Ahoj,právě jsem si koupil kolo Specialized Hardrock comp a jsem nemyle překvapen chodem vidlice Marzocchi MZ 3,při jakémkoliv nadhození kola nebo skoku vidlice velice nepřijemně klapne a zpětně škubne do řidítek,prostě žádnej útlum odskoku.Máte s tím někdo zkušenosti?Není to vada vidlice?
Trosku postelovat nastaveni!
A můžeš mi poradit jak to poštelovat?
Kup si nejakou jinou vidlici :) MZ3 jsou montazni vidlice na bazi pruziny a elastomeru (i kdyz treba Pajana ji radi do kategorie vidlic za 12 000).
poštelovat?no zkoušel jsem na vrchu-tam kde se nastavuje tuhost či co ale žádná změna,prostě ta zpáteční rana do řidítek i při blbém vyskočení patníku je dost hnusná
No je fakt, ze Kona je montuje na damska kola...takze asi bude mekci...
a nemáte někdo tuhle vidlici+ nějaké rady k ní?kolik vůbec stojí?
Ján mám MZ Race ( "race" to teda je,to ti povim), což bude podobnej dáreček guma-péro a jediný co s tim můžeš udělat, tak úplně povolit ty imbusy nahoře, případně se někde v servisu zeptat, jestli nejdou vyměnit ty elastomery. A pak taky můžeš zatnout zuby a snažit se to nějak rozdejchat. Kolik tohle stojí zjistíš obtížně, protože to jsou OMV (?) vidle a jako takové se samostatně neprodávaj, pouze namontované na nové kolo. Prostě se smiř s tim, že je to obyčejná vidle té nejzákladnější řady a zázraky čekat nemůžeš. Ale jednu dobrou zprávu mám, za čas to trochu povolí a dostaneš z toho možná i 70mm zdvihu. Sme na tom stejně, co se dá dělat.
Myslel jsi OEM, viď ? :) ...další nešťastník se mydlí s vidlí. Málem jsem do ní taky šel, ale s pomocí zde (znovu)přítomných wewerky a Zakarra jsem dospěl k závěru, že tuto vidlici nebrat. Tudíž stále jsem v očekávání. Ale jinším než Zakarr ;)
Vím, to neřeší Tvůj problém, MZ-trojko :(
Ano ano OEM je ta správná kombinace písmenek, díky. Já si nemoh´vzpomenout.
Šel jsem do ní z toho důvodu, že to kolo bylo (až na tu vidli) v docela slušnym poměru cena/výbava (a taky se mi dost líbylo, to je taky pravda). Předtim jsem měl pevnou vidli, tak jsem si říkal, že začnu s touhle obyč a jednou to vyměnim za něco lepšího. No a ten čas pomalu , ale jistě přichází.
Promin si pica:))))
ale no tak, proč hned tak ostře
Pajano, ty mas na te Caldere stale puvodni vidlici? Nepredpokladam...dik za odpoved
mam proc???
pac jsem o Caldeře taky uvažoval (uvažuju).....tak jsem se te chtel zeptat jak ji vidíš a jak vnímáš chování tý vidle... thnx
Jo je to ok ale nemam pomer tak zase nemuzu rict ale je to olej pruzina
Aaaa pan "jsem hovado a uz nemam dalsi argumenty" opet zabodoval...
Ty kravko ja nepotebuju mit dalsi argumenty.... ty my vkládas do ust co jsem nikdy nerek tak uz nevim voco ti de a proc me napadas ja jsem rek ze author je na hovno a to je pravda tak uz tu nemel kraviny a zalez do diry
od kdy veverky a krávy jezděj na kole? :-))
Uklidni se...chovas se jak hovadko!
ja jsem v klidu zato ty jsi nejakej rozhozenej :))
Nevím proč tu plácáš o nějakém Authoru, když se tu naposledy řešily vidlice...
A mohl by ses trochu mírnit ve výrazech, takhle se opravdu chová jen ten komu už došly argumenty...
Me akorat doslo ze tu diskutujou jen kozicky ,prasatka ,kravicky a jiny maly Jardove:))))))
Lhari! Cituji te:
Tak ok prave si na to kapla Kikapu je u kony celopero za 32000 a u athora mas celopera za od 45000 co dodat...
(viz http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=2235...
Timto jsi porovnal MZ 3 s vidlici u authora za 12kkc a ted mi tu do "oci" lzes a jeste mi nadavas.
Fakt uzasny... co ale cekat od retarda...
Tvari v tvar si to muzete vyrikat v Novopacku :o)))
Teda jako wewerka s Jardou... :o)))
A co bysme si měli vyříkat...? Já jsem se jen wewerky snažil zastat... Nebo to vyznělo jinak...?
Jasně, mě se nějak všechno pošmodrchalo dohromady.
Nabírám zpětný chod a jako bych tu vůbec nebyla :o)))
no vzdyt jo veminko ted sis nakakala do pusinky:))))))
Nechceš se hodit do klidu? Hádám,že nikdo tady není zvědavý na tvoje slabomyslné řeči!
gvrmhn
tohle se mi taky stalo sice ne MZ3 ale na OEM vinetuovi kterou davali minulej rock k low-end speslum. vymenili mi to v zaruce. teda mel bych dodat, ze az potom co sem ji este "prorazil". a taky si chystam koupit jinou, lepsi, drazsi az se v tom zorientuju. pac co dira do prdele to nazor :)
http://www.grawerton.cz/grawerton/vyrobky.asp...