Ahoj,jsem tu poprvé a tak nevím,jestli tu už tohle téma není,ale rádi bychom s přítelem vyrazili na kola buď do Německa,nebo Rakouska(ev.Itálie) a to v září.Problém je,že ani jednu z těch zemí neznáme a neumíme německy ani italsky(jen anglicky a španělsky)a na dovču s cestovkou se necítíme,jsme asi líní,protože se nám těch průměrných 70km denně zdá moc,chceme si jezdit po svém a užít si krajinu a okolí a nejen šlapat jak šílení.Máte někdo nějakou zkušenost?Díky!
Není nic jednoduššího než vyhledat cestovku, která dělá zájezdy s ubytováním v jednom místě a pak už volba zůstava jen na Tobě, kam a kde, se ten který den na kole vydáš. Druhá věc je, že tato možnost se obvykle naskytá v lokalitách, kde se můžeš vyřádit v kopcích v okolí, takže dostaneš zabrat i když ujedeš třeba jen 25 km za den. Ale zkus, možná najdeš i něco rovinatějšího.
Pokud nepojedeš s cestovkou, pak si zajisti privátní ubytování na jednom místě a každý den je jen na tobě. Ale i s cestovkou není problém, Krtek to popsal naprosto přesně - hvězdicové zájezdy, kdy je jen na tobě, kam dojedeš a kdy se vrátíš. Ale Rakousko nebo Itálie, to je o kopcích, pokud nechceš jezdit po Vídni. Jinak vítej u nás! :-)))
zkušenost nemám,ale jsou cestovky,co tě dovezou na alpský kopec,a potom si jenom tak sjíždíš mezi velikánáma,vidíš hodně,a moc se nenašlapeš.
Opravdu vynikající pro lenochy.Jen najít toho pravýho lenocha.!!!!!
Tak tohle jsem jednou jedné cestovce taky "sežrala". Stejný slib, prý pro výkonnost 1 ve stupnici 1-5, tak jsem to brala, vždyť o co jde, když pojedu pořád z kopce. Z kopce to bylo, ale jen chvilku, pak táhle nahoru, kousek dolů, táhle nahoru, 35 st.C nad nulou, 85 km nikoliv mezi, ale po velikánech, nádherné Tyrolské Alpy. Večer mě sundali z kola, nemohla jsem se posadit ani do trávy - nohy se neohýbaly a místo zadku naklepaný řízek. Letos jedu Holandsko! :-)))
Tam budeš mít zase vítr, to je pro cyklistu horší než kopce....
...ale my to Holandsko s tím TRIPEM jako ty chcem jet taky, ale až příští rok. Tak sem po návratu hoď nějaký postřehy, ať vím co nás čeká.
Ligi, nezapomenu, i když jsi mě s tím větrem zrovna nepotěšil. Ale kopečků mám už dost, tak se větru moc nebojím - zrovna dnes 30 km po večeři se Švestkoněm na tandemu v samých krpálech. A pak že je cyklistika o radosti, vždyť jsem zase málem chcípla! :-))))
Kopce jsou kořením cyklistiky!!!Bez nich je to nuda a člověk si ani nemá na co zanadávat,když už nemůže .-)))))
Ono je kopec a kopec. Já mám dvě oblíbené varianty:
1) Dostatečně mírné a dlouhé stoupání, kde se dá v klidu držet mezi 10 a 15 kmh za stejné zátěže, jakou má člověk na rovině při cca. 25 kmh a postupně se nabere slušné převýšení. A pak pořádný sešup dolů, třeba lesem nebo korytem potoka.
2) Prudké, brutální stoupání, kde to člověk dře na doraz, potom stejně seskočí a zbytek raději vyběhne s kolem na rameni. A poté mírné klesání, třeba se zatáčkami, kde se to dá bez námahy klohnit přes 30kmh a člověk si krásně odpočine a užije si vánku a rychlosti.
Ale takové ty klasické "boule" na silnici, kdy je to pořád nahoru a dolů, a to ještě pod úhlem kde z kopce brzdí a do kopce se sotva plazí, tak to je fakt hnus. Odjet se musí, ale radost fakt jen z toho, že se to odjelo.
Prostě není kopec jako kopec ;o))
Máš pravdu,ale představ si jezdit jenom po rovině Fůůůůůůjjj :-)))) To by ani lenochy nebavilo.My jsme se s kamarádem schodly že nás cyklistika nejvíc baví v těch kopcích co na ně nejvíc nadáváme.Asi jsme divný :-))) Bez nich to fakt není ono.
Přesně tak, rovinky jsou snad nejhorší věc co může být. Člověk šlape jak trotl celý den a nemůže si ani na chvíli odpočinout... Zlatý zvlněný terén, občas se sice musí do kopce šlápnout do pedálů, ale pak se také nějakou chvilku vezeme dolů...
Jo taky jsme jeli s cestovkou Z vrcholkú dolomit až k jezeru Grada. Na kopec tě vyvezou a dolů jedeš to je fakt. jenomže v horách tak jako tak něco nastoupáš (někdy jsem si říkala broboha co tady dělám, ale zas ty vzpomínky jsou fantastické) ikdyž celkově př. trasa je Z 2000m do 350m. Prostě kopcum se v horách nevyhneš. Ale třeba taková jízda kolem Drávy je v pohodě. Jeli jsme ji od Misuriny do Vilachu a pohoda.
Jeďte do Holandska - tam se dá i těch 70 km denně zvládnout bez prblémů :o)))
Ale vážně - není čeho se obávat, v obou zemích najdete dostatek rovinek i kopečků podle libosti. Stačí se trošku kouknout do mapy, kde je Bodamské jezero a kde Alpy.
A co třeba Pobaltské republiky? Litva, Lotyšsko a Estonsko. Je tam moc pěkně a krajina rovinatá. Nejvyšší hora celého Pobaltí má asi 318 metrů :-))) My jsme tam byli před pár lety na těžko a hodně jsme potkávali skupinky na těžko jedoucích (podle vybavení spíše zahraničních) cykloturistů ve věku tak 50 a výš..... Navíc se díky pozdě zapadajícímu slunci dá jezdit i do 22 - 23 ti hodin, takže dát denně 120 km není problém.