hezký den všem, potřebuji poradit. Řídítka mám 620cm a představec120mm. chci si na novém kole prodloužit řidítka na 700, jaký je v tomto poměru správný představec? a dále: máte osvědčenou značku nebo je hloupost řešit Ritchey místo BBB? Děkuji za názory. Hezký víkend všem
700 je málo, pod 800 nejít.
Ovecka asi nebude druh orangutana....;-)
To nevím, ale zjevně chce plachtit, když mu nestačí 600. A nebo má moc měřáků, ale na to se dá pořídit hrazdička... :-)
Řidítka jsem si o 50 mm rozšiřoval v době, kdy se i na BikeForu přísahalo na úzká. Teď se to hromadně dohání až přehání. Asi s přechodem na 29". Přece jenom tu větší roztočenou hmotu urvat, překonat gyroefekt...
Ti nevím, občas potkávám na silnici týpka s obrovským kolem (kola jak zadní od traktoru, tipuju 29 šířka gum nad 6 cm s drapákama). Sedí na tom z rozpaženýma rukama, a když proti mě jede, tak se musím smát, bo vypadá jak nějaká příšera, typická "vosa na bombóně".
Působí na tom jak malý děcko, co nedošáhne na gripy, ale je to normální vzrostlý muž. V těch relacích má nohy jak špejle, rozpažený ruce a jak do toho dynamicky šlape... úžasné. Vždycky lituju, že ho nějak nevyfotím :-)
Při jízdě na horším povrchu dodají širší řidítka jistější pocit z jízdy. Představec by měl být krátký, nemá smysl být na kole natažený dopředu, je lepší vzpřímenější posed - netrpí tolik krční páteř.