Jediné přehazovačky. co vezmou 9sp kazetu 11-42 jsou z nové sady Microshift Advent
https://www.microshift.com/en/product-category...
Shimano takový rozsah umí až od 10 rychlostí a Sram tuším dokonce až od 11.
Edit P.S. Co je to za kazetu? I Sunrace má v devítce max 11-40.
Kazeta je nejaka noname.Nektery 10sp prehazky Shimano si rozumej s X9 razenim aspon to maj na shopu napsany.Ma to nekdo overeno?Pisou to u vsech co maj ratio 1:1 ale zase nemuzu najit jestli je dostanu na tech 42z
Ten Microshift nesezenu,aspon jsem ho nikde u nas nenasel.
Bacha na kombinování. Se Sramem si rozumí jen některé přehazky Shimano.
A obecně, zbavovat se X-9... ale nic. Kdybys to vyhazoval, hlásim se o něj !
X9 vezme max kazetu 11-36z takze nemam na vyber
A proč vepředu nedáš menší prevodnik?
Šlo by pořídit si několik převodníků, takových 5 různých velikostí by mělo stačit, naučit se rychle doladit převodník a pak už jen před jízdou navolit správné převody jestli rovina, kopce nebo hory a není potřeba řešit problém s přehazkou.
Také je možné zaměstnat zručného mechanika, který mu připraví kolo na ten den podle profilu :-)
Protoze tam mam jen jeden a kdyz ho vymenim za mensi tak je to zase na asfalt malo.
A to jednopřevodník musíš mít nebo chceš být nesmyslně in a máš problém s dvou nebo dokonce tříplackou?
Smates má el.kolo se středovým motorem. Proto jen jeden tác.
Pak je to jasný, pak ale s motorem snad není potřeba mít tak obrovský rozsah kazety, tada za předpokladu že se taky šlape.
Kdyz mam prevodnik 44z tak musim musim mit i velkou kazetu protoze to jinak jede moc rychle v terenu.
A to je problém dát převodník 42, 38 nebo třeba 34? Převod 34 x 11 dlouhodobě po rovině neušlapeš a pokud jo, pak nepotřebuješ motor.
Na tenhle typ motoru nejde dat poradne mensi prevodnik protoze je vyosenej do leva aby byl uprostred kazety.
...no ale když tam jeden převodník máš- ať vyosený nebo jakýkoliv- a funguje, pak bude i jiný(který dáš na jeho místo), nebo ne?
Třeba u Bafang BBSHD převodník má poměrně značný offset směrem k rámu a v té prohlubni je součást pohonu, takže menší převodníky co se vyrábějí mají offset offset menší protože jinak by zasahovaly do motoru a tím pádem nemají odpovídající řetězovou linku.
Já se také chystám kupovat prehazovacku, protože mi doslouzil Altus 370. Objednal jsem si kazetu 11-40 9s s adaptérem, chtěl původně deore RD-M592, ale koupím asi Deore 591 sgs.
Myslis ze s adapterem tam misto 36z nacpes 40z?