Blíží se zima a já mám choulostivý dotaz: Hlavně při větrných vyjížďkách trpí můj "plodník" - snad mi rozumíte... Prostě řezavá bolest při vyšších rychlostech a nárazech větru, ale jak se jí zbavit? Co pomůže? Když zakoupím cyklistické kalhoty, je tam nějaká ochrana, výstelka? Jak to řešíte, jak ho schováváte?
koupit kalhoty s neprofukem na kolenách a v okolí kam si ho schováváme :) = daň je ovšem zvýšené pocení. Potom ti může teoreticky být zima od sedla. Předpokládám, že používáš gatě s cyklovložkou.
Specíalní zimní cykl. kalhoty jsou jasně nejlepší, než si je ale pořídíš můžeš zatím zkusit mormální igelit. sáček, vložený na choulostívé místo pod kraťasy. Ty asi máš už dávno. Já s tímto "zázrakem" + spodky + tenké cyklokalhoty hravě zvládám teploty až do - 4°C.
Spodky Moira s antibakt. vložkou, na to dlouhé kalhoty Moira Duo s neprofukem, na to čapáky se zateplenými koleny. S tímhle se dá jezdit do -8°C, když navrch hodím ještě Pertexové šusťáky, tak i -15°C.
Jestli trpíš nějakými bolestmi,tak si s tím moc nezahrávej,a raději navštiv lékaře.Může se jednat o nějaký chronický stav,zdravého sportovce by neměly provázet ani za mrazu popisované potíže.Ale jak píší ostatní,nevyplatí se šetřit,Moira,2F a podobně na tělo,pokud možno s vložkou,nahoru nějaký kvalitní neprofuk(proboha ne igelit).Než se u nás objevil Gore.tex,Windstoper atd,jezdil jsem do -15 ve starších lyžařských šponovkách,dole opatřených suchým zipem,pod nima normální nasrávačky(rozuměj podvlíkačky).Trpěla jenom huba.A vždy používej už tak od plus3-5 stupňů neoprenové návleky na tretry.Měj se T.
To moc nechápu. Při delších zimních jízdách za většího mrazu (víc než dvě hodiny při teplotě pod -10 °C) jsou kritické partie nos, případně oči (i přes brýle), dál pak někdy prsty rukou (záleží, co jedu za rukavice) a nohou (vozím normální letní tretry + neopreny). Nic dalšího není problém (teda pokud po pohledu na teploměr nezpanikařím a neoblíknu se moc, pak se potím). Dole mívám zimní cyklokalhoty + goretexové cyklokalhoty a pohoda.
na ksichtík používám kuklu, nejlepší doplněk oblečení. Jen nedoporučuju chodit s ní na benzínku, koukali se nějak divně :)
Kuklu jsem zkoušel a vozím ji vcelku nerad, vždycky si hrozně zafuním nosem brýle. V extrémním mrazu jsem si přelepoval nos náplastí, to bylo lepší. Tváře a brada jsou OK, mám fousy.