Zdravím,
vybírám nové kolo. Cena ideálně mezi 15 a 20 tisíci. Jezdím silnici + terén (odhadem tak 15% terén) a cca něco nad 1000 km za sezonu. Bylo mě doporučeno toto kolo -
https://www.jizdnikola.net/k17069-kellys-tnt-90...
docela se mně líbí. Ale rád bych slyšel nějaký další názor. Může někdo prosím poradit a říct svůj názor na něj? Díky
nespolehlivý eshop, kup radši jinde
O obchod ani nejde. Půjdu přímo do prodejny, spíš jestli je někdo schopný poradit zda kolo jako takové je dobré, za tu cenu.
za tu cenu nic moc. spíš bych poptal u stavitelů - na bike-foru je jich hromada ;-)
ze svého okolí znám třeba tohodle:
https://www.bike-forum.cz/profil/u/jamull
případně ověřený Scalar a další. otázka, kolik toho mají v sezónu..
u "sériového" kola budeš mít při stejné ceně většinou horší výbavu. teda čest vyjímkám, občas se může zadařit
Nechat si skládat kolo pro mě zatím není moc představitelný, vzhledem ke zkušenostem. Ale díky za radu.
Co konkrétně ti na tom kole nesedí? Vše Alivio a i ta vidlice co jsem se tak snažil vyčíst mně přišla dobrá. Akorát k Shimano M365 jsem se moc nedočetl jak na tom jsou.
Všechno v naprosté pohodě, včetně těch brzd, které jsou na tohle ježdění bohatě vyhovující.
Pro tebou uváděné nájezdy, pokud nedivočíš někde přes šutry, kořeny a při dlouhých prudkých sjezdech, úplně v pohodě. Nevypadá to kolo zle. Tyhle brzdy cpou i na o dost dražší kola. Taky nad tím kroutím hlavou, Deorka jsou jen o málo dražší. Něco to vydrží (při tisícovce ročně dost dlouho), pak můžeš vždycky vyměnit za lepší.
Super, díky moc všem za rady :) Je to první kolo, vím že to co jezdím není nic extra, ale přece jen to není malá částka takže rada zkušenějších vždycky pomůže.
Jestli se ti líbí a bude ti rozměrově vyhovovat, tak si ho bez obav kup.
Kolo ti udělá radost a je docela pravděpodobné, že nezůstane jen u toho jednoho tisíce kilometrů :-)
Za tyhle peníze už to bude slušné a spolehlivé kolo. Horší je, když někdo s desítkou v kapse vymejšlí kolo převážně do terénu a trvá na funglovce :-)
Právě kvůli té částce bych šel do stavby, protože by to mohlo být třeba už na deore :-)
Brácha kupoval TNT50 za cca 15-16 tisíc? A má to na acere.. už pokukuje po něčem lepším. Ale říct si tehdy nedal, jeho boj
Těžko to někdo postaví levněji, zvlášť když ho to živí.
Já jsem si nedávno postavil krosse, celý na deore, a zas tak levný to nebylo. Pravda, nový rám byl vpodstatě grátis, ale zase jsem tam dal dost dobrou vidlici, která byla pekelně drahá (katalogová cena 6 tis, dal mi ji za 5), kliky s dutou osou taky něco stály... na druhou stranu mám to sestavený podle mých představ, na tohle peněz nelituji :-)
Na tisíc km za rok po silnicích v podstatě cokoliv co potkáš a bude se ti líbit.