Dobrý den. Prosím o radu týkající se městského elektrokola Mauntfield.jedná se o nejjednodušší typ za 20000, s motorem Bafang v zadním kole. Na rozdíl od diskuzí, které jsem pročítal, potřebuji snížit rychlost (pomoc motoru při šlapání).Kolo užívá osoba se sníženou schopností ovládání. Problém je v tom, že na rovině musím použít přípomoc č.1 (nejnižší) a použít nejtěžší převod (7), aby bylo třeba se opírat alespoň trochu do pedálů a kolo jede poměrně rychle na městský provoz. Kolo snímá pouze, zda se otáčí pedály a motor kolo rozjede nezávisle na rychlosti šlapání tak, že šlapu naprázdno, což je zase nutné, aby motor nepřestal pracovat. Jinak je jízda trhaná. V Mountfieldu jsem dostal cennou radu, motor vypnout.Moje představa je, že motor bude volitelně pomáhat, tzn., že do kopce zvolím vyšší přípomoc motoru a na rovině nebudu naprázdno hrabat nohama. Poradí někdo lépe ? Děkuji
Dobrý den, domnívám se že u tohoto kola nejde přeprogramovat řídící jednotka.
Jedná se špatně zvolený přístup výrobce, kdy se snaží dokázat, že jeho kola "jedou" ale neuvědomuje si pro který ročník výroby jsou určená.
Příště doporučuji navštívit místo zahradnictví cykloprodejnu.