Termín: 28.06.2019
Místo: Frýdek-Místek, Dolní Domaslavice https://mapy.cz/zakladni?x=18.4697704&y=49...
Přátelé, kamarádi,povaleči i zabradlíři. Každoročně se setkáváme na Moravskoslezsku. Ani letošní rok nebude vyjímkou.
Ubytování je možné ve čtyřlůžkových chatách, při ceně chaty 600,- Kč/noc, nebo ve stanech. Rezervovány jsou tři chaty (víc jich v daném termínu už není k dispozici)
Další…
Další informace.
Pro zájemce o ubytování v chatkách.: Krajní chaty mají po dvě palandy, prostřední má dvě postele a jednu palandu. Všechny chaty mají kuchyňský kout s vařičem. Rezervace ubytování v chatách je nutno učinit do 15.května 2019 Na tel.:773 170 000, nebo 608 405 681, popř. na: [email protected]. U všech kontaktů platí heslo "Lehokolo"
Pravděpodobná sobotní trasa: https://mapy.cz/s/3qHCb , na níž bychom navštívili:
https://www.dul-michal.cz/cs/informace-pro... a Po prohlídce technických zajímavostí dolu Michal bychom zajeli na oběd:
http://www.petrvaldanka.cz/
Současně připomínám, že rezervace ubytování v chatkách je možná pouze do 15.5.2019
Kdo má zájem nocovat v chatce, tak: REZERVACI UBYTOVÁNÍ V CHATÁCH JE NUTNO UĆINIT DO 15.KVĚTNA 2019 Na tel.:773 170 000, nebo 608 405 681, popř. na: [email protected].
Ještě jednou připomínám, že rezervace míst v chatkách končí zítra 15.5. Obsazeno je zatím pouze jedno místo.
Rezervace provedena.
A domorodci nemají hromadnou rezervaci?
(od pořadatele)
Z kalendáře akcí:
Pořadatel
Akce nemá oficiálního pořadatele.
Vzhledem k počtu míst v chatkách, jsem nechal tuto možnost ubytování přespolním. :-)) Pokud budou mít kluci v chatce ještě místo, určitě tě mezi sebe vezmou.
Trasa 350,5 km – 23:18 h - to mně napsalo plánování na Seznamových Mapách. Časy tam jsou možná trochu nadhodnocené pro silničku, ale na trojkolce mám co dělat je stíhat. Pokud dopadne vše dobře, budu odpočatý z dovolené, ale i tak je to daleko. Vím:"I cesta může být cíl", ale být jak poštovní holub, dorazit a už se mít k návratu...
Máš-li známé mezi modeláři, mohli by ti půjčit náporový motor.
Byl by jistě zajímavější než elektro
Moc známých mezi modeláři nemám. V mládí jsem sice postavil několik rádiem řízených letadel a autíček, ale nadivoko, typ motoru, o kterém píšeš, znám jen z obrázků. Navíc- jakýkoliv podpůrný pohon je pro mne prozatím nepřípustný :-), ale to se pravděpodobně během pár let změní. :-(
Nadhodnocené pro silničku - jako že silnička by to zvládla rychleji, myslel jsi to tak, ne?
Hodně rychleji. Na turistickém Azubu bych si rezervoval najisto 18 hodin, pokud je trasa dobře naplánovaná a zastavuje se jen na jídlo a nutné potřeby. Taky pokud cestou extra nepřevažuje stoupání nad klesáním a nebo silný protivítr celou dobu, to by ale musela být moc smůla.
Možná už lepší vzít víc volna (když je) a takovouhle cestu rozdělit, protože kvůli jednomu dni, to je asi moc. I když ta společná vyjížďka, to bývá nejlepší regenerace a třeba by i jedna stačila.
Zkus to a přijeď.
Ano , myslel. Vím, že za ideálních podmínek se za ten čas dá ujet 450 kilometrů, ale takové podmínky většinou na tak dlouhé trase nejsou. A také - už to není zábavné, stačilo mně to jen jednou. Pokud pojedu, vyrazím už ve čtvrtek po ránu, někde přespím a pokusím se stihnout těch 12 hodin v pátek, abych mohl alespoň pořádně pokecat. Během sobotní projížďky se v Praze nejbližším bodě oddělím a pomažu domů. To je ideální průběh, uvidím, odkud budu volat bráchu, aby mě odvezl domů v případě, že se ukáže, jak málo mám na takovou akci najeto.
Nevím, jak jsi to myslel, ale jedinou Prahu (pokud si dobře pamatuji), kterou jsme v Ostravě měli, byla kavárna. Ta se nacházela na Náměstí Lidových milicí, později Masarykově n. v prvním patře městského domu.
I v Ostravě musí být nějaký bod "Praze nejbližší".
Tak tedy nevím, potřebuji poradit. Vzít, či nevzít? Nějaké pivo?
Dejte tedy vědět, ať se s tím zbytečně netahám.
:-)
Vzít!!!
Bečku.
Dvě? :-D
Tak dobře, vezmu dvě, jsem zvědav kolik toho vypiješ. A přivez si vlastní nádobu na pití, vlastně všichni. Ty určitě mít nebudu.
Já určitě k vlastní škodě bohužel nepřijedu a na bečku bych byl i tak slabý čaj :-D
Tvoje chyba, bude domácí, s láskou vařené. :-)
Mnam,mnam,mnam.
Jen připomínám, vezměte si sklo na pivo, z pípy se toho moc vypít nedá. :-))
Pulitr mám připravenej na vočích.
V pátek chci přijet nějak v rozumnou dobu a k večeru si dát Lysou, když je to tak blízko - nechce se někdo přidat?
Na Lysou bych jel, jen nevím jestli jsi ten správný parťák pro mě
Lysá letos splněna. Ale jel jsem sám.
Západ slunce na Lysé?!? :o)))
Skoro, bylo to 20:23. A příjemná teplota 10,5 stupně. Na západ bych se ještě načekal a chtěl jsem být brzo zpátky, ani jsem se moc nerozhlížel.
Jerguš mohl jet taky, kdyby neměl takové zpoždění, škoda.
Díky za seper sraz, překonal naše očekávání. Navíc cesta domů po vlastní ose dopadla dobře, dojeli jsme skoro v sedm, ale díky dlouhým občerstvovacími přestávkám jsme to zvládli snad i bez úpalu a úžehu.
Jen dodatečně hlásím, že jsem včera dorazil domů za světla, poslední kopeček (10>%) jsem proklínal ten nápad vzít to z Těšína do Domaslavic (cca 13 km) přes Bohumín.. :-D Hodilo mi to téměř kilčo..
Pivo bylo skutečně vynikající, děkuji za možnost ho koštnout.
Jo a po příjezdu domů se žena divila, co dělám doma, že předpokládala, že tam přespím.. :-))
Bylo to super, i když jsme nestihli ten důl. Kopečky jsou tam pěkné.
Cesta zpátky proběhla hladce, i přes těch 35°C celou dobu a vítr taky tentokrát neudělal žádnou výjímku - z pátečního severního byl dnes podle všech platných zákonů jižní a pořádný. Šťávu jsem pil vyloženě horkou, dokud jsem si jednu flašku nedokoupil, celkem padlo pět litrů. Chtěl jsem jet přes Bystřici p. H., ale kvůli různým objížďkám jsem ji minul a bylo z toho přes 140 km.
Cestou jsem se zas stavil v motelu Panorama ve Frýdlantu. I když jsem si už víckrát říkal, že to stačilo, tak je vždycky zajímavé vidět, jak pokračuje hlodání zubu času s vydatnou pomocí různých individuí. Bezdomovec tam tentokrát zrovna žádný nebyl. Jestli před pár lety mohlo jít ještě něco zachránit, teď už teda nic.
Konečně jsem dal dohromady, kudy jsem vlastně jel. Vyrazil jsem ve čtvrtek chvilku po páté ráno a jel s přestávkami skoro do jedenácti večer. V pátek podobně, jen před Frýdkem Místkem byla objížďka, na kterou jsem si pro spoustu kamionů netroufl a jel na Kopřivnici, kde mě místní vtipálci poslali na Frenštát pod Radhoštěm. Než jsem to zjistil a přes Hukvaldy se vrátil na trasu, bylo jasné, že pivo nestihnu. V sobotu jsem byl v sedm v Lukavci u jezera, ale nedokázal najít někoho, kdo by věděl o tábořišti "U Rybárny". Zbytek už víte. omlouvám se, že jsem zdržoval vyjížďku, cítil jsem se unavený, proto jsem se odpojil už dříve, než v Paskově.
Celkem jsem najel 755 km přesně v pěti dnech, potkal cestou pár zajímavých lidí, viděl mnoho nádherných míst a strávil pod širákem čtyři kouzelné noci. Jsem rád, že jsem se na cestu odvážil a těším se na příští ročník.