Mám zdarma 300MB. Ale v létě musím připlatit za 1,5GB asi 100Kč.
Úplně zdarma, nebo k nějakému jinému tarifu ?
Tohle je sice předplacené na rok dopředu, ale úplně sólo, jen data. Alespoň z mého pohledu do tabletu docela výhodné.
S tarifem za 20Kč
Jseš lepší :-)
Je to ještě aktuální, běžně k dostání ?
Měl jsem tarif, kde za 10 Kč bylo 40 minut volání kamkoliv. Je to už pár let, ale fungoval by dodnes, kdybych ho "obhospodařoval". Dneska ale už k dostání není.
Je to firemní O2. Tarif je za 20Kč kde voláš zdarma ve skupině, např. celá rodina + přátelé a všichni ve firmě.
Volné minuty nejsou. Do ostatních sítí platíš par hlířu za to co provoláš.
Jo a můžeš si v účtu zapínat a připlatit za různé balíčky.
No jo, ale agrofert nebo mnohačetnou famílii si kvůli tomu pořizovat nebudu :-))
"Internet na rok", 6GB za 500,-? ;-)
To už jsem si pořídil loni někdy kolem Vánoc a aktivoval až na začátku ledna...
Nejsem si ale jistý jestli to ještě nabízí. Mám takový dojem, že poslední termín aktivace je právě dnes.
Rondo, to jsou data na jedno dopoledne :-)
Každý máme jinou potřebu a spotřebu. 300 až 400 na měsíc je pro mne tak akorát. A znám lidi, co nevyplácají ani stovku.
To je moje čtvrtletní spotřeba. "Fakturu neplaťte, převádíme vám ji do dalšího zúčtovacího období." :-)))
To si me pripomenul, ze uz nodinu tu klabosim za svoje, misdo abych se pichnul na hotelovou wifinu :-)
Zkus tarif Vodafonu pro české dráhy - buď za 30 nebo 90 měsíčně. Mě stačil hodně dlouho ten za 30 plus k tomu jsem měl simku sazkamobilu za 75,- za měsíc na data.
Teď mám za 320 firemní tarif s neomezeným voláním a 10 GB dat. Škoda, že nemají menší tarif třeba za stovku s 2 GB a 100 minutami, vešel bych se I s velkou rezervou. Ale když sazkamobil už taky zariznul data po vyčerpání fupu, nebylo jiné levnější cesty
Sazkouni už to zase odbrzdili.
Už zas jo? Však hlásili, že od 1.2. s daty navíc konec, ne? Snad kvůli ČTÚ...
Stejně bylo legrační, že vodafone, na jehož siti fungují data vždycky zarizl a virtual ne.
Viz třeba https://www.mobilmania.cz/clanky/sazkamobil...
No, pánové, dělají si z nás dojnou krávu.
Zdá se, že když roaming v EU za cenu domácí, se vyplatí zřídit si paušál v Německu nebo Francii
Ale roumingové slovo flat neexistuje významově.
teď nechápu, asi věkem :-)
V roumingu neexistuje flat, je to nahrazení konkrétním číslem, které ti nikdo neřekne, jako "odpovídající běžnému používání". V případě polských flatů je nutno koupit každé 3 měsíce novou kartu. To jen má zkušenost stará necelé 2 roky, než jsem dostal flat v práci. Pochybuju že by Rakousko bylo v tomto jiné než Polsko.
Hele, není to ale tak, že roaming platí jen pro mezistátní volání z českého čísla na české ?
Mít německé, tak roamingem můžu volat zas akorát germánům. Komukoliv u nás budu asi volat za mezinárodní sazby.
Nebo je to jinak ?
https://www.cnews.cz/ode-dneska-muzete-v-eu...
Tady to mas vysvetleno.....
jj, dík. Jasné. Radost bych dělal především našincům, co by mi chtěli volat (navíc přes mezinárodní předvolbu)
A jak jsem koukal, pro ty, co soustavně nependlujou, nebo nebydlí vyloženě na čáře, je to takhle stejně nepoužitelné.
Pokud se bavíme o datech, je debata o ceně hovorů mimo
Jak jsem pochopil, tak si to operatori hlidaji a douctovavaji.
Já už to nehlídám asi 3 roky, ale dřív jsem si kupoval v cizině SIM jen s daty, vyšlo to safra levněji než náš datový roaming. A vždycky k tomu byly i nějaké volné minuty volání.
Jisté je, že je to u nás furt dražší.
A takhle to vidí wiki: https://cs.wikipedia.org/wiki/Roaming
Dcera má v Angli českou simku o2 a z tý mi volá za vnitrostátní cenu. Já jí taky.
Si pusť občas nějakej film, ať si od dat pomůžeš :-)
Taky jsem dostal nabídku a využil ji, pokud by někdo chtěl pro pročtení, tak pošlu pdf a jak jsem k němu přišel. Řešil jsem primárně syna, kterému zatím voláme hlavně my a on jen málo. Taková rodinná vysílačka.
Třeba datový tarif za 299 a 4GB dat měsíčně nebo běžný "flat" 359 a 500MB.
Ještě zkusím jeden dotázek - třeba někdo bude vědět a poradí :
Tablet je na data po dvou letech čím dál žravější. Doma ho mám na wi-fi, takže aktualizace mohou probíhat tam. Když jsem ale mimo, přijde mi, že na prohlížení v podstatě stejných stránek zhruba ve stejném objemu to schlamstne dat násobně víc.
Je to u Androidu normální vlastnost, nebo se tomu dá nějak pomoct ? Nějakým vyčištěním, přeinstalací atd ?
Jojo android bobtná a bobtná. Kdejaká apka a funkce furt něco posílá a obnovení do továrního nastavení pomůže jen částečně a ne na dlouho. Můžeš brouzdat přes operu mini, ta nestahuje opakovaně celé stránky ale jen to co se změnilo. Opravdu výrazně ušetří data, ale je to za cenu funkčnosti některých web nástrojů, formulářů atd.
Aha, takže "vlastnost". No, nic moc.
Já od toho moc nepožaduju, tak zkusím tu Operu mini, jestli se něco změní.
Dík
Koukni se do Nastavení /Aplikace a povypínej (deaktivuj) všechny co nepoužíváš. Na pozadí ti toho možná běží víc než tušíš.
A to musíš udělat po každém upgradu systému, on ti to při upgrade hajzlík zase sám pozapíná.
Tak smolicek pacholicek... Muj Android se nejak nesnasi s Operou mini. Ani se nerozbehne. Stejny problem mam i s mapou od Seznamu. Pry se to vyskytuje na nekolika malo masinkach a je to neresitelne (psali mi ze Seznamu-map)
A kolik jsi měl restartů od instalace a naládování mapama? Mě se to rozběhalo po 6 restartu na androidu 6.
Tak Opera MINI nejede ani po přeinstalacích a tuctu restartů. Nejede ani MINI Beta.
Ale normální Opera jede úplně v pohodě.
Kašli na Operu, nech si tam googla a povypínij a odinstaluj zbytečnosti
něco nejde odinstalovat, tak to prostě jen zakaž
Shrnutí oligopolu:
https://www.mobilmania.cz/clanky/operatori...