Pro letošní expedici jsme si vybrali cestu k moři po známé cyklomagistrále Odra - Nisa. Fogin s Čívrsem, i když tady jsou už půl století, ještě neviděli moře, tak je potřeba to napravit. Minulý rok jeli samy dva Aš - Zlín po jižní hranici naší republiky a vzhledem k tomu že kilometráž měla být…
fajny výlet. Pěkné povídání. Díky. Co mě pobavilo je fráze "V lese za městem byl les." :-)Na spaní mám takové místo nejradši.
Tak to mi uniklo, editovat to už nebudu. Asi rychlejší klavesnice jak vzpomínky nebo naopak
opovaž se to editovat. Dyť to je krásný sice přežblept ale krásný :-)
Pěkná cesta, pěkné počtení :-)
Všiml jsem si v textu, že jsi používal k nabíjení mobilu solární nabíječku. Můžeš se podělit o zkušenosti? Typ soláru, umístění na kole při jízdě, jaký mobil jsi nabíjel (stačí kapacita baterie tvého mobilu). Na turistice cestujeme stejným způsobem jako ty, dosud dobíjení řešíme powerbankami.
Dík
Asi v pondělí ti to napíšu a pošlu fotky umístění a přesné typy věci.
Tak jsem se konečně dočkala. Svérázně podáno. Takový jiný pohled na Odru - Nisu, ten by mě ale na cestu asi nedostal. Holky věděly, proč nejedou :)
Video by nebylo?
Video mám zatím jen strašně dlouhé myslím hodinu a půl s google mapou atd. Neměl jsem ještě kameru tak je to spis prezentace s hudbou a popiskama plus nějaké video z mobilu. Musím udělat nějakou kratší verzi. :-)
První tři minuty jsou bez hudby youtube se to nelíbilo.
https://youtu.be/zeSGTzXFqxI
Mně stačila i dlouhá verze. Na začátku vítr, na konci mořské vlny ... kvůli nim to celé bylo.
Děkuji.
Poctivě jsem to s vámi na 6x projela. Modrá šipka jela rychle. Vy jste správní borci. Jeli jste odhodlaně a s úsměvem. Např. 43. minuta mě taky rozesmála. Měli jste zůstat ještě chvíli na německých cestách.
"Konečně výpečky!" O nich slýchávám často. Můj cyklokolega jinak moc snů nemívá. Pro všechny případy už doma plním krabici čínskými polévkami a jinými dobrotami.
Ať žije cestování v podobném duchu (ale raději bez deště, větru, bouřek)! :)
Můžeš držet palce příští sobotu :-) Vyrážíme směr Itálie a třináctý den nám jede vlak z Benátek zpátky do Vídně.
Takže pro všechny. Solární panel mám tento https://www.ecoprodukt.cz/solarni.nabijecky... z Číny mě stál myslím 28 dolarů. Max. by měl mít 2A a to jsem i párkrát docílil. Jinak normálně po cestě když svítí je to tak kolem 1 až 1,3 ampér. Otázka je ještě nakolik si to omezuje powerbanka. Tu používám tuhle. https://shop.emos.cz/1604399100-power-bank-gp... z důvodu krátkého zapuštěného kabelu, když potřebuju nabíjet za jízdy. Solár používám tak že přes den nabíjí powerbanku a já pak z powerbanky telefon přes noc. Telefon mám Nokiu 5 kapacita 3000 mAh. Celý den přes Urban Cyclers zaplé trackování cesty, plus sem tam zaplé mapy.cz a ve velkých městech navigace. Samozřejmně přes den telefon v režimu letadlo abych snížil odběr o data a mobilní signál.
Dík za info....
Letos jsem to už vymyslel jinak
Vyprávění, jako vždy perfektní. Ale mě nejvíc baví ty vaše přezdívky a úplně nejvíc nejlepší je Čívrs. Pozdravuj ho.
Ok vyřídím.
Ahoj, pěkné vyprávění. Zaujalo mě vaše vyhledávání přístřešku. Hledáš je zakreslene v mapě nebo je na mapách.cz nějaký fígl, jak je zobrazit? Dík
Musíš být na internetu. Zadáš si místo nebo výseč kde chceš hledat a pak zadáš do vyhledávání turistický přístřešek a ukážou se ti všechny. To samé když třeba hledáš pitnou vodu taky zadáš pitná voda a vidíš. Používám i na vyhledávání veřejných WC ve městech :-)
To je hezké, že na internetu, ale v jaké aplikaci/na jakých stránkách.
Reagoval jsem na vědmu a ta se mě přímo ptala na mapy.cz Proto jsem neuváděl kde. Používám aplikaci v androidu
Tak už jsem zpátky Expedice Zlín - Benátky podél Evropských řek dopadla na výbornou. Celkem ujeto za 15 dnu 1450 km.