neviete mi poradit nejaky trik ako by som tieto neprijemne pisklave zvuky odstranil - skusal som uz vybrus platniciek aj ich vymenu chvilo bolo dobre 5 - 10 brzdeni a bolo to spet robia to stale z 10 brdeni 9 krat aj pri malom zatazeni takmer vzdy je to dost neprijemne . mam hayes mx 2 mechancke dakujem za pomoc
já mám nejvíce hlučné - pískající brzdy, když mažu kolo a kápnu si olej na ráfek.Když si toho včas nevšimnu a náhodou zabrzdím,tak mám ječivé brzdy.Pak mi vždy pomůže vzít jar a začít odmašťovat.
Jakou maji souvislost Vecka s kotoucovkama?
to mi asi nepomoze mam nato aj taky sprej na odmastnovanie aj to funguje ale iba chvilu niekto mi povedal ze je moozne ze ich mam zle nastavene a tym sa mi vytvara niekde sklanita vrstva a to piska co si myslite vy je to mozne alebo napiste niekto kto ma ten isty typ brzd ci nevie co s tym robit thanks
nemam sice mechaniky ale hydry HFX 9 ale problem je v mastnejch destickach .Už se to porobíralo ve více diskuzich.Je potreba desticky odmastit ,ale to se ti nepovede stejne dokonale.Tak lepsi bude je vymemit teda pokud ti to nepiska z jinyho duvodu
A to mas nove desticky, nebo uz jsou zajete?
ja som mal jedny 400km a tie piskali stale tak som ich vymenil kupil som nove - tiez piskaju rovnako ja neviem mozem trocha osmirglovat kotuc alebo co ? Ale v 2 pripadoch nepiskaju ked ich oblejem vodou pokedy su mokre vobec nepiskaju a ked obrusim platnicky tiez nepiskaju ale po 10 brzdeniach sa to vrati co s tym robit mal som to v servise a prd mi pomohli
Zajeti desticek (urcite organickych a u hydraulik) je 30 prudkych zabrzdeni. U mechanik je to urcite vic...
Osobne jsem ted nechala vymenovat zadni kotouc a mechanik rikal, ze se musi vymenit i desticky. Ja jsem je ale menila pred mesicem a tak jsem se nedala. No samo, ze to piska :) Desticky jsou sjete na jiny uhel vuci staremu kotouc. Pokud to do tydne neprestane, tak zkusim obrousit desticky (brousit kotouc by nicemu nepomohlo).
Tak pak dejte vedet, jak jste dopadli!
a cim obrusi dosticky aby boli na 100% rovne?
Tvym rovnym prstem
:-) Pajana vyměk. Šmirgl položíš na něco tvrdýho a hlavně rovnýho, přitlačíš na něj prsty destičku vrstvou dolů a pohybuješ s ní krouživými pohyby. Druhou rukou držíš šmirgl, aby ti nejezdil. Občas vyklepeš obroušenej materiál ze šmirglu.
To nepomuze. Ja si je nechaval taky srovnavat....A jako hulvat na CNC:-)))
Jinak jak psala wewerka. Nove vzdy piskaji. Me to trvalo na mechanikach docela dlouho...tipoval bych to na 300-400km. Pri vyrobe na povrchu vznika tenka, celkem tvrda vrstvicka, ktera zpusobuje ten pisklot...ta kdyz se sjede, tak to vetsinou prestane piskat...
To nepomuze. Ja si je nechaval taky srovnavat....A jako hulvat na CNC:-)))
Jinak jak psala wewerka. Nove vzdy piskaji. Me to trvalo na mechanikach docela dlouho...tipoval bych to na 300-400km. Pri vyrobe na povrchu vznika tenka, celkem tvrda vrstvicka, ktera zpusobuje ten pisklot...ta kdyz se sjede, tak to vetsinou prestane piskat...
...nebrzdit...
Pokud nevadí blatník, lze brzdit levou patou. Z mládí známej fígl. :-)))
no takze som obrusil smirglovaci papierom aj platnicky aj kotuc a je po piskote len suchave zvuky to mi nevadi malo by to byt ok ale neviem kolko to vydrzi ci sa to nevrati spet , brzdovy vykon sa zmensil asi o 20% ale to mi az tak nevadi mal by sa upravit spet ako ked si kupite nove platnicky
Na kotouč bych šmirglem nesahal.
preco nie co sa mu stane aj tak ho brzdenim platnicka vyhladi
klidne ho vosmirglovat muzes ,ale je to zbytecny problem je v destickach a nebo v pritlaku
Ja mel u hydraulik jinej problem desticky mi zacli obrusovat vnitrni paprsky kotouče.Problem jsem vyresil ze kdyz nandavam kolo musim si pohrat s rychloupinakem tak aby kolo nebylo uplne namackly do vidlice ale o dva milimetry posunuty.Problem byl v tom ze to spatne brzdilo a nicili se desticky tak jeste zkoukni jestli nemas tenhle problem
Proč mi pískají brzdy.
Pískající brzdy - hlásím výsledek.
Toto jsou názvy 2 rubrik, které toto řeší a hlavně v té prvé je plno rad, jak na pískající brzdy. Jedna z nich zabrala, pískání sice nevymizelo, ale podstatně se to zlepšilo. Nahoře v okénku "hledat" si dej slovo "pískají" a ono tě to k těm rubrikám dovede. :-))
Jo a výměna špalků za kvalitnější nakonec zlikvidovala pískání zcela. :-)))