Myslíš něco, co vypne motor v okamžiku, kdy řadíš?
Dnešní kazety systému Hyperglide jsou dělané tak, aby řetěz nabíhal z kolečka na kolečko bez přeskakování, takže teoreticky můžou řadit v plném záběru a senzor nepotřebuješ. Ale pro životnost řetězu je samozřejmě lepší, když se při řazení odlehčí, takže jestli nepotřebuješ nonstop plný tah za každou cenu, je senzor dobrý nápad.
Je to přesně jak píšeš.Možná Gear senzor trochu šetří řetěz a převody ale při podřazení, hlavně v kopci, je to dost na p--u.Než jsem si pořídil elektrosadu na svoje kolo, hledal jsem pochopitelne na netu zkušenosti těch, kteří už elektrokolo postavili a používají ho.Většina z nich použití Gear senzoru doporučovala a dodavatelé elektrosad dokonce psali, že je jeho požití při přestavbě nezbytné.Namontoval jsem to tedy také, ale teď uvažuju o tom, že to asi sundám.Při jízdě po rovině to nevadí, ale v kopci když je řetěz v tahu a potřebuju podřadit tak to chvilkové vypnutí motoru způsobí, že se kolo skoro zastaví.Když na kole není motor tak když řadíte v kopci tak přeci taky nepřestanete šlapat. Proto si na kola dáváme ty moderní řetězy s náběhy a HG kazety, které umožňují řadit i když je řetěz v tahu.