Co myslíte, kdybych vyměnil svýho koženýho brookse za sqlab 611 active. Pomohl bych si v pohodlí nebo ne ?
Plus inimálně čtvr kila úspora, asi to bude odolnější vůči dešti, ale to není vážný důvod.
Brooks je dobrej, nestěžuju si, ale určitě bych nepohrnul něčím lepším.
To myslíš doopravdy vážně, že hledáš od zdejších "běžných" uživatelů radu pro sebe na tak důležitou část kola(kterou má každý odzkoušenu podle svých potřeb a pozadí), nebo to bude diskuse podobná těm předchozím? ;-)
Tento typ pro uživatele Brooksu jako lepší varianta jen kvůli ceně a dešti :-O
Já nevim, jestli ti někdo poradí líp, než vlastní zadel :)
Zadek je spokojenej a brookse jsem vybral na základě místních diskuzí a poznatků zadko-testerů.
Ale když jsem začal odtučňovat kolo, tak pro ne. Třeba někdo obě sedla vyzkoušel a jestli by nebyl zásadní rozdíl, tak bych se tomu nebránil.
A ten déšť je taky napytel, to je pravda.
Jinak předchozí témata se zvrhla, protože do toho začali zasahovat lidi, kteří o tom nic neví, nebo se nudí a taky to dopadlo.
To ti fakt nikdo neporadí, sedlo, který jednomu sedne jak prdel na hrnec a přísahá na něj, jinýmu nesedne vůbec, byť maj parametrově stejnou zadel. Nic jinýho než koupit/půjčit a vyzkoušet ti nezbejvá.
Já mám třeba kliku v tom, že B17 nemusim ani vysedět, a sedí se mi dobře hned od začátku...
já taky nic nevysedával, jen jsem si musel zvyknout na odírání zadku, bez vycpanejch kalhot, ale to zas tak dlouho netrvalo
já ho ani nezkoušel a rovnou koupil, protože všichni chválili, teď jsem objevil ten sqlaba všichni taky chválí
SqLab je pro německý důchodce, Brooks pro snoby, navíc s náročnou údržbou ve vodě.
Ty potřebuješ něco vodovzdorného, pevného, lehkého. A vybrat si můžeš i vhodnou barvu...
To je teda moudro. SQLab nabízí několik řad sedel včetně těch sportovních a skoro každý si najde to svoje. Smysl SQLab je v benefitu šetrnosti vůči měkkým tkáním, protože se sedí na sedacích kostech. Proto se taky vyrábí v několika šířkách, aby to odpovídalo naměřený šířce kostí. Já jezdím tu 611 Active víc než rok a nemám problém při dlouhých cestách na něm sedět 8+ hodin každej den víc dní po sobě. Zkoušel jsem i 610 Active, ale to nešlo. Jakou zkušenost s SQLab máš ty?.
Mám jen čtyři tyhle sedla (různé modely) na různých kolech, takže zkušenost nic moc.
V tom případě ses mohl rozepsat trochu věcně a ušetřit nás tý nesmyslný zkratky. Ale možná jsi chtěl bejt jen vtipnej...
Teda to co doporučuje Ronda se mi vůbec nelíbí, určitě to bude tlačit už od pohledu :-)
51326, nezkoušel jsi náhodou toho brookse, že by bylo přímé srovnání ?
jo a šetřit na sedadle teda nebudu, protože když na tom sedím měsíc každej den, tak teda...
Nezkoušel. Dříve jsem měl WTB Laser V Stealth Ti. Výborný sedlo, ale 611 mně vyhovuje víc. A pokud od pohledu poznáš, že sedlo bude tlačit, tak to máš nějaký mimořádný schopnosti. Já to poznám až za několik týdnů používání...
mně tlačí skoro všechno, mám nějakej moc pohodlnej adek
...když tě netlačí Brooks, tak to zas tak hrozný nebude. Ono to má každý odzkoušený podle svýho zadku a posedu. Tvrdší sedlo vhodně zvolený pocitově tlačí zpočátku, pak si zadek zvykne- na měkkým se v létě víc potí, protože sedíš sice pohodlně ale větší plochou- nemluvě o širokém"důchodcovském"...
mám b67 nebo co to je, to nejširší a je to faklt dobrý, jsem maximálně spokojenej
akorát ne nemá rádo vodu, musím to v dešti přikrejvat a to mě nebaví a navíc, jak jsem řekl, ta hmotnost
kdyby tady někdo jezdil na sqlabu, nebo ergonu
Tý brďo B67 je fakt sirokej babkáč nebo dědkáč.. a já měl ujímání z toho, když jsem měl na silnici Flyera (b17 s perama). Jinak na přikrejvání mám pod sedlem zmuchlanou igelitku. Udělá stejně práce jako příšerně drahá pláštěnka od Brooksů a ještě se do ní dá nakoupit, když na to přijde :)
Ja mam z Decathlonu obal na sedlo, je kouskem pasku pripevnen na takovou kapsicku se suchyma zipama a tu kapsicku mam tema suchyma zipama pripevnenou pod sedlem ale jakoby vevnitr ze nevycniva. Je to genialne jednoduchy, mam to tam trvale ani o tom vlastne nevim, vytahnu jen kdyz prsi.
Jo a na nakupovani mam taky z Decathlonu takovy jejich skladaci lehky batoh, ktery je vlastne nepromokavy 20l vak s poutkama jako batoh.
A co s tím děláš v brodu?
Když je voda nad hlavu, tak použiju sedlovku jako šnorchl a sedátko zůstane nahoře.
Skvělé, tak inovativní přístup jsem opravdu nečekal :D
Tak je to čínská kopie ne zrovna levnýho sedla
http://tiogausa.com/main/products/saddles...
A třeba tady to lidi celkem chválí
https://www.chainreactioncycles.com/tioga...
Co sem viděl, tak to někdo po zkrácení špice používá jako dětské sedlo.
a kde se to dá v čr vyzkoušet ?
ta hmotnost je geniální a jestli to bude pohodlný, tak bych ihned vyměnil
Po tomhle sedle sem nepátral, vím jen o zkošení sq lab.
Pokud ti jde o váhu, tak tady mají sedla od 38g
http://www.gelucarboncreation.com/
Tiogu vozí bratranec na karbonovýn cyklokros singlu.
On je spokojený, ačkoli už je to druhý exemplář (první praskla spojnice v síti).
Já bych si na tom usekl koule, ale na kolo které jezdí do 40km bych to bral.
A srovnání s brooksem ? Jinak se to porovnávat nedá.
Kdysi jsem měl takového gelového autora za pár stovek a pak už B, nic mezi tím a jiné sedlo jsem nevozil. A když si na to sednu na pár minut, tak stejně nic nepoznám. Tlačí všechno.
Ono je fakt dobře udělané, já mám ale kolem 90kg a to už mi přišlo měkké, sednout mi stačilo, delší jízdu jsem na tom nedal.
Jinak na tom cítím co mám pod zadkem.
S tímhle plasťákem bych se napřed dlouho sžíval po městě než bych si jej dal na kolo do dálky.
Na Brooksu jsem naposledy jezdil před 25 lety a byl to Favorit - už bych na to nesedl!!!
:)
Proč jen jednu, sedlo musí ladit s ostatní. i doplňky, třeba ponožkami, kšiltovkou nebo náušnicí.
Bral bych všechny a prohazoval podle potřeb
Už to začíná, to se dalo čekat :-)
Ponožky jsou minulostí, sedlo je hudba budoucnosti.
Zkuste to bez sedla - milý Marconi!
Mno, pokud je potřeba ušetřit hmotnost, tak nejlehčí je žádný kolo :)
No vidíš... a pak že ti tu neporadíme. Problém sedla a kola máš vyřešen tím, že se obejdeš bez toho, problém zatékání do bot a vlhnutí fuseklí máš vyřešen tím, že budeš bosý. Inu, dobrá rada nad zlato. Kdybys ještě potřeboval poradit, klidně se zeptej :)
tak zrovna sedlo a nikdo nic neví
kde jsou ti zkušení cestovatelé, co jezdí tisíce kilometrů :-)
To bude tím, že každej sedí na SVÝ zadeli a nikoliv na tvý….
...jestli´s na to ještě nepřišel na svých dlouhých cestách sám- těžká rada v tak individuální a důležité součásti. Já na to přišel až po roce zkoušení u pátého typu(při hledání podle rozteče sed. kostí)od nejměkších po tvrdý. Dva roky mi vyhovoval Avatar comp gel Specialized 143mm kolem 3000Kč- loni jsem odzkoušel Wittkop Race TWIN MEDICUS 7.0 Gel 140mm a konečně si víc rozumí se zadkem(navíc při podobné kvalitě za skoro desetinovou cenu). Loni vyhovovalo při skoro měsíční cestě po cestách necestách Rumunska a Srbska i v teplotách 35-38°C ve stínu a 8-mi hod. v sedle denně, zadek se moc nepotil. Prostě každý potřebuje "to svý"...;-)
na koženýho brukse si v pohodlí nestěžuju, jen je příšerně těžkej, to je celý
Tak jestli ti Brooks vyhovuje na štreky a ještě bez cyklovložky, tak není co řešit...
Odečti od Brookse hmotnost cyklokalhot a dostaneš váhu lehkého sedla Sqlab :)
Ne vážně, viděl jsem spoustu lidí jezdit Brookse v různě měkkém stavu, a nechápu to.
Já bych si na to už nesedl.
Jinak myslím existují i lepší sedla než Sqlab.
Ale najezdit stovky kilometrů aniž by to zadek poznal se dá jedině na dobře navrženém lehokolovém sedle.
Hele cyklo vložka moc neváží a kalhoty musím stejně vozit. To se neokecá, navíc co je na mě se nepočítá, Počítá se jen to na kole.
A lehokolo je určitě super, ale děsně se na něm potí záda, nefunguje v terénu a je příšerně těžký. A nedá se pořádně nikam naložit, protože je neforemný a brzdový páky jsou při transportu příliš na ráně.
Leháč je slepá větev, něco jako neandrtálec :-)
Co je lepší než sqlab pro pozadí ?
To bych teda rád věděl, protože moje pozadí děsně na kole trpí.
Asi 10.000 dalších podobných sedel.
:)
To že ti teď Sqlab vyhovuje, ještě neznamená že to tak bude vždycky.
Sedlo uprightu je dobré na krátkodobé aplikace, a tam kde se často šlape "ze sedla".
Nad 100km je to vždycky trochu navíc...
co je to upright ?
Nejsou lepsi nebo horsi sedla, jsou jen ruzny prdele ktery sednou na ruzny sedla. Brooks mimochodem nedela jen tu kozenou klasiku, vyrabi i tu modernu.
SQ-Lab sedla jsou dost doporučovaná, jsou u i nás prodejci (namátkou Bikemax) co ti změří zadek, doporučí šířku a snad i zapůjčí testovačku.