reklama

Nastavení motoru u městského kola Mountfield

Dobrý den. Prosím o radu týkající se městského elektrokola Mauntfield.jedná se o nejjednodušší typ za 20000, s motorem Bafang v zadním kole. Na rozdíl od diskuzí, které jsem pročítal, potřebuji snížit rychlost (pomoc motoru při šlapání).Kolo užívá osoba se sníženou schopností ovládání. Problém je v tom, že na rovině musím použít přípomoc č.1 (nejnižší) a použít nejtěžší převod (7), aby bylo třeba se opírat alespoň trochu do pedálů a kolo jede poměrně rychle na městský provoz. Kolo snímá pouze, zda se otáčí pedály a motor kolo rozjede nezávisle na rychlosti šlapání tak, že šlapu naprázdno, což je zase nutné, aby motor nepřestal pracovat. Jinak je jízda trhaná. V Mountfieldu jsem dostal cennou radu, motor vypnout.Moje představa je, že motor bude volitelně pomáhat, tzn., že do kopce zvolím vyšší přípomoc motoru a na rovině nebudu naprázdno hrabat nohama. Poradí někdo lépe ? Děkuji

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 10.05.2019
Autor: jiko
  • Re: Nastavení motoru u městského kola Mountfield

Dobrý den, domnívám se že u tohoto kola nejde přeprogramovat řídící jednotka.
    Jedná se špatně zvolený přístup výrobce, kdy se snaží dokázat, že jeho kola "jedou" ale neuvědomuje si pro který ročník výroby jsou určená.
    Příště doporučuji navštívit místo zahradnictví cykloprodejnu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 22.07.2019
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: muže na vztah vážný

dnes
Je možné v dnešní uspěchané době potkat ještě může, který si udělá čas na společné chvíle s ženou, muže který umí…

Hledám: Parťáky/čky na Cestu k Jaderskému moři a zpět

včera
Zdravím všechny cyklisty/ky, jmenuji se Leonard Votápek, a celkem mě začalo bavit kolo, jako doplněk k atletice.…

Hledám: parťačku

Hledám: parťačku
31.03.2025
na ježdění na kole v Česku i ve světě

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

239 cyklistů (3 přihlášení)

Atlas Mountain Race – marockými horami na kole

Poprvé jsem v zimě letěl s kolem do teplých krajin. Účastnil jsem se bikepacking závodu Atlas Mountain Race v…
Fabulator | 11.03.2025

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025