No a ještě jedna věc, kterou potřebuju dořešit a to jsou nepromokavé návleky na rukavice.
Nechci membránové rukavice, protože je v nich hrozný horko a špatně větrají oproti promokavým. Doposud jsem používal jakýsi návleky na motorku, ale jsou zbytečně velký, tuhý a neskladný.
Takže víte o něčem lehkým, nepromokavým dobře sbalitelným. Hmotnost do 100 gramů a aby to něco vydrželo a byly to pokud možno palčáky.
Vím že jsou pytlíky, chirurgický rukavice, rukavice na úklid a další nesmysly. To mi nemusíte vysvětlovat, to určitě nechci.
Děkuji spammerům za zdrženlivost :-)
Jo a kdyby někdo měl něco ověřenýho a obával se sem psát, tak klidně SZ.
Ať ti poradí kdokoli cokoli, stejně to bude špatně. Takže jdi do hajzlu :-)
a ideálně v rukavicích latexových :-p
Nevíme, vůbec nevíme.
Poraď, prosím:-))
A na co chceš nepromokavé rukavice v létě? Ty ruce snesou mnohe, víc, než zbytek těla. A palčáky v létě, to je zcela absurdní.
Že mu na to jeho blábolení a vymýšlení volovin skáčete a snažíte se mu nějak poradit?
...a je to tu!!! Nač nepromoky na rukavice- v létě? To by mne teda nenapadlo ani ve snu- když prší/leje, jdou rukavičky a brýle do brašny((palčáky nejsou potřeba, v zimě se zase ruce nepotí)- a brodím nohama!!! :-O
A po celodenní jízdě v chladném dešti mám ruce úplně studené a rozmáčené. Děkuji, nechci.
Celý den jízdy v chladném dešti jsem zatím nezažil(chlad je taky pojem vnímaný individuálně) U nás a na jih od nás v létě celý den prší málokdy a na severu se počítá s jednoduchým opatřením(kterým ale nebudu dráždit tazatele) ;-)
... knížecí rada ako sa hovorieva v Česku, pán gróf ...
... knížecí rada je od knížete(v ČR) a grófská od grófa (hovorí/vravieva sa na Slovensku)- ale co to má s rukavicemi? :-O
A to já zas do deště rukavice nosím - ta nacucaná kůže (nebo umělina) na těch mokrých řidítkách neklouže a člověku to musí ujet jinak, aby si mohl rozbít ústa... Navíc ty rukavice po pár nacucání a příležitostném vysušení získají aroma, které v případě nouze zvýší šanci být vyhledán stopařskými psy...
Tak a mě je navíc v mokrých rukavicích zima.
Co používáš ?
No když ti je v nich zima, tak je vyměň za suché. Já vozím pro každý případ deset až patnáct párů rukavic.
Dát na suchý rukavice před deštěm mikrotenový na pečivo z Kaufu je taky řešení- ale ne pro ZZ :-(
Tak to už jsou lepší ty rukavice od benzínky. Pytlíky se rychle potrhají, jak se řadí.
Ach jo, zase pytlíky.
když zrovna neprší můžeš do pytlíku nablít
Nebo si ho natáhnout přes hlavu a zavázat tkaničkou kolem krku, aby ti nespadl. :p
zkus cirkulárku. jJe to rychlé a už ti nikdy nebude na ruce zima. Vlastně ani teplo.
Teda, je tady nějak málo přízpěvků a to sem stáhla jelita, teda co to poudám, elyta fóra. Páni znalci a chytráci jsou opět na koni, ale rada opět žádná :-)
Už mě to nějak ani nebaví číst, pořád to samý dokola.
Jak vidíš, téma nepromokavých a prodyšných rukavic, ve kterých zároveň, když je horko, není horko, je tak závažné, že se nám o tom ani nechce zpívat:-))
Já to chápu, většina lidí zde nepoužívá téměř nic, pak ale nechápu co vozí v těch kvantech brašen na svých expedičních trekových silničkách :-) Vezu 25 kilo nákladu, ale spát budu v kempu a podobný hlody.
Aha, vařiče na dřevo, smaltované hrnce, elektrocentrály, kulmofény a bůch ví co ještě...
Zapoměl si na kreditky, zaberou půl brašny...
Já navíc vozím denní krém, noční krém, krém proti vráskám, šampón proti lupům a kondicionér, a asi 4 hřebeny.
A brašna plná
Týýý brďo. Nemá to tendenci couvat, když proti tobě prolítne kamion ?
Je to lehký, jen jsem hned na zacatku cesty vsechno rozhrabal, a nejak nemel silu to rovnat.
Přikoupím duše..
14 km ujeto :-)
To jsou Ortliebky? Pokud ano, proč si k tomu místo toho zámku nepořídíš ta zamykací lanka, je to řešení stejně málo účinné jako ten zámek přes popruhy, ale je to elegantnější.
(I když vlastně mě napadá, že možná nemáš zamknuté brašny ke kolu, jen zámek v transportní poloze.)
hlavně dvě blikačky, jedna silnější než druhá
to je základ a naco vezeš tolik věcí, když jezdíš s kreditkou a spíš v luxusu, (teď seruózní dotaz, jako vážně)
a ty zámky na brašny pomůžou ? zloděje odratí nebo to je jen pro vlastní klid ?
Radši už vyraz, než ti to tam zaříznou a budeš pochodovat jen kolem zábradlí na pobřeží
https://www.novinky.cz/cestovani/506755-turista...
Ten zámek je (domnívám se) "v parkovací poloze"
Dělával to Rakoncaj.
Ale pro horolezce - mělo to protiskluzovou dlaň , ale nevím jestli ne jen na jedné.
Tj prohlédni "sir joseph"
Všechno má zateplené. Já potřebuju jen membránový, nebo čistě nepromokavý návlek.
Když je zima dám pod něj teplejší rukavice, když je teplo tak prodyšné.
...to nechápu, proč teda další zbytečný dotaz, když máš vše vyřešené a radu nepotřebuješ- jen potřebu prudit a diskutovat. Radši se už na nic neptej....
Hele, to o čem píšu, byly volné "goráčové" pytlíky
s palcem, na hřbetu ruky stahovací šňůrka , dlouhé jak svářečské rukavice, tj do půl předloktí.
Dávalo se to PŘEZ rukavice, dotáhlo a bylo.
Jo a bylo to do sněhu, takže se mne neptej jak to udělat když Ti stéká déšť po rukách.
Pokud jsi to nenašel- tak to už nemá v nabídce (viděl jsem to 15-20 let zpět), ale skus mu napsat možná by to ušil jako "speciál".
Jeho ceny jsou takové jaké jsou, ale každá koruna co do jeho věcí dáš se vyplatí.
Jo, je možné ,že to šil i tehdy jako indi-vindi. V tom případě mu řekni že to měli kluci z Iamesu Bratislava co s nima byl v 80-tých létech na Kavkazu. (a jednomu tam omrzli prsty)
Tilak to má stále v nabídce, za 2500. Taky je máme z doby před více než dvaceti lety. V zimě na hory. Na kolo jsme brali někdy na vysoké kopce jen vršek, k použití s běžnou flísovou nebo pletenou rukavicí.
tohle se osvědčilo 1. května na jihu, když bylo 5° ...
Nechápu jak to děláte, ale mě třeba v létě jedny rukavice nestačí. Někdy je tepleji, pak mám prodyšné tenké, když se ochladí tak přes ně natáhnu takové tenké palčáky a hned se dá jet i když teploty padají k nule. No a když do toho zaprší, tak bych s mokrýma rukama umřel a to hodně rychle.
Ale holt nejsem takový borec jako místní machři, kteří to všechno dávají v sandálech bez rukavic a brodí v rozbředlém sněhu s vodou bez bot. Jsem prostě měkotta.Dvě TT jako double měkotta.
Já chodím běžně v sandalech bez rukavic, tak jako ostatní. Ty budeš očividně výjimka :))
Už od začátku to píšu. Jak klesne teplota pod 20 beru čepici. Pod 15 rukavice, pod 10 kuklu a zimní boty.
Při 5 stupních péřovou bundu a kalhoty a když je nula, tak nevycházím z domu. Takže asi tak.
A v sandálech chodím v bazénu.
Nač ti je péřovka při +5°C, když na ruce ti (podle vlastních slov jinde)stačí při -30°C jen návleky na řídítka a "teplejší" rukavice? :-O
Jediný koho znám co měl takové problémy jako ty byl spolužák z Etiopie. Nebylo by tedy lepší jednoduše se vrátit zpátky do Afriky? Místo abys řešil s náma amaterama věci co už máš stejnak pořešené?
Četl jsem jeden blog skippera co sám plachtil na škuneru Atlantik severní cestou.
A tento námořník dělal test rukavic které měl na palubě - všechny možné typy vodáckých, nevodáckých, i membránových speciálů, dohromady asi 6 typů.
...a nejlepší co se týče izolace v mokrém prostředí, relativního citu v prstech, i co se týče odolnosti - byly rukavice z lachtana, nebo mrože - s cca. 3-4cm dlouhou srstí.
Byly to neforemné palčáky s dlouhým zápěstím, ale svou funkci plnily na výtečnou.
Šlapaly jim na krk nějaké vodácké membránovky které vydržely asi 14 dní trimování plachet a pak se roztrhaly.
Takže: ulovit, sežrat, zpracovat, a máš vystaráno :)
Nebylo by lepší mít s sebou dvoje rukavice? Jedny lehčí a druhé teplejší. Co jsem kdy vyzkoušel, jakmile se na ruce navléknou dvě vrstvy čehokoli, tak po sobě kloužou a je to neohrabané. Nebo je ta vnější vrstva moc velká a plandá. Nebo ta vnější vrstva neplandá, ale pak zase ta vnitřní škrtí.
ty tenký mám když je teplo, nebo tlačím a je mi horko
druhý přes jsou natěsno, když se ochladí, jsou neprofukavý a dají se vzít i bez těch prvních, akorát jsou trochu volnější, ale lepší než zima na ruce
když vezmu jedny neprofukavý - teplý a druhý prodyšný, tak to zabírá zbytečně místo, navíc palčáky stačí fakt tenký oproti prsťákům
šetřím místo a hmotnost i na takovejchhle detailech, protože celkově se to nasčítá
já si na to zvykl a je to hodně varijabilní :-)