Nevíte někdo jestli existuje něco č ím se dají drobnější škrábance na rámu zaleštit?Druhá otázečka,zda je v olomouckém kraji nějaká firma která dokáže větší škrábance kvalitně zastříkat?Dík
Existují různé 'tužky' nebo barvy v malém balení (např. Auto-K-Lack 9ml). Prodávají se v mototechnách a podobných obchodech. Nedoporučuji používat barvy na modely typu Humbrol, barva se velmi rychle oloupe.
Ale na druhou stranu, co je to za bajk, který nemá nějaké šrámy???
Ad poslední věta:
To je pravda, snažit se retušovat šrámy by mohlo být považováno za nebikerské:-)))))))
To je fakt,nic jdu pro pilník a pořádně to kolo vopiluju,abych byl nejvetší biker v okolí-:))
Jen poznám
Pardón, nějak mi to ulítlo, tak tedy znovu: jestli se rozhodneš pro ty barvy, jak o nich tady výše píše ckp13, tak jen upozorňuji, že se dají koupit např. v ceně 100,- /kus bez metalízy a 200,-/kus s metalízou a naopak za cca 19,-/kus bez metalízy i s metalízou od firmy Toyota, která to prodává na zamáznutí škrábanců laků na svých autech. Je to velký jako lak na nehty, štěteček to má v sobě a navíc to můžeš ještě přemáznout bezbarvým lakem téže firmy. Jednou jsem to zkusil, když mi kámen odrazil lak v průměru cca 10 mm a dopadlo to dobře.
Nevim jestli by se Ti yplatilo si nechat zastrikat skrabance ve firme, to by mozna vyslo jak cely novy lak, se krabancema je dost prace. Kdyz jsem mel kolo novy, tak jsem to zadubaval lakem, co mam na auto, je to skoro stejny, ale uz to neresim, to bych nedelal nic jinyho, nez lestil kolo, az bude barva moc skareda, tak to prestrikam cely....
Tak po tomhle jsem se pídila hned jak se mi o kolo otřel první kamínek. Domnívala jsem se, že je to stejný princip jako u auta - nanesu a pak jemňoučkou brusnou pastou brousím a leštím až do ztracena.
V servisu mě od toho ale odradili - něco sice prý existuje, ale spíše to vzhledu a laku ve finále uškodí a rozhodně to nelze aplikovat podle mých představ...
Nicméně vyřešila jsem to stejně jako u auta - kolo (tedy rám) nemyju, jen ho otřu hadrem, aby ty vady na kráse laku nebyly tak vidět :o)))
Nové kolo si nech nastřikat spermiciovou barvou, aby jsi si hohl, vždy znovu nastřikat
A co takhle barevny "turtle" vosky. Vosk se vylesti a zatahne skrabance :-)