsem vozil v takové té sedačce, co se připevňovala ke štangli (na Favoritu). Takže vám asi moc neporadím. Na kole spaly i za jízdy, následky na nich nejsou patrné (už maj´ po maturitě).