Letošní léto jsem strávil krásným výletem kolem východní Evropy: Karpaty - Černé moře - Pobaltí - Petrohrad - Nordkapp a přes Norské hory a fjordy zpět. Tady: http://putovanikolem.cz mám deníček s turistickými fotkami. Ale napadlo mě zde se podělit i o technikálie kolem cestování, protože pro mě…
Vzal jsem to jedním dechem, moc zajímavé, web projedu večer.
Jedna jediná technická poznámka, moc mě rozesmálo slovní spojení pravý lososový kaviár :)
Díky, poznámky se mi hromadily cestou a když jsem to sem hodil, bál jsem se, že do konce se nikdo neprokousá...
S tím kaviárem dík za gastronomické doplnění, ale sám jsem se při obohacení cyklistické diety dostal nejvýš k červenému lososovému a nestěžoval jsem si.
Nádhera. Děkuji.
Loni jsem se otáčel těsně pod polárním kruhem, a to jsem si myslel, bůhví kolik jsem toho nenajel. A protože tvůj článek ještě neexistoval, tak jsem se pobaltí trochu zalekl a jel jsem nakonec jen Švédsko a Norsko (a Německo).
Těchto informací není nikdy dost.
Kolem Baltu jsem potkal jediné výraznější nebezpečí - zvolit si třeba v Polsku cestu proti větru.
Moje trasa byla taky částečně výsledek zaleknutí: ještě před pár lety musela být krásná trasa kolem Černého moře dokola, ale loni už jsem se z Ukrajiny přímo na Kypr a do Erdoganova sultanátu neodvážil. Tak jsem z Oděsy uhnul trochu na sever...
A cestou jsem pak sám potkal pár výrazně odvážnějších - třeba přímo na Nordkapu postarší manžele, kteří přiletěli letadlem přímo z frankofonní Kanady, mířili na kole do Španělska a oblečením a výbavou byli připraveni právě na to Španělsko. Když se polárně ochladilo, prý v kraťasech a svých jediných lehkých bundičkách přespávali ve vchodu do banky v Honingsvagu...