Horké suché léto přímo vybízí, aby člověk trávil veškerý volný čas u vody. Jako ideální outdoorová aktivita se pak jeví například sjet si nějakou řeku - pokud tedy ve vyprahlých korytech ještě vůbec nějaká voda teče. Když ano, normální lidé je pak sjíždí na lodích. Potíž je ale v tom, že já nejsem…
pěkný výlet, fajn report. A nebýt toho, že si sportovec to mohl být i fajn dvoudenní vandr :-p
Parádní výlet a skvělý výkon. Nebylo by více fotodokumentace? Některé úseky vaší cesty jsme v minulých letech projeli, tak bych ráda porovnala. :-)
Díky, že jsi naši výpravu takhle zdokumentoval, pro mě to byla nejlepší akce roku 2018.
Rád se někdy zase přidám. Přeji mnoho vydařených výletů v nadcházejícím roce a zdravím z Prahy.
Mirek
Pěkná a zajímavá akce.Co dodat-Morava je Morava.
Pěkné, ale 174km docela drsárna. Ten dojezd domů musel být hustý.
Muselo to dát i slušných pár stovek výškových metrů.
Moc pěkně popsané, jako bych tam byl s vámi. Já takhle zatím jel jen Mandavu a to spíš náhodou, než že bych to měl v plánu. Jenže ta má okolo 50 % svého toku v té megavesnici táhnoucí se podél jejích břehů.
Jen bych si rýpnul. Labe neústí do moře v Hamburku, v tu chvílí má před sebou ještě nějakých 100 km.
moc pěkná cesta i report, akorát nějak moc kilometrů. pěkný nápad projet řeku od pramene, taky už mne to napadlo, ovšem jestli bychom ho našly, nap. při dámské :-)soutok je také někdy problém objevit, to známe
No, tak jsem se zamyslela ... nejela jsem žádnou řeku od pramene k ústí.
Pramen (počátek) i ústí jsem viděla asi jen u těchto řek: Jizera, Lužická Nisa, Ploučnice, Berounka, Tanvaldská Kamenice a Cidlina, ale ani u jedné to nebyla cesta od pramene k ústí. Nejblíže by tomu odpovídala Ploučnice proti proudu.
Úplně vcelku to bylo podél Salzy, Enns, Isaru a Traisenu, jen ne těsně od pramene.
Nebylas u pramene Černé Elstry?
Mnoho let šlo u nás navštívit pramen Mandavy, ale pak se majitel pozemku naštval:
https://decinsky.denik.cz/zpravy_region/zniceny...
Byla. Správná připomínka :) Černou Elstru mám vlastně skoro celou, ale bylo to ve dvou cestách a neviděla jsem soutok, i když jsem byla hodně blízko. Toto je Elstra z posledního mostu před soutokem ...