Nepomůžu ale přidávám se. Kolo potřebuji, dělím se o něj s manželem - o mé kolo author, které je pánské, ale značku jsem si zamilovala
Pánské x dámské kolo. Pokud nejezdíš v dlouhé sukni, tak je to jedno. Nynější rozdělení na pánská a dámská kola spočívá v posunutí velkostí rámů od sebe o palec. Pánské rámy na stejném typu kola se dělají například 17", 19", 21", kdežto dámské jsou 16" a 18". Ještě se na dámské montuje většinou kratší představec a hlavně se používá světlejší barva rámu.
Hm, nevím, jestlis to nepopletl. Mám dámskou Vistu velikost 17. Pak měli ještě totéž ve velikosti 19.
Pohledej ve starších tématech, už se tady o nich psalo snad pětkrát.
Podle mě jsou v nabídce kola s dost lepším poměrem výbava/cena. Fakt mě nenapadá důvod, čím by mohlo zaujmout zrovna tohle kolo.
Předpokládám, že myslíš Author Edict ? Tedy cross s Bafangem. Není to špatná volba, sice jsem na tom nejel ale zajímal jsem se a dostalo se mi pár informací od zkušenějších. Středový motor jasné plus, sice Shimano je lepší ale jen o kousek, prý je hlavní rozdíl Bafang/Shimano v plynulosti nástupu výkonu (a potom v nějakých servisních přístupech ale to je spíš parametr pro servisáky). Tento cross je vlastně trochu hybrid cross/29, i když z 29ky to jsou hlavně širší pláště ale to může někoho oslovit. Podle mého názoru, když vezmu poměr cena/výkon, je to přijatelné. Já bych ho bral.