Termín: 07.05.2020
Místo: Bystřice pod Hostýnem, Loukov
Jaro je sice daleko,ale info je třeba - jarní NaKolácký sraz bude v klasickém termínu 7.5. - 10.5.2020 v turistické ubytovně v Loukově pět km od Bystřice pod Hostýnem {nesplést s Lukovem,ten je kousek od Zlína}.
Kapacita ubytovny,která je v budově Obecního úřadu,je 30 lidí - 10 třílůžkových…
Kdyby byl zájem, mohla bych domluvit svezení na Rajnochovické lesní železnici. Ona je v současnosti spíš zahradní než lesní,ale nadšenci se snaží a budují a zvelebují. Byla jsem tam před dvěma lety, od té doby rozšířili kolejiště atd.
Jaro se blíží, čas umýt kola od podzimního bláta. Strejda už nás pomalu rozděluje do pokojů a plánuje trasy. Na Lesní železničku prej až v neděli. To už většinou všichni spěchají domů, ale vlaky jezdí, do večera by se každý dom dostal. Je to od ubykace 13,6 km, po 10. hodině bychom tam mohli dorazit. Chtějí vědět kolik nás asi bude, aby nachystali dost lopat. Tak pište, kdo by se rád vydrnkal ve vagonku. :-))
Ve vagónku ano, ale co ty lopaty? Snad tam nechtějí odpracovat brigádnické hodiny :-) A jestli místo vstupného, nebo jako bonusovou aktivitu v ceně... no rád bych se tam podíval.
To bude ta bonusová aktivita. :-))
Za příplatek můžeme i chvíli házet lopatou? Už se těším. :-)
Já se hlasím.
Prosil bych jeden lístek do první třídy. Nejlépe k oknu. :-)
Do kdy to potřebuješ vědět?!?
Jestli vůbec pojedu a zda sama nebo s Mimišem budu zřejmě vědět až těsně před srazem.
Takže poježdění na železničce je domluveno na neděli 10.5.v 10:00 hod. S tím, že je možné mírné zpoždění, přece jen jedeme na kolech. Vstupné mají zatím dobrovolné, ale se to změní a bude pro děti 40,-Kč a dospělí 50,-Kč. Kolik nás bude je prej jedno. O lopatě řeč nebyla. :-))
Přikládám mapku kolejiště.
Wíla+jeden
A jak to zvládneme s výjezdem na Tesák?????
Neboj,to zvládnem - k železnici pojedeme po 5037 na Podhradní Lhotu - po 5034 do Rajnochovic a pak Rozsošné bus a po 5120 těsně pod vrchol Tesáku krásná trasa téměř celá mimo provoz vhodná i pro tříkolky.
100m tam, 100m do boku. To jako fakt ? Vždyť se ani nerozjedou a už musí brzdit.
Nechci bejt za škarohlída, ale z posunu dělat atrakci ? Kolikrát tam s každou várkou šíbujou ?
No to ale ještě nevíš, že ti návštěvníci to tam tlačí a těch 100m je až až :-D
Doufám, že se ale prostřídají a že ti co tlačí tam se zpátky vezou :-)
Kdepak. Ti co remcají, že ten kousek za svezení nestojí, budou tlačit furt :o)))
A to by taky šlo :-)
Říkal pán, že kolejiště chtějí rozšířit, ale nemohou sehnat geodeta, který by to zaměřil. Jinak lopaty nachystány. :-)
Mnohem atraktivnější zahradní železnice je ve Vracově u Hodonína. Ovšem, ta už je daleko. Ale tak aspoň jako tip.
pěkná atrakce je i v Drásově (kousek u Brna).. majitel je velký fanda do vláčků a železniční techniky... doporučuji.. :-)
Tož musím opravit prvotní info,neb mi volala pí správcová - spaní podražilo na 250 Kč za osobu a noc.A Kominík projevil zájem přijet už ve středu,pokud se chcete nekdo přidat,dejte vědět.
Holky, přihlásila jsem nového chlapa, tak ty svoje nechte doma! :-D:-D
Nejdřív fotku!
Za tuhle mě snad nezabije, tam není nic vidět... :-))
Tak přidám další info,sraz začíhá neoficielně už ve středu mělo by se nás sjet minimálně pět - možná sedm.A tak základní orientační body čtvrteční vygíždky jsou - Teplice nad Bečvou,Hranická propast,tunel u Slavíče,Jezernické viadukty,Helfštýn.Trasu mezi těmito body dotvořím,aby se vyřádili i neklidní vedle klidných staříků.
V Loukově mám domluvené tři pokoje od středy,tak přibereme další NaKoláky.
Body pěkné, zavspomínám na svou první dodatkovou dovolenou. Byla jsem se lázňovat v Teplicích n/B a tyhle body jsme, no objeli autem. Jen na propast jsem šla 2x pěšky. Vyjdu si ji ráda i s kolem,asi nevyjedu. :-(
Sakra láká mě to, jen nevím jak v práci, mám ten víkend noční. Pokud nás germán nenažene ve svátek do práce, tak bych si na zbytek vzal dovolenou. Jen musím vyzkoušet co kolo, teď jsem jezdil hlavně na koloběžce. Z kopců mám pořád strach.
Zachytil jsem, že možná někdo vezme i deti. Kdo o tom uvažuje? Ze by jsme to nějak zesumírovali. Pokud by byla i dětská sekce, tak bych asi se synem (8r)dorazil.
Pokud bude naše dětská sekce, tak opět bez kola.
Plánujeme ZOO Zlín a výjezd na Hostýn autmo.
Zapřahni vozík za kolo, jaké autmo! :-))
Emiš jezdí na kole sama, ale dá max 10 km a závěs má jen Jana, a ta rozhodně tentokrát nepřijede.
To je škoda.Cesta na Hostýn s vozíkem by byl zážitek,na který bys hned tak nezapoměla.
Vozík se snad do auta vejde :-)
Tak to vypadá, že letos nic co?
No, datově to je na pováženou.
Ale když si každý přiveze potvrzení o bezinfekčnosti ne starší než 1 hodinu a přistavíme cisternu s desinfekcí, tak by to i mohlo vyjít :-)
Pro prvních 29 se nic nemění :o)))
Ale vážně - uvidíme, co bude. Když to pude, tak to pude a když ne, tak se to holt odloží.
Teď je asi podstatné, kdy musí Libor potvrdit naší účast.
Budou časné výjezdy, když čtrnáctka bude od 20:00 hod. zavřená.
Tož čtrnástku nezavřem,ale v rohu budovy je hospoda - říkal jsem si pivo nedojde.No piva bude dost,ale hospodu v 20.00 zavřou a pivo nebude vůbec.
Libore a ostatní "nakolaci" ahoj. Omlouvám se a odhlašuji sebe i mou JedoBlanku z Jarního srazu. Bohužel mé opravy nohou nabraly otáčky viz foto.. Tak snad stihneme podzimní anebo se potkáme někde na cestách.. ahoj Standa a Blanka
to sis tedy vymyslel v pravou chvíli, tak držím palce, ať zase brzy běháš a hlavně jezdíš. kdoví co bude v květnu, raději neplánuju, ale podzimní sraz snad stihneme. drž se. H
Ahoj, od urazu před 3 roky je to 10 operace nohou.. už to bylo potřeba, jen jsem nepočital s časovou komplikací .. 6 týdnů budu natahovat kosti v kotniku a pak mi jej šešroubuji natrvalo... běhat už nebudu, ale jizdu na tříkolce si budu nadale uživat... tak snad se na cestách potkáme, nebo na srazu.. Standa
Ubytovna je zamluvena napevno,zálohu jsem platit nemusel,neb platit bedeme až po příjezdu. Kapacita ubytovny je bez přistýlek 30 lidí,dalších pět dvoulůžkových pokojů mám rezervovaných v ubytovně v Bystřici pod Hostýnem - v případě potřeby doobjednám další,takže dnešní podmínku max 30 lidí v pohodě splníme -tedy navenek.
Trasy jsou naplánovány tak,aby jsme mohli bystřickou skupinu vyzvednou na trase.Jen z kroměřížské trasy vypadnou zámek,kovárna a synagogoga v Holešově,zámek a Květná zahrada v Kroměříži.A přikládat pod kotel mašinky v Rajnochovicích asi taky nebudeme.Ale i tak je kam jet.
V dané chvíli není důvod cokoliv rušit a bude li to nutné,tak to udělám až po vyhlášení vyjímečného stavu s celodením zákazem vycházení.
Tvl,tak na Hostyn,pomodlit a chcípnout
Kdo dá Hostýn za své po červené a nechcípne, tak má tuty jistotu, že je zdravý a ještě chvíli vydrží :-))
A ty schody na konci se můžou vyjít s kolem na rameni nebo se musí vyhopsat?!?
Kdo nedá schody od modré, tak si dá červenou od Chvalčova :-)
Vyhopsat https://www.youtube.com/watch?v=GyEWQBdH3m8
Tý kokot :-))
Tak jen tak symbolicky jsem se přihlásil co kdyby karanténa a zavíračka kempů i hospod polevila.
Brod je ještě daleko,tak kalhoty nestahuji a držím termín se vším všudy.No a kdyby snad ne,bude náhradní termín,bud na stejném místě,nebo o kousek vedle.
Libore, tak co sraz, když nám nouzovku prodloužili do 11.5.?!?
Nezačneme zvažovat posun o cca 14 dní nebo měsíc?!? Jestli to tedy už nekoliduje s něčím jiným.
Pak je také otázka, zda by to stále byl čt-ne nebo jen pá-ne.
P.S.
Nekamenujte mě za šíření paniky, to nemám v úmyslu. Ale asi nemá smysl si mazat med kolem huby a čekat... Předpokládám, že víc z nás potřebuje svůj čas tak nějak plánovat.
Tož předběhla jsi mne o půl hodiny.v klasickém termínu druhý víkend v květnu sraz ruším.Ale vynechat jej nelze,tak se nabizí několik řešení:
a)stejná lokalita,později
b)pokud by to později v Loukově nešlo,mám v merku ubytováná Nad přehradou na Rusavě
c)spojím NaKolácký sraz s Moavskoslezským slehem - a ten plánuji do Hranického autokempu,sice jsme tam před třinácti roky byli,ale není pro mne problém vymyslet nové trasy,neb je to v mém domácím revíru a už zase " skáču přes kaluže"
No a ted jde o to - kdy?
A samozřejmně domluvené ubytování padá a musím vše domluvit znovu,ale času mám dost,tříkolka má další pár baterií,dojezd počítám tak 250 km,tak potřebuji jen teplo,aby noviny nemusely psát,že na Hané umrzl nějaký stařík.
Takž se prosím vyjádřete,at to dám dohromady a něco domluvím.
Za C je dobrý nápad. Obě sekce pak můžou jet spolu nebo si udělat vlastní trasy (podle nálady).
To bude mít Jirka radost!
Bez konzultace s ním bych to nedovolil
V jakém termínu je lehokolový? Nemůžu to najít.
Za mě můžeme taky za C.
Ale nevím jak s volnem. Dovolenou mít nebudu a náhradní volno budu mít taky všechno vybrané. V nejhorším bych přijel jen SO/NE s tím, že bych přijel v sobotu brzo ráno vlakem.
Petra - vůbec neví, jak bude mít volno. Ale pokud to půjde, jela by taky.