Dobrý den všem, Vybírám nové horské kolo asi po 15 letech. Pročítal jsem net a nakonec jsem se rozhodl pro MMR Voki 50.
https://www.tsbohemia.cz/2018-mmr-29-woki-50-19...
Rád bych znal váš názor.
Rekl bych že je nejlepší kolo vzhledem k poměru cena výkon co lze koupit. Rád se poućím nebo nechám inspirovat.
Za ty prachy to jde, akorát ty brzdy to je slabota.
Trochu zvláštní, že tahle kola prodávají jen asi tři obchody s výpočetní technikou. Navíc za úplně stejnou, srandovní cenu.
Možná jim někdo tímhle zamáznul dluh za počítače. Vždyť jen ta vidle je v podstatě třetina ceny. A kromě standartně nesmyslně slabších brzd (dávají je skoro všichni :-) je to kolo asi použitelné.
Teda, pokud ten popis skotečně sedí s realitou. Mají tam například rozpor v rozsahu kazety. Jednou píší 11-42, podruhé 11-36. Tak aby to tak nebylo se vším.
Takhle osazené kolo (pakliže to je opravdu RS Recon, XT/SLX) - za ty peníze se tomu ani nedá věřit.
Jestli to je teda fakt, tak tohle je za ty peníze nejlepší HT, co jsem viděl.
Já jsem cca před 2 rokama koupil obdobně osazenou meridu za cca 20 tisíc (jakožto VIP zákazníkovi mi dali slevu 5 tis.), po tomhle bych určitě šel, ale rozhodně bych to chtěl vidět na prodejně - aby to všechno fakt sedělo popisu.
K těm brzdám - pro "normálního" jezdce (= jezdí průměrné terény, žádné drsárny, váží tak do 85 kilo) jsou vpohodě. Jinak doporučuji výměnu za něco s většími destičkami (např. SLX).
Ten obchod je hlavně divný...
Úplně divný není. Běžně v něm nakupuju věci okolo elektroniky a počítačů. Funguje spolehlivě mraky let.
Ale rozšíření sortimentu o kola je divný.
Ta kola vypadají dobře. Na jednom jsem se i "projel" na trenažéru, než mi nachystali zboží k výdeji. Kola dělali Kross a teď přešli na tyhle. Mimochodem tam kupuji i cyklo materiál, holt mají nejlepší ceny v okolí, nebo ti dorovnají konkurenci. Nevím jak mají vymyšlený servis, ale co se týče firmy obecně tak spokojenost maximální.
Sám si divný, T.S. Bohemia je zavedená firma fungující už 25 let, třetí největší za Alza a Mall, v poslední době si k výpočetní technice přibrali další věci jako i Alza. Nic divnýho na nich není. Nakupoval sem u nich opakovaně PC komponenty, žádný problém.
MMR je španělský výrobce https://www.mmrbikes.com/
Na drncavým pevňáku za 16.499Kč osobně nepozoruju něco zvlášť zajímavého. Dokonce za nižší cenu se prodávají už celoodpružená kola, př. Rockrider 540 S za 14.999Kč, případně o něco dražší Rockrider 560 S. Plné odpružení považuju u horského kola už za samozřejmou výbavu.
Ty toho Rockridera máš ? Nějaký delší čas provozuješ ? Poreferuj.
Kola otestovaná mám a než zde popisovat subjektivní pocity, pošlu odkaz na celkem detailní zhodnocení, jak takové kolo jezdí. Jde variantu Rockrider 560S, se kterou Rockrider 540S sdílí stejnou geometrii...
https://youtu.be/DBmIttbUHy4?t=787
Ale furt s tou trubkou dokola votravuj. Kolik na tom máš narajtováno ty ? Kolik tisíc, nebo alespoň set kilometrů ? A jakým terénem, kolik po silnici. Alespoň hrubý, ale reálný odhad. S jakými pocity ? A hlavně s jakýma zkušenostma.
Zatím to spíš vypadá na nějaké provize, když sem ty šunky tak tlačíš ;-)
Jen dávám tip na zajímavá kola za příznivou cenu pro pohodové ježdění v běžném terénu. Rozhodně nemám ambice na enduro sjezdy a skákání přes balvany. O to se zřejmě ale nejedná ani tazateli, když původně uvažuje dokonce o horském kole bez odpružení.
A navíc, jak to můžeš někomu doporučovat na pohodovou jízdu, když s tímhle typem kol nemáš žádnou odpovídající zkušenost ?
Svůj názor zde prezentuju na základě porovnání technických parametrů a ceny, podle recenzí i vlastního testování. Každý může vyjádřit názor k danému tématu a kdokoliv se může inspirovat.
Vlastní testování. Co si pod tím můžu představovat ?
No děkuji všem za info Rozhodl jsem se, že až bude tepleji Koupím kolo z alfy. Nikde jsem nenašel rezenzi zmíněného kola. Jen časopis Velo 12/18 napsal recenzi Woki 10 a ten má eagla 1x12, to nechci. Dám vědět až něco najedu. Hledal jsem i infolormace na Bike-Forum.cz ale tam s kolem za tyto peníze neobstojite. Dokud stojí 40tis. Tak je to vždy křáp. Já bych řekl, že budu i tak nadšen. Moje stávající 13 let staré Kellys Viper SF již je opravdu za mnou. Děkuji ještě jednou všem.
Ten tvůj rockrider je pořádný cvalík s pružinovou vidlicí a absencí zamykání tlumiče. Na silnici díky neustálému pohupovaní přijde spousta sil v niveč. V terénu není moc obratný a v techničtějším prudkém výjezdu se příliš skrčí a pak se musí hodně těžištěm dopředu a ovladatelnost jde do kytek. Pro nezkušené jezdce s mizernou kondicí ho nemohu doporučit ani náhodou. Opravdu kvalitní full prostě stojí jiné peníze. Navíc i údržba je výrazně náročnější.
Kolo Rockrider 560 S má vzduchové odpružení a možnost zamknout zadní tlumič i přední vidlici ovladačem na řídítkách...
https://youtu.be/DBmIttbUHy4?t=472
560 má vzduch a jde zamknout. I tu váhu se jim povedlo snížit. To už by celkem šlo. Určitě bych ovšem snesl ještě lehčí převod něž 24/36. Brzdy neznám, 160mm vpředu mi přijde málo. Nicméně za ty peníze mám trochu obavu o životnost tlumiče a nákladů na provoz.
Asi se to snadno přeslechne, ale podstatná pasáž se od času 2:40 a ještě důležitější od 3:30, kdy se zmiňuje o vidlici a tlumení na hrbolaté, ale technicky nenáročné cestě.
Dobrý večer,
Tak kolo mám asi rok, najeto 1500,
Jsem spokojen, s ničím neni problém.
Mohu doporučit.