Na Moravě, v Třebíči, máme tetičku. Já, bratr, děda a kamarád Slávek za ní a za dalšími příbuznými v okolí jezdíme každý rok, někdy i dvakrát. Cesta autem dlouhá 250 km, skoro tři a půl hodinky jízdy. A tak jsem si řekl, pro cyklistu dobrá výzva! V žádném případě ale nepojedu po hlavní silnici!…
Hezké čtení. A kousky trasy jsem si projel v duchu s vámi. Nádherný kus cesty při Otavě z Horažďovic do Strakonic (já to jel obráceně), Žižkův most, Katovická hora. taky u Kamenice nad Lipou jsem se kdysi toulal. Hezky jsem si zavzpomínal. Díky.
Pěkná výzva a si dobrej, že jsi to nevzdal. Ten závěr musel být docela "na plech".
Koukala jsem i do mapy, kudy si to jel a musím říct, že já osobně bych to trasovala z Putimy spíš na Vodňany - Č. Budějovice - Třeboň. Přes ty Písecké hory a Kamenici nad Lipou je to zbytečně kopcoidní.
A těší mě, že jsi jel podle papírových map - také na ně nedám dopustit. Rovněž to tisknu z internetu, ale po té, co jsem párkrát vyjela z výřezu už si tisknu i jednu mapu sumární, abych viděla vzdálené cíle.
Jo a koukala jsem i na ten Žižkův mostek - se Žižkovým tažením je spojován jen v pověstech. Postaven byl až v 17./18. stol.
Já naopak letos poprvé jel 100% jen podle mapy v mobilu. Musím říct, že vzhledem k absenci silničního značení, často chyběl i název vesnice, do které jsme vjížděli, jsem byl rád i za občasnou nápovědu GPS.