Ahoj lidi. Kdysi v "pravěku" tohoto diskusního webu, jsem zde celkem často diskutoval o cyklostezkách v Ostravě. Založil jsem tehdy (ještě pod jménem Láďa N. např. téma "Chtějí oživit břehy Ostravice (a snad i Odry). Hlavně jsem tehdy poukazoval na to, že v Ostravě chybí propojení cyklostezkami kolem řek. Tak časy se opravdu změnily. 10 let už sice v Ostravě nebydlím ale na kole tam různými směry projíždím často. Takže pozitivní informace je ta co je uvedena v názvu tohoto tématu. Minulý týden jsem kolem Odry a Ostravice projel z Bohumína až do Frýdku Místku a už je průjezd Ostravou (až na malé nedostatky) perfektní. I kolem Odry směrem na Polanku se dá projet dobře (jen nevím jak to teď vypadá v úseku pod Landekem). Více než po Ostravě teď jezdím přírodou a na hory. Ale jsem rád, že jsem se dočkal stavu, který jsem kdysi Ostravě přál.
pod Landekem v pohodě. úsek Pískové doly - železniční most ve směru na Polanku je nepůjezdný kvůli opravě hráze.
Není to tak špatné v té Ostravě pokud se člověk nepotřebuje dostat přes Odru, případně přes jednotlivé železniční tratě třeba z Poruby na Vyškovice anebo do centra. Ale lepší se to i když mostů dostatek ale všechno jen pro automobilovou nebo tramvajovou dopravu.