Zdravím všechny. Chci znát jak jsou zapojeny 2 motory na kole. Zda musí být pro každý motor řídící jednotka zvlášť anebo jdou motory připojit paralenně. To same mě zajímá i ohledně baterii. Zda musejí být dvě anebo opět, napájeny 2 motory skrze ŘJ u jedné baterky. Díky za info
Každý motor potrebuje vlastnú RJ. Batéria a pravdepodobne aj ovládacie prvky by mohli byť spoločné, obzvlášť ak by RJ boli tiež obe rovnaké. Jedná sa o predné/zadné koleso, alebo dve zadné/predné na trojkolke? Batéria musí byť vhodne dimenzovaná na súčet príkonov oboch motorov.
pokud bys použil plynovou páčku pro obě řídící jednotky, bude možná potřeba je vzájemně oddělit diodou, alespon já musel--bez diody mi plyn občas zamrzával.
dik za info. Mám lehokolo-tříkolku od AZUBu. sam jsem si dělal el.pohon s motorem 250W/24V. při druhé variantě s motorem 250W/24V spřevodovkou. Nyní koketuji s myšlenkou osadit zadní kolo originálním el.motorem. Ale jakým?? popř. použit set 250W do předního kola. Tedy 2 ks. Byl jsem dnes konzultovat v E-pohonech možnosti. Spiše mi doporučili středový pohon. Jenže je to na mě dost drahe. Já prvně uvažoval o "Konverzní kit MagicPie, zadní kolo " z jejich nabídky. Takže uvitám rady a zkušenosti..
Aký je priemer zadného kolesa? Celková váha - bicykel + náklad + jazdec?
tříkolku mam na 20" kolech. má váha je 100kg a někdy budu tahat vozik na pejska, tak asi 20kg i se psem.
Ber ten magic, vyjde tě to levněji než dva motory, dvě řj. a ještě není jisté že to bude dobře šlapat.
ma ten magic volnoběžku?? abych se nenadřel kdybych vypl motor a šlpal jen pedály...
Nie nemá... Ale má zase schopnosť brzdiť a rekuperovať. A veľa znesie. Odporúčam vyskúšať ako sa s ním ide bez elektriny. Ten Mxus 30H by mohol byť trochu lepší. Prípadne ešte zvážiť niečo silnejšie s voľnobežkou ako napr. Q128H...
diky za odpovědi a rady.. V E-pohonech si domluvim zkušebni jizdu s timto motorem. Cenově mi vyhovuje. Ještě k bateriím. Mám baterie gelovky 12V/ 12Ah,zapojené v serii. Budou na ten motor stačit?? Anebo nutně koupit nové originál Lion 36V/14Ah v E-pohonech.??
Tady je ten MXUS 500W s volnoběžkou: https://www.aliexpress.com/store/product/36V...
Baterii raději 48V, a s články, které snesou větší proudy.
Silne odporúčam použiť k tomu motoru v 20" kolese 52V 14s batériu. Priamy motor keď presiahne voľnobežné otáčky (ktoré budú pri 36V dosť nízke a navyše v 20" kolese to bude odpovedať rýchlosti ani nie 30km/h) začne samovoľne rekuperovať a brzdiť. Takže v tomto prípade by ani z kopca nešlo jazdiť moc cez 30km/h. Žiadúce je čo najvyššie napätie batérie, minimálne tých 14s čo zvládne každá 48V RJ (aj RJ Magic). Pri 52V sa problém s brzdením posunie do oblasti nad 40km/h.
ma ten magic volnoběžku??--------------------------------------------------------------------------------
nemá
trochu bych se ale v případě předních hnaných kol bál toho, že na rovince budou dvě přední hnaná kola--dvakrát 250W zbytečná, ale v kopci a zvlášt s vozíkem se psem se bude na lehokolu předek odlehčovat a kola budou prokluzovat--minimálně velice rychle mizet vzorek pláštu.
Myslím, že v tomto případě--lehokolo -- to chce ----MOŽNÁ --uvažovat jen a pouze jak a čím pohánět zadní kolo a jestli je opravdu nezbytně nutný výkonnější pohon, než 250W obyč volnoběžka, navíc když je zapletená do 20 palcového kola--na výjezdy do Alpských strání to s 250W žádná hitparáda samozřejmě nebude, ale výkon si zase bude žádat mnohokapacitní baterii---bez přípomoci budeš muset tahat tu vyšší váhu výkonnějšího motoru---baterie.
Ja mam 2WD elektrokolo. Mam 2 RJ, jednu baterku (muzu pouzivat i 2 baterky vzlast). Jeden motor bezi na plyn, druhy na PAS. Drive jsem mel oba motora na jeden plyn bez diody.
Jsou RJ na 2 motory.
Drive jsem mel oba motora na jeden plyn bez diody.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Právě proto píšu--BUDE MOŽNÁ POTŘEBA--já jsem to musel řešit diodou---já ale používám dva ruzné regulátory.
https://www.google.com/search?q=dual+engine+e...
jak to (ne)funguje s jednou řj je ukázáno tady
https://youtu.be/wRyYi1SQm5s