viete mi povedat ci sa mi oplati investovat do cestneho biku okolo 8 tisic najviac 10 000Sk poradte aj niektore ktore by boli asi najlepsie
Mluvíš o SKK nebo CZK ? :o)
Jinak normálně se ti vyplatí investovat víc, ale i za tyhle peníze můžeš něco pořídit. Ovšem máš na výběr více méně ze dvou variant. Budťo půjdeš co poctivého ocelového rámu, a pak zbyde i na relativně slušné osazení, nebo 6061/2 hliník, ale pak bude osazení zdaleka méně kvalitní a moc radosti ti nepřinese.
Záleží na tobě, jak moc toho na něm chceš najezdit, ale pokud jsi přeci jen aktivnější cyklista, tak bych doporučil zvýšit investici tak o cca. 5000 CZK a už se dostaneš ke slušně vybavenému kolu, které nebude vážit 20kg.
Nebo zkus nějaký bazar, tam se dají koupit slušná kola, jen si s sebou raději vem nějakého zkušeného kamaráda, ideálně někoho kdo má dlouholeté zkušenosti se servisem kol a můžeš být velmi příjemně překvapen.
Příklad: já teď prodávám svého crosse, velmi slušně osazený 6061 rám se vším všudy, najeto nějakých 800km a přestože mě původně stál skoro 22000, tak jde do frcu za cca. 9000, protože za víc bych ho jakožto použité stejně neprodal. A přitom je takřka jak nové, jen obložení na véčkách už to chce nové.