Rozdíl tabulkového maximálního roztažení duše do šířky a potřebného roztažení duše do šířky je 2.25"-2.125"= 0.1" = 0.25cm = 2.5mm. Myslím, že ta duše se dá o 2.5mm roztáhnout víc, než je tabulková hodnota, aniž by z toho zkolabovala. Ovšem budeš mít duši nafoukanou a roztaženou na doraz. Duše je vlastně hodně hustá pletenina kaučukových vláken s otvory tak malinkými, že tudy vzduch významně neprchá. Jejím roztažením také roztahuješ ty mikro-otvory. Může se stát, že ta roztažená duše nebude tak dobře dlouhodobě držet tlak.
Loni jsem viděl duši s nátiskem hodnot 622x28-40mm
:-O
Co se ti na tom nezdá?
Tady píšou:
"Pro crossová a trekingová kola se používají obvykle pláště o průměru ráfku 622 mm, šířka bývá od 20 do 50 mm."
https://www.treking.cz/testy/pneumatiky.htm
Já si třeba na Růženku kupuju pláště 622-23 mmmm
Duše Schwalbe SV19 je pro 27-28-29" pláště šířky 40 až 62mm.
SV 17 je pro rozměr 622/28-47.
A silniční duše 18-23 jsem vozil s pláští 30mm a ničemu to nevadilo. :-)
Ano můžeš, taky jsem to tak měl a bez problému.
Teoretický problém může nastat, když máš kombinaci malou duši, nadměrně tlusté pláště, bez náhradní duše a minipumičku. Lepení v pohodě, ale jak to pomalu dofoukáváš, nemá duše oporu o plášť a čerstvý flek propouští. A to se mi stalo. Pomohlo znovu zalepit a počkat půl hodinu, dál bez problému. Ale už vím, že náhradní duše, co jsem si pak opatřil, musí mít tloušťku v dané toleranci.