Ahoj všem, rád bych Vás poprosil o pomoc s výběrem kola. Nyní jezdím na Author Airline - krosové kolo. Chci přesedlat čistě na MTB - doteď s ním nemám žádnou zkušenost. Ročně najedu cca 1500 - 2000 Km, do budoucna to může být i více, ale počítám max 3000 Km. Na kole mám v plánu i absolovat případně amatérské závody - čistě se zůčastnit bez nějakých ambicí, Kolo pro život kratší trasy apod. S cenou bych se pohyboval ideálně do 18 tis., ale není to úplně pevný limit. Co jsem zběžně koukal tak se mi zamlouvali tyto kola: Author Pegas 2019, Rock Machine Storm 90-29 nebo např. Merida Big Nine 100. Budu rád za každou radu :)
Horské kolo 27,5" ST 560 podle mě nabízí lepší výbavu při ceně v očekávané výši
https://www.decathlon.cz/horske-kolo-275-st560...
To je asi subjektivní záležitost - nutno vyzkoušet, já osobně rozdíl prakticky nepoznám. velikost XL: mezi 1,85 m až 2,00 m.
A velikost rámu není menší něž u ostatních výrobců? XL už mají od 185 cm u jiných až od 191 cm..
Co jsem zjišťoval, tak v Decathlonu si to kolo můžeš nezávazně půjčit až na tři dny na otestování, chtějí jen decathlon kartičku (zdarma). Ne všechny modely jsou k dispozici v každé prodejně, je dobré se nejprv optat, jaká kola mají na testování.
Myslím, že by mohlo vyhovovat požadavkům.
Docela dobré osazení za slušnou cenu.