Že prý v Británii pořád prší?!? Zataženo, mlha, vichr, zima, permanentní lijavec? Teplo a slunko možná tak 3 dny v roce? Láry fáry, kam na to ty lidi chodí. Pestré, zdravé, celoročně příjemné klima tu je, ne jako na kontinentu, kde letos ta pouštní výheň začala už v dubnu a pod kotly se topilo fest…
Díky moc za fajn čtení :-)
Moje drahá žena by se na tvůj konec světa taky ráda podívala, tak plánujeme cca týden asi koncem září... bude to ještě na stan nebo mám fofrem šetřit? :-D
Budeme mít teda asi namirene na highlands
Září je v pohodě, zmrznout byste neměli :-). Kór jestli budou i tohle léto takové tropy jako loni. Zase ale na druhou stranu, čím chladněji, tím větší šance že tam třeba už ani žádnou kousavou mušku nepotkáte – konec září je v tomhle ohledu dobrá volba. Já tam však radši jezdím na jaře, mezi půlí března a půlí května. Midges ještě žádné, dny se prodlužují, navíc květen má podle statistik nejmíň deště a je i nejslunečnější.
Pro jistotu ale radši přibalte i vhodný repelent: :-)
Tomu se říká cestopis na dlouhé zimní večery :-D Nedovedu si představit, že bych 20x za den přehazoval kolo přes ta branky. Je to jak 20x naložit a vyložit z vlaku. Máš teda kondici :-D
Když nikam nespěchám, kilometry nepočítám, trasu neplánuju tak že bych musel ten a ten den dojet tam a tam, potom není problém zastavit kde chci a na jak dlouho chci. Když přijde branka tak jen celou zadní 3-brašnu vcelku vyháknu a shodím, přehodím kolo, za ním náklad, přelezu, nasadím, zacvaknu, hotovo – nezabere to víc jak 2 minuty, navíc se při tom krásně protáhnou i jiné partie než když člověk jen celý den sedí a šlape. :-)
Za mě jako obvykle - jednička podtržená a ještě s hvězdičkou :-)
Díky :-)
Mohl bys, prosím, přepsat jméno tuté vesničky "osady Bwlchgwernog" foneticky?
Děkuji
Četl bych to tak že by to znělo asi přibližně jako ''bulchguernog'' :-)
https://www.cyclingwales.co.uk/welsh.html
https://www.cyclingwales.co.uk/badlytranslated...
Díky :-), sice s půlročním skluzem, ale dřív nějak pořád nebyl čas se k tomu dostat. Letos to počasí asi nebude o moc jiné. Loni jsem vlastně ani jednou nestavěl stan – akorát jednou mě malá přeháňka donutila improvizovat a zabrat brloh ovcím. :-)
Uzurpátore :-D
tak tohle tedy muselo být skvělé dobrodružství - a k tomu solo - no palec nahoru. i když trochu stručně popsané, stejně jsem si rád početl a nechal i fantazii zapracovat. Hned bych vyrazil taky :)
Díky, bylo to supr. Tvoje cyklo výpravy jsou taky parádní, zvlášť ty po zapomenutých kopcích, nebo teď ta poslední podél Úhlavy. Škoda jen že není víc obrázků, pokoukal bych. I tvůj způsob nocležení je mi blízký, jako třeba ten fajný úkryt pod obloukem mostku u Katovic :-).
Letos jsem zase trochu provětral Čerta po Walesu, avšak až na konci září kdy už vedra nehrozí – 8 z 10 dnů bylo přímo parádní počasí. 2 pěší výšlapy po Snowdonii, z toho jedna noc přímo na střeše Walesu – čekal jsem že se nás tam sejde víc, ale celý Snowdon (nejnavštěvovanější hora tady na ostrovech) byl v noci jen a jen můj :-). Místa známá i neznámá, spousta nových zajímavých setkání, 3 noci u praskajících kamen v luxusních chajdách, 3 supr spolunocležníci. Kilometrů natočeno sice málo, avšak o to víc to za to stálo. A jestli si dobře vybavuju, tak během celého výletu jsem ani jednou nepřehazoval kolo přes ohradu, všude byly branky. :-)
https://cyklopoustevnik.rajce.idnes.cz/2019_-...