Ahoj kolisti co uvažuji státi se elektrokolisty! Je mnoho psáno o technických záležitostech el.kol,ale jak přípomoc pomáhá, jak moc je cítit, nezklame očekávání? Na takové otázky odpoví jen vlastní zkušenost. Získat se dá na nově otevřené zkušební dráze v M. N. Vsi.
V neděli bylo slavnostní otevření této drahy. Byla jsem, bohužel, v praci, jinak bych se šla určitě podívat. Dnes mě známý vpustil do areálu na čumendu. Dokonce mi i půjčil jedno prodejní levnější elektrokolo (asi za 60000,-),ale na dráhu mě nepustil, páč bych mu zaspinila kolečka.
Podrobnosti tratě?
Prosím.
Vybudovali ji ve dvoře prodejny, nic velkého. Ale pro ty, kteří na ekole nikdy neseděli, na vyzkoušení a vyblbnutí jistě stačí. Pár fotek jsem vyblejskla.
Něco takového je určitě dobrý nápad, vypadá to slušně a mnoha lidem to pomůže.
Děkuji, jak psal Lelek, dobrý nápad.
I když.
Podle mého laického úsudku, si elektrokolo VĚTŠINOVĚ pořizují starší a pokročilí, jak se říkalo.
Lidé, co se chtějí projet, často chtějí i kolo s nízkým nástupem. Těch bude tvořit tak 80% procent tržního segmentu, tedy co vidím v Německu, a to přide k nám.
Skotačení na horském e-kole je něco, co marketeři tlačí, ale šance tomu nedávám.
Tedy "zkušební jízda" po hrbolech by mě, ale je jen velmi subjektivní dojem, vůbec nelákala.
Pujč mi kolo pod slušným kopcem, a já ti povím, jestli ho chci :-)
Kopec není, je tam jáma! :-) Ale z jámy se musí vyhrabat do kopce.
Na nedělní akci měli dovezené zkušební kola, kdo přišel, mohl je projet. Jedno přišlo k úhoně-zlomená patka přehazky. :-(
Podobné akce hodlají pořádat častěji, tak uvidíme.
Je to vlastně obchod s pneumatikama, pak začali prodávat tu zelenou majdu do duší i duše s majdou uvnitř. Upustili od záměru prodávat cyklistické přilby se zabudovanými blinkry a brzdovým světlem. Za 3500,-Kč by se asi moc zákazníků nenašlo. No a teď začali s elektrokoly horáky. Tož snaží se.
U nás je trend v kolech poněkud jiný něž v Německu. U nás se jde především víc sportovním směrem než v Německu, kde to je víc uživatelské a rekreační. Dobrá horská elektrokola se u nás prosazují stále víc a třeba v Alpách už to je dost síla, ale tam jsou elektrokola především z půjčoven, kterých tam je opravdu hodně.
Docela viditelný posun v užívání kol je za poslední asi 3 roky v Polsku, alespoň co vídám na našem pohraničí. Stále víc jich jezdí na horských kolech a pouští se i na štěrkové cesty. Zatím ještě neobjevili kouzlo pěšin a turistických stezek, ale to určitě taky časem přijde, zrovna tak elektrokola se zatím u nich téměř nevidí, je to hodně velká vzácnost.
No jo, jsme "outdoorový" národ, když ne výkony, tak alespoň vybavením.
Ve Francii zase převažují silniční kola, tlupy dědků co vypadají jako Frome.
Elektrokol jsem moc nepotkal, v Německu už snad každé druhé má motor.
Tady jen pošťáci.
Sakra ti mají ale velkej dvorek, ale na testovací jízdu SUPER. Tady si laik v terénu ověří, co elektrokolo (ne) dokáže.
Hm, "M. N. Vsi" je co ? klávesnice by snad neubylo.