Chci na kole obnovit celou sadu a tak jsem si na internetu našel Deore LX s véčkama. No a ze zvědavosti se kouknu na cenu s Hydrama a rozdíl je pouze 700,- Kč. Dát 10990 nebo 11700 za kompletní sadu. Budu kupovat nové ráfky. Takže žádné náklady navíc. Ale zase s V-čkama jsem byl spokojenej.
Jinak jsem technoid a vrtat se v kole mě baví stejně jako jezdit.
Rozdíl mezi véčkama a kotoučema tu byl rozebírán již mnohokrát. Pokud je cenový rozdíl skutečně takto malý a nejde o LX hydry starší roku 2005, tak nelze než doporučit. Nebudeš litovat, kotouče jsou kotouče.
Ano rozdíl mezi Hydrama a V-čkama mám nastudovaný dopodrobna (již několik let :-)). Ale tady jde spíš o psychologický blok. Píšou že je to sada 2005.
Oki, od roku 2005 už bych to bral, starší měly pár neduhů. Jinak skoro sto kilo už je tak trošku na hranici, možná by stálo za to zvážit možnost vetšího průměru kotoučů, zvláště pak předního. Ale jestli to v rámci té sady nejde, tak bych to stejně bral, brzdový výkon bude minimálně stejný a s lepším dávkováním.
Asi není co řešit, ne ? Psychologický blok tě přejde hned, jak se zajedou a začnou brzdit naplno ;o)
jeste zalezi jakou mas vidlu, 100kg a hydry to dostane pekne zabrat.
No, zatím na tom kole kam to chci mám Suntour 8200. Ale jak ji oddělám tak tam půjde REBA. (nebo ji dám ženě a REBA tam půjde dřív :-)).
Mám 29" kolo a tam je to s vidlicema na štíru.
Tak to bych s těma hydrama počkal, než tam bude aspoň ta REBA. Ono by se nemuselo nic stát, ale nikdy nevíš kdy za to budeš potřebovat pořádně vzít a pak by ses mohl nepříjemně divit.
Tak radíš dát to ženě ta bude určitě ráda - ona jezdí jako paní radová tak to ani nepozná.
Jinak vzal jsem za to tento víkend a těsně jsem minul sloup porostlej chmelem a vědět jak mě ty šlahouny pořežou tak to vezmu raději přímo do sloupu a mám klid :-).
Auuu :o) ... Jinak s tou vidlí pro ženu bacha. Nevím co má teď, ale jestli má nějaký šílený Omni od RST nebo dokonce pevňáka, tak bych ji s tou Suntourkou ze začátku hlídal. Já takhle přesedlal na slušnou vidli a odvděčilo se mi to solidním držkopádem, protože jsem nebyl zvyklý na kvalitní kopírování terénu pláštěm. A ten Suntour už zase není takový šunt, aby ten přechod nebyl znát na jízdních vlastnostech.
Tak tedy Hydry. Díky za názor.
A pokud budes mit vylozene kliku, tak jako bonus ti v nich bude neco skrtat nebo vibrovat a muzes se v tom vrtat do aleluja ;o)