Ahoj, zvazuji koupi kola.Priznam se, ze se v teto problematice nevyznam. Mam tyto adepty - Author,Merida,Apache,Rock machine,Wheeler. Pro jakého výrobce byste se priklonili? Diky
A pro kterého Ty?Všechno jsou to dobré značky.
Byla mi doporučena Merida. Tedy prodejcem... Asi bude nejlepší se na nich projet a pak uvidím. Myslel jsem, že mi tady někdo poradí jaké ma zkušenosti atd.
Přiklonil bych se k té značce (značkám), kterou tebou vybraný cykloobchod vede. Tam bych si vybral. Je zbytečné, shánět něco jiného daleko a složitě. Všechny tebou uváděné značky jsou spolehlivé. Taky je důležitý, aby se ti kolo líbilo, abys měl pocit, že to je to ono. :')
Aj aj...typicke.
Asi pred tydnem se to tu probiralo....vysledek? Nezalezi na znacce, ale na tom, jak ti kolo sedne...
Ted tu jen rozjedes diskuzi, kde si kazdej bude hajit tu svou znacku....
Hele, a co to zmenit a zacit hajit zrovna znacku, kterou nemam? :-) I kdyz proc hajit, kde neni zalobce, neni soudce :-)
:-) Tak to bych hajil peknou hromadku znacek. "Vsechny znacky jsou super, jen ta ma stoji za ho***"
jo jo, ta moje stoji taky za prd. V bahne mi dneska kolo pribralo asi o tri kila navic a to slusne vychovany bicykl nedela. A navic tak vydrzel 65 km, hubnul jenom v kaluzich. A taky uz moc neradil, teda jo, ale jindy, nez kdyz jsem chtel. Ne ne, tu mou znacku si nekupujte :)
Na mým novým kole značky ****** je taky něco blbě - asi ložiska, asi jak se při jízdě dlouhodobě zahřívaj, tak na 60-tým až 70tým kilometru už jdou pěkně ztuha, vždycky jsem rád, že se nějak dovleču domu. Pak to vychladne, vůle se asi zvětšej, a druhý den v pohodě.
Jediné kritérium je kvalita kola a samozřejmě, jak které kolo ti padne. Nezbývá než srovávat, srovnávat a srovnávat. Jsou i skryté parametry jako kvalta svárů, kvalita laku, vedení lanek, sváry na ráfkách, značky plášťů, sedla a sedlovky atd., atd.-....
Vlastně jsi položil špatný dotaz. Kvalitních značek je mnoho, vyjmenoval jsi jen některé z nich. Nekvalitních je také dost.
Moje doporučení by bylo:
- Vyber si typ kola, které se nejlépe hodí tomu, jak ho chceš používat. Tzn. trek, cross, hardtail, fullsuspension, dirtbike, apod.
- Urči si cenový strop.
- A pak si najdi dva, tři favority v této cenové relaci daného typu od slušných výrobců a nahoď to sem.
Potom totiž záleží nejvíc na výběru jednotlivých komponentů tak, aby kompozice celého kola byla co nejblíže tvým finančním možnostem a předpokladům zároveň.
Jinak pokud se bavíme o HT nebo FS, tak můj osobní favorit je GT, je trošku dražší ale v obou kategoriích má co nabídnout co se technologie týče, co bys těžko hledal jinde, takže doporučuji zahrnout do výběru ;o)