Zdravim, dnes jsem se chtel podivat jestli mam ve vidlici tokeny, zjistil jsem ze ne, tak jsem to nasroubobal zpet a nafoukl na stejny tlak, a najednou je vidle strasne tuha. Jedna se o rock shox recon tk 29 120mm, nevite co by to mohlo zpusobovat?
Určitě tam máš stejný tlak ? Lockout ? Utažený odskok (ale to by bylo jen o návratu). Pak snad už jen sucho a strašně moc bordelu na filcech pod stírákama, ale to je blbost.
Tahle má jen jednu komoru zvrchu, že jo.
Na lockout jsem nesahal vubec, pouze jsem to vyfokl a odsrouboval a nafoukl na stejny tlak, olej tam je novej, byla na servise tak 2 mesice zpet
Nevím, jak je to tam přesně uspořádaný, ale jestli se tam přece jen nemohl vnitřek nějak přetočit při povolování nebo utahování a hnout tím nastavením lockoutu ?
Pak už fakt akorát ten větší tlak. Nějaké nakřivo nasazení by snad ani nešlo. Leda že by se nějak sesmekly ty mazací filcy do pouzder a šlajfovaly to. Ale fyzicky si to moc představit neumím. měl jsi stíráky vydloubnutý, viděl jsi na filcový kroužky.
Lockout je na druhe noze, ne pri pridani nebo odebralni tokenu se to pouze odsroube prida se nebo se odebere a da zpet.
Jo aha, já měl zato, žes měl vidli rozhozenou, nohy dole. Nepozorně jsem četl.
Protože tenhle typ vidle nemám "v rajónu", tak jsem hledal problém obecně. Teď na to ale koukám - co jsi tam kde vlastně hledal ? Token ve vidli, to mi nic neříká. Je to jen nějaká obchodní značka vesměs tuningového (nebo tuzingového ?) cyklozboží.