Termín: 14.12.2019
Místo: Praha, Jihovýchodní PříPraží
Rok se sešel s rokem a je tu opět tradiční předVánoční akce Nepetche.
Akci sice tradičně vypisuji já, ale vzhledem k tomu, že na kole momentálně jezdit nemůžu, povede ji tentokrát netradičně HMS. Já se, doufám, přijedu podívat na start a pak do hospody.
TERMÍN: sobota 14. 12. 2019
SRAZ: v 10:00…
zatím je ještě brzy a počasí může být jakékoliv. pokud nebude pršet nebo padat něco jiného, tak jedeme. jen bych asi posunula sraz na 10:30, abychom nemuseli moc brzy vstávat. trasa se dá krátit i natahovat dle počasí a sil účastníků.
Tvl,vono nestačí výzdoba v centru a dcera co mě prudi s cukrovím...ja se letos vůbec nemůžu vánočně naladit
Vzhledem k tomu, že poslední dobou jezdím sám a jen zřídka potkám nějakého cyklistu, rád bych se zúčastnil. Jen nevím, jak splním dovětek ve "více o akci", když nepetchu.
To je jednoduché. Motto akce je
"kdo nepetche, jede na kole" :o)))
To bych mohl přijet. Z Břežan na Zbraslav.Na vlak připadně dojet do Berouna kolmo ci az domu. Jen Nina nerada jezdi vlakem.
Já mám … tu novou přítulkyni :)
Super, takže letos nebude z mrazáku?!?
:o)))
Letos asi nebudu, nejspíš nebudu ani v Praze...
A to ta devadesátka pojede místo Tebe?
neee, babi už na kole nejezdí.
hmm,má zenskou a čerstvý cukroví,tak na nás kašle
Zatím to vypadá, že bude chcát při dvou stupních. I když nad nulou. No, uvidím.
doufám, že už máte napečeno a těšíte se na sobotu :-) doufám, že předpověď rosničkám nevyjde a pršet nebude v našich kopcích prší zřídka, všechno uteče po vodě. zahřejeme se výjezdem na kopec a doufám, že i něčím tekutým.
sraz je v 10:30 pod Barrandovským mostem nebo se můžete připojit u kina v Modřanech.
:-o Nebyl původní čas srazu v 10 hodin? Sraz v 10:30 je překlep, nebo opravdu změna?
jo, bylo, ale ráno bude zima, tak proto ten posun o půl hodiny. tak snad to ti co se chystají zaznamenali.
Přesto, že mám od včera nanepetcheno, když kouknu z okna, moc nadějně to se zítřejším počasím, a tím i s účastí, nevidím.
Drak
Pokusím se dorazit. Jsem mrazuvzdorný, ale vysloveně na déšť vybavený nejsem. Při předpověďi "Od západu déšť se sněhem nebo déšť" tak obvykle nevyjíždím. Ale koukal jsem, že by mělo napršet cca nějaké 2mm, tak to asi risknu. Snad nevadí, že jsem tu úplně nový a nikoho z vás neznám.
Budu na vas myslet a drzet palce za pocasi az se budu povalovat na magneticke rezonanci. Doufam, ze odpoledne vas nekde dostihnu autem.
Hezky si to naplánovala, celou cestu do kopce a sama nejedeš :-))
Koukám, že prd vydržíš. Mně se to moc líbilo. Opět jsem byl někde, kde ještě ne, no a ten vítr, tak to byla daň. Mám dnes najeto 65, což tak špatné není, a byl i skopeček.
Máš recht, je to se mnou letos nějaké slabší, ale v kosmu jsem už přes dva měsíce :-)
Ja jsem spokojená,48 km a stehna boli jak za mlada
To už jste zpátky a doma, to jste vzali nějak hopem. Došlo cukroví a hospody měli inventuru? :-)
Důvod rychlého návratu je u mne jiný. V té picérii jsem si chtěl dát pivo. Myslel jsem, že mně ho natočí. Ale tam to mají jinak. Požádali mě, to slušně, ať se posadím, že mně ho objednají a pak donesou. Pivo nenesli, tak jsem se prozatím napil z lahve vody. V tu ránu byl u mne chlap, a co si to dovoluju, se tam napít z přineseného nápoje. Jebal mě, jak sirotka. No a tak už jsem doma. Rád příští rok pojedu zase, ale obávám se, že do té picérky mě už nikdo nedostane.
Měls málo vaječnáku v krvi,abys to ustál,to víš,ti mladí jsou chytří jak rádio a polivku naservírovat neumí,ci naděláš
Pokud zase napečeš ta skvělá vosí hnízda s karamelem, tak to rozhodně nepetche příští rok zase bude.
S hospodama je to holt občas problém. Ale uvidíme, kam nás za rok vítr zavane :o)))
na nás taky trochu hudroval, že jsme si dali rukavice na skříňku. hospoda nebyla zamluvená, vzhledem k počasí, jsem vůbec netušila v tak velkou účast. kdyby na nás radka nečekala, tak jsme mohli zůstat v jiné vesnici, ale ze Břežan to bylo o pár kilometrů blíž na stezku nebo na Kačerov.
No, když si psala, že jedete přes Ohrobec, tak jsem čekala, kdy mi napíšeš, že jste zůstali u Berušky :o)))
S mými 4 koly by to nebyl problém.
Ale nakonec ta pizzerie špatná nebyla.
Ne ne, v trase jsem nevinně, tu si naplánovala HMS jako vedoucí sama.
Já jen z tradice Nepetche vyhlásila. Je ale fakt, že jí dodatečně velmi děkuji, že se ujala realizační části, protože já holt kolo momentálně musím oželet.
Po poledni jsem ale na svých čtyřech kolech stihla alespoň dojet na setkání v pizzerii do Břežan.
Tak XVI. ročník nepetche jsme zdolali v pohodě a mně nezbývá jen poděkovat Hance a Radce za připravenou trasu, která měla vše - zimu, bláto ,déšť, vítr i drobet slunce. Jen toho sněhu bylo málo, ale to jsme si vynahradili vánoční náladou - nápojem od wíly a spoustou výborných cukrátek. Ještě jednou díky za vše a pokud se chcete kochat, tak fotky jsou na známé adrese:
https://bican.rajce.idnes.cz/Nepetche_14.12.2019/
Vypadá to parádně. Mně jen mrzí, že mám vždy v době Nepečte (nevím teď zrovna jakou že to transkripci jste zvolili) jinou, také již letitou, ale pěší akci.
Každopádně vidím, že jak vám, tak nám, se akce povedla. My dnes místo vánočního cukroví, opékali u Vltavy buřty pro ty nešťastné děti, které letos neviděli krásný hřejivý ohníček v přírodě.
Ba dokonce i Askalóóónu jsme kvůli nim zapěli:-))
Děti, které neviděly...
A nekňuč kvůli tomu jak bača trefenej dronem do hlavy.
:-))
.... ono je toho víc, baču v tomto případě trefil dost velkej dron ;-)
pevné datum nemáme je to omezeno jen na prosinec. minulé ročníky byly často kolem 20 nebo i 22.12. to jsem většinou šla jen na závěrečnou hospodu
ochutnávka cukroví byla skvělá, všichni tvrdí, že nepečou a pak tahají jednu krabici za druhou a jsem tak přejedená, že jsem kus pizzy musela vzít sebou.
Kdybychom pořádali soutěž v cukroví, tak letos by jednoznačně zvítězily drakovy úlky s karamelovou náplní. Ty byly fakt luxusní!
všem děkuji za účast, omlouvám se za posun, že to nebylo dříve avizováno, tak hojnou účast jsem opravdu nečekala. doufám, že se všem můj kout líbil a rádi se se sem zase někdy podíváte. hospoda domluvená nebyla, ale nakonec to bylo snad pro všechny přijatelné. snad jste stihli i za světla dojet co nejblíž k domovu. pár fotek tady, společné jsem si vypůjčila od Milana, díky, že to všechno zdokumentoval.
https://kockoslon.rajce.idnes.cz/Nepetche_2019/
Na ten modřanský hřbitov se už pár let chystám. Vlastně od té doby, co tam byla udělaná ta křížová cesta. Vždycky ale dojdu akorát do cukrárny dole :o)))
Je ale docela možné, že čekáš, až Tě tam ponesou.
Fotky od Rudy https://50plus.rajce.idnes.cz/Nepetche_-...