Určitě dost zde se vyskytujících jezdí na, ať už někým organizovanou, nebo svou, novoroční projížďku. Protože předpověď hlásí zatím mírnou zimu, chci prvního znovu zkusit spojit projížďku s létáním s draky. Pokud by někdo "na dostřel" severovýchodního okraje Prahy chtěl vyzkoušet tuto kombinaci, dejte vědět.
Pokud budu v Praze, v což nedoufám, tak určitě přijedu. To proto, že ti to dlužím a hlavně bych chtěl konečně vidět říditelného draka s výkladem. Takže se případně ozvu. Když to nevyjde, tak se ozvu až bude teplo i na pouštění draků.
Jinak vidlice skvěle funguje, díky. :)
To zní jako plán, píšu si do kalendáře. Jestli počasí dovolí, přijedu se podívat.
Poučení pro příště: při stěhování bytu neuklízet teplé cyklooblečení na dno banánovky, která skončí v hromadě padesáti úplně stejných banánovek zabarikádované za několika skříněmi :-]. Takže jsem nikam nejel a prodloužený večer bez nočního klidu trávím v garáži bastlením nového šlapohybu.
Držím palce, ať vám to zítra dobře lítá.
Můžeš napsat nějaké podrobnosti?!?
Sraz nebo kam bys mířil.
Docela by mě ty draci zajímaly.
Až po tvém odjezdu z Nepetche mi HMS s wílou řekly, že ty konstrukce, co ti koukaly z kola byly draci.
Nebo jestli můžeš, pošli mi kontakt do obálky a já bych se případně ozvala.
Chtěla bych na konec roku ještě zkusit kolo, tak proč s ním nezačít i 1. ledna - jak na Nový rok... :o)))
Proto jsem to sem dával s předtihem, abychom se mohli na detailech dohodnout. Jsem schopen dojet se čtyřmi až šesti draky asi tak do dvaceti kilometrů. Pokud znáš příhodné místo bez stromů a velkého provozu pěších, mohu dojet tam.
Jestli chceš severovýchod, tak naprosto ideální mi přijde cyklostezka z Ďáblic do Zdib. Kolem skládky.
https://mapy.cz/s/buvehebule
Tam na strom nenarazíš - teda kromě jednoho remízku :o)))
Jen teda nevím, jak moc tam fouká :o)))
Je ale fakt, že to hle je spíš sever.
Já netrvám na severovýchodě, myslel jsem něco, kam to máš blízko, když jsi pro nějaké problémy nemohla na NEPETCHE. Pokud máš tuto lokalitu na dostřel , přijedu tam.
Ne, to nemám. Jsem z Prahy 6.
Pro mě je na dostřel Vypich, resp. na pouštění draků plac před Hvězdou.
Je fakt, že zatím nevím, zda se odvážím na kole nebo zůstanu u svých 4 kol. Ke Hvězdě by to pro mě bylo každopádně jednodušší - jakoukoli dopravou.
Tak to bude Vypich. Na louce nad Ladronkou pořádali studenti Jaderné fakulty drakiádu, na kterou jsem dříve jezdil. Snad tam dojedu i nyní. Viděl bych to na půl desátou (pokud to na Tebe není moc brzy). Bude-li mráz, déle jak půl hodiny létat nevydržíme :-), tak stihnu i novoroční oběd na dvanáctou.
Myslíš tady https://mapy.cz/s/jovageruja
co dřív přistávaly vrtulníky do Motola?!?
9:30 je pro mě OK - naše kočka je stejně toho názoru, že déle jak do 5:30 se spát nemá bez ohledu na to, zda je všední den nebo svátek :o)))
Event. čas ještě doladíme před Novým rokem podle počasí.
Zatím díky :o)))
Ano přesně, jen jsem tam viděl vždy jen draky a i když jsem se o to pokoušel, zatím se mně vyrobit draka vrtulníka nepodařilo :-). I se zbytkem Tvého příspěvku souhlas - budou-li padat trakaře, akci zabalíme.
Předpověď se nám začíná vyjasňovat, tak snad vydrží a už nebude strašit deštěm :o)))
Dneska naložím pečenáče ze štědrovečerních ryb - na Nový rok budou akorát!
Počasí neovlivníme. Dávám dohromady alespoň trojici draků, kteří nebudou úplně "pro ostudu". Letově to vypadá slibně.
Zatím to s počasím vypadá dobře. Tak snad se rosničky s dlouhodobou předpovědí moc nepletou :o)))
Také jsem zaznamenal, že by mělo být nad nulou. Čryři stupně byly i včera odpoledne, kdy jsem na drakovi něco upravoval venku, ale jak jsem sundal rukavice, tak jak by se mně zakous do ruky krokodýl. Pokud by foukalo prvního víc, nezapoměň si nějaké starší vzít.
OK.
Hele a co když vůbec foukat nebude?!?
S drakama se v tom případě běží. A dost rychle.
S draky, které dělám, se neběhá. Pro jejich vzlet, ve většině případů, stačí popouštět jim pouštěcí šňůru. Je-li u země skutečné bezvětří, je pro start dostačující rychlost svižnější chůze a "nahoře" je většinou už vítr dost silný na to, aby tam drak zůstal.
Zítra vše platí?!?
9:30 na Vypichu?!?
Jen doufám, že nebude fučet jako dneska. To bychom zmrzli do půl hodiny.
Platí, plánuji v 7:45 vyrazit. NET předpokládá dobu cesty hodinu a čtvrt. S trochou štěstí (mého po cestě) se už budeš moci orientovat kde jsem podle draka na obloze.
Jen doufám, že bude fičet jako dneska, jinak je létání "o ničem", drak se jen tak tak drží na obloze a nejde s ním "akrobatit". Počítám, že vymrznem, pořádně se obleč, já nemůžu, v tom kopci na Vypich, bych se uvařil.
Draku díky, byla to opravdu výjimečná Novoroční :o)))
https://vrstevnice.rajce.idnes.cz/20200101...
Nemáš za co děkovat, rád jsem se projel. Naopak já děkuji za pečenáče. V Tvém provedení to byla veliká pochoutka. Obvykle jezdím na sladké, ale po nich jsem byl doma za hodinu a deset minut :-)
Hele, včera jsme měli ukrutné štěstí na počasí.
Dneska ráno bych se na kolo asi nevykopala a zřejmě bychom pěkně vymrzli.
To jsme měli, dneska bys tak pěkné fotky neudělala. Jen ten vítr mohl dýchnout alespoň o dva metry víc. Já mám proti zimě pod kůží dost tlustý "svetr", chvíli bych chlad vydržel, ale už by to nebylo zábavné. V té dnešní mlze bychom ani draky neviděli, to se pak špatně létá, když nevidíš co řídíš :-) .
pěkně jste si to užili, teď mne mrzí, že jsme na tebe nenaléhali, abys taky na Nepetche draka pustil, dost fičelo, to by možná i ulítl.
Byl jsem na srazu dřív, ale pod nuselákem to nešlo a po cestě už nebyla příležitost. Přece jen trojkolka v terénu ztrácí na "klasiku", takže jsem byl rád, že nezdržuji příliš. A ke konci, na té "náhorní plošince" v polích, už každý vyhlížel teplo hospůdky. Stylové by to bylo u toho letiště, ale nevím, zda je v provozu - to bychom tam létat nesměli. Doufám, že Radčiny krásné fotky někoho nalákají, a příští rok (nebo i někdy v tomto roce) bude účast větší.
na letišti mají svoje místo modeláři, jinak je letiště v provozu pro malá letadla. zrovna tam bohužel pršelo a je pravda, že na tom poli už se všichni v hospodě viděli nebo alespoň na teplo hospody těšili.
jedna z jarních vyjížděk by mohla být s draky, jezdíváme v březnu, podle počasí
U nás je také letiště pro malá letadla. Dříve svazarmovské, nyní mezinárodní a ze všech stran má na plotu cedule: Do 500 m od letiště je zakázáno pouštění- a následuje vyjmenování všeho možného, včetně dronů a draků. Jinak na mých stránkách (www.draci.webz.cz ) se lze dočíst, že draci se mohou (a mají) pouštět nikoli jen na podzim, ale vždy, když fouká dostatečně silný vítr. A třeba Radka už ví, že je to vlastně kdykoliv, protože na fotkách z novoroční vyjížďky je jedna z prvních s komínem, ze kterého stoupá dým kolmo vzhůru. Přesto drak, který dostal delší šňůry, uspokojivě létal. Bude-li zájem, mohu naložit na jaře draky opět na trojkolku.