Zdravím všechny. Dosud jsem tento problém nepotřeboval řešit, ale s nadcházejícím létem budu potřebovat na kolo namontovat zadní nosič (s pořádnou nosností) a skrzeva kotoučovou brzdu Hayes Sole to nejde. Zjišťoval jsem, zda se nedají sehnat nosiče upravené, ale jediné, co jsem se dověděl, že bych si musel koupit nosič klasický a ten si přiohýbat. Nemáte někdo nějaké zkušenosti, postřehy či dobré nápady? Předem děkuji.
Ozvi se na můj mail.Po práci ti pošlu fota.
Pro jakou zátěž nosič zamýšlíš?!? Já mám nosič standardní - i ke kotoučům šel namontovat celkem bez problémů (horší bylo vyřešit horní úchyt na GTéčku) a v pohodě na něm uvezu bagáž na týden-10 dní včetně stanu a spacáku.
vidím to tak na 10-15 kilo. Byl jsem s kolem v obchodě, koukali jsme na všecky nosiče co tam borec měl (asi 10 druhů) a ani jeden by přes tu brzdu nepasoval...
Tak váha zátěže je docela nicotná. To ti nakonec unese i závěsný nosič, když bude nejhůř. U něj je ale zase problém s brašnama, ale už se snad dělají i závěsné nosiče s postranicema.
Nosič na sedlovku s postranicema dělá Sport Arsenal, ale nosnost je 8kg.
Ale, tak to je teda dost málo. Normální závěsy se dělají cca do 20 kg.
ahoj resili jsem s kamosem stejnej problem.Ja mam kolo Kona Caldera a kotoucovky Hayes HFX 9 kamos ma GT Avalanche ale typ presne neznam.
Myi jsme chteli komplet sadu brasen i s nosicem od Sport Arsenalu.Odpoved od SA znela ,ze to nepujde za dalsi dva dny uz byl nosic od SA č. 001 namontovan v PEK Sportu.Kamarad s GT musel koupit jinej nosic primo od GT.
Zasadni problem bych videl v ramu a typu brzdy(rozmer trmenu).
Dalsi problem muze vzniknout pri pouziti jineho nosice a brasen(problem uchyceni gumicuku na nosic).
Proste zalezi co mas za kolo a jaky brasny si chces koupit...
Tož aby nebyly pochybnosti : Brašny určitě od Sport Arsenalu, na konkrétní typy jsem ještě nekoukal, Kolo Kellys Phanatic 2005, brzda Hayes Sole, nosič je mi úplně jedno jaký (hlavně aby se to vzájemně nepokousalo)...
no prave aby se to nepokousalo:))) idealni postup je takovej: vyber brasny, zjisti co k nim davaj za nosic(lepsi je original)pak dovez kolo k prodejci nosicu a brasen SA nech si nosic namontovat.Bude to bez starosti
No tedy u docela renomovaného prodejce kol byli mým požadavkem dost zaskočeni (pořád tam ten prodavač přiměřoval ten nosič přes brzdu a divil se, že to nepasuje), takže bych si to raději, pokud by to zasahovalo nějaký citlivější zásah, udělal sám... (nebo znáš nějaké prodejce, které by to nezaskočilo?
no prodejci jsou ruzni jak jsem psal primo u SA me poslali do haje i kdyz jsem tam chtel nechat 6000 za dve sady brasen.Ja jem dobre pochodil v PEK sportu na Vrsovicky celkem ochotny za 10 minut namontovany ,ale muze se vyskytnout problem s ramem (nebude navařka)
Tenhle problém měl kolega s instalací expedičního nosiče Arsenal na bika Twister s mechanickejma kotoučovkama. Nakonec se ohýbání a vevařování trubek k obejití třmenu zavrhlo a vyrobily se plechové nástavce (za čtyřky plechu). Ty se přišroubovaly do volných závitů zadních patek a bylo vymalováno. Nosič se tím posunul asi o 6 cm vzad.