Ahoj, Tak jsem si koupil nové kotoučovky Avid Juicy seven. Namontoval jsem přední(se zadní byly nějaké komplikace) tak vzadu zůstala moje stará Magura Luisa. Na první vyjíždce sem zjistil, že Avid brzdí podstatně méně než Magura(přestože je avid vepředu). Najel jsem dalších cca 100km, ale brzdný účinek se pořád nezlepšuje, ini když destičky a kotouč odmastím.
Jak dlouho teda trvá než se kotoučovka zaběhne? Nebo s tím mám jít do servisu? Prosím poradte, čím to může být. Dík
Jak u Magura Louise, tak i u M.Marta (typy 2005 a 2006) mi stacilo na zajeti cca 20x poradne zabrzdit, aby byl vykon maximalni. Byly brzdy pred montazi dobre odvzdusnene? Nebyly zamastene desticky (nebo nezamastil jsi je nechtene sam)?
Odvzdušněný jsou, a po montáži sem všechno odmastil. Teď jsem si v diskusi o Hayesech přečet že se to nemá odmaštovat ředidlem, což sem udělal. Nemůže to být tím? (btw. vzdadu mám Magura Luisa 2002)
No, tak to je urcite tim redidlem. Redidlo je MASTNE!!! Pochybuju, ze to desticky jeste rozchodi, asi bude jedinym resenim koupit brzd. desticky nove, bohuzel. Nez je tam das, odmasti poradne i ten kotouc, s destickama nedelej nic. Nejlepsi odmastovadlo je na vsechny hdraulicke kotoucovky isopropylalkohol, ale s uspechem muzes pouzit vlastne jakykoli vysokoprocentni lih.
Mě se Deore LX hydry zajely tak během cca. 30km, od té doby brzdí výborně. Přes 100km je určitě moc, asi bych to konzultoval.
Jestli pořád nebrzdí, tak je něco v nepořádku a asi bych šel do servisu (přestože tam nikdy nechodím). Moje XT a LX se zajely na plný výkon na první krátké vyjížďce.
Nové desky-Kool stop,BBB-odmaštovat přípravkem na odmaštění brzd. kotoučů,k dostání v každých autodílech, na bázi éteru.