Skupina mladých Bulharů v Německu zneužila 13letou dívku, řádění si natáčeli na mobily
Osm mladíků bulharské národnosti sexuálně zneužilo v německém městě Velbert ve spolkové zemi Severní Porýní- Vestfálsko 13letou dívku, která se vracela domů z koupaliště, napsal ve středu server týdeníku Focus s odkazem na informace státního zastupitelství ve Wuppertalu. Své řádění si pachatelé natáčeli na mobilní telefony, dodal list Kölner Expres.
Rgulerně bych tyhle svině kastroval.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/474868...
Docela mne Bobbobe překvapuješ. Obyčejně se spolu hádáme pro mé sklony ke xenofobii a rasismu. Ale teď tady čtu, že by jsi kastroval cizince jenom protože neudrželi na uzdě svůj jižňanský sexuální temperament. V zásadě s Tebou souhlasím, jen projevuji překvapení. Ani já bych proti tomu nic neměl. Ty dvě cihly by se měly občas užít, působilo by to výchovně, jen se nesmí zapomenou mezi cihlou prsty, jinak je to nepříjemné.
Myslím že si můžeme rozumět, když hate-free mění postoje a názory. Já přece taky nejsem rasista. Mně nevadí Cikán ani arab. Proti pracujícímu Cikánovi ani proti slušnému muslimovi nic nemám. Jen mi vadí jejich běžné projevy jak asi všem normálním a slušným lidem. Takže zapomeňme na staré spory a přestaňme se spolu hádat. Máš jeden bod ode mne.
Ty tam čteš v mém textu něco o cizincích?
Všechny tyhle svině bych kastroval bez ohledu na rasu a národnost, to jen aby jsme si rozuměli.
https://www.novinky.cz/krimi/475297-nebyl-to...
Tak budeme mít ve městečku dalšího migranta! Přitahla ho přes moře zas nějaká neziskovka - BK Armex.
A pracovat tu určitě nebude ...
Jestli to není nakonec nějakej ten "brusič", podle výrazu na fotce:
http://www.bkdecin.cz/novinky/11-06-2018-novy...
Tohle je v knížce pro děti?! Odkdy koza bečí?
Řekl bych, že zhruba od doby, kdy se v kamnech na biomasu topí kompostem nebo mrkví.
:)
To nemusí být tak úplně pravda. Taková kráva v mé rodině dělá bú, v rodině mojí ženy však mú.
Takže možná, že někde koza bečí (což u nás dělá ovce).
Ten konkrétní obrázek je asi ze 50 roků staré knížky :)
Manželka je asi víc ze sudet než ty co ? :)
Tam psi štěkají vuf vuf :) To říkala i moje prababička na Broumovsku
Ale co pamatuji tak němci u koz mají mäh
a u ovcí bäh :)
Copak že koze bečela, mě by spíš vadil ten první verš - Michal, Michal, kozu píchal...
Tuhle říkanku bych dětem určitě nečetla - nemůžu říct, že bych chtěla, aby se s ní veršíky opakovali někde na písku nebo ve školce.
Tahle říkanka je prostě blbá od začátku do konce.
Možná se pletu, ale není ta říkanka prostě jen stará? Z doby, kdy se děti ještě celkem normálně potkávaly s kozami, případně je s prutem chodily pást... a kdy ještě nebylo zvykem používat sloveso "píchat" v jiném významu?
Pred padesati lety se slovo pichat v "jine" souvislosti pouzivalo, Asi ne tak masivne a nahlas, ale mezi chlapama docela bezne. Ale jen malokdo by to tehdy daval do souvislosti s kozou. Byl nejaky ten forek v souvislosti s bacou a ovcema, nebo vzpominam na ten starickej s velbloudici a cizineckou legii. Koza cinkne hlavne v souvislosti s denim v poslednich par letech. Tehdy to autora asi fakt nenapadlo.
To netuším, já jsem se s touto říkankou tady setkala poprvé. Podle obrázku bych si ale tipla na nějaké novější vydání. Těžko říct - to by nám musel upřesnit Joe.
Nicméně i kdyby stará byla, těžko to budeš vysvětlovat někde mezi lidmi, až si dítě začne prozpěvovat veršík :o)))
Ostatně, nedávno si tu sama psala "veselou" příhodu s vnučkou - děti zkrátka rády interpretují, co pochytí :o)))
Když jsem se seznámil se svojí ženou, tak jsem ji mimo jiné musel vysvětlit, že slovo šukat se v Čechách v tom významu, ve kterém ho používá ona, používá už jen v Divé Báře. Vůbec netušila, že to má vulgární význam.
Blbá možná, ale stará určitě.
Slouhův Michal kozu píchal...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pastevec
Ovšem moji teorii, že to "píchání" bylo tím pádem jen v základním smyslu slova, jsi mi tím zbourala. :-)
No, kadopádně koza mečela a nebečela. Bečí ovce, odjakživa. :-)
Zastal se cyklisty, sám skončil s rozbitým obličejem
Ani na okamžik nezaváhal Josef Červenka z Brna, když při projížďce na kole uviděl muže a ženu mlátící cyklistu, který se choulil na zemi pod sprškou ran. Ihned se bitého muže zastal, za což sám zaplatil rozbitým obličejem i telefonem. Muž, kterému přispěchal na pomoc, přitom z místa kvapně ujel a nechal svého zachránce osudu. Útočníky dopadli policisté krátce po potyčce.
https://www.novinky.cz/krimi/475288-zastal-se...
Zvažuji se ozbrojit, jde tu fakt s těmito hajzly o život. No a ten první napadený je taky pěkně zbabělý parchant.
No jo, alkohol u mnohých lidí výrazně zvyšují agresivitu, pak stačí jen v podstatě běžné upozornění a je zle nedobře.
A to by chtěli ještě pro cyklisty povolit půl promile. Stačí co je i bez toho povolení. Teď ve zprávách říkali, že opilí cyklisté zavinili smrt 5 chodců (nevim jestli od začátku roku nebo za loňský rok).
Jenže co stím? Zákazy nepomohou a policajt nemže být všude.
No tak tohle kdyby někdo věděl a dokázal to realizovat, tak by to bylo na celou řadu nejvyšších ocenění.
S tímhle asi hned tak někdo nehne. Je to v lidech samotných aby se víc kontrolovali a drželi se víc na uzdě.
Mohl bys nastínit, jak ti opilí cyklisté ty chodce zamordovali? To je několikrát přejeli, nebo je taranovali vlastní hlavou?
Mně to přijde zcela divné a vadné tvrzení.
To jako myslíš, že když cyklista způsobí smrt sám sobě, tak to nutně znamená, že sám sebe několikrát přejel?
"opilí cyklisté zavinili smrt 5 chodců"
né svou vlastní!
Lelek cituje zprávy, kde se tvrdí, že "opilí cyklisté zavinili smrt 5 chodců". Z toho usuzuji, že nezabili sebe, ale nějakého nebohého chodce. Tak se ptám, jak to dokázali. Zda ho několikrát přejeli, nebo mu vlastní hlavou prorazili hrudní koš. Nějak se mi to celé nezdá. Už mi rozumíš?
Moznosti je mnoho. Kdyz do nekoho vrazis, on lehne a hlavou nestastne zinkne o zem, kamen nebo obrubnik, nemusi to uz rozchodit. Zrovna tak muze byt kombinace opily cyklista, chodec a auto, ktere v tom manevru muze byt nevinne. Podobnych scenaru muzou byt desitky. Realny zivot pise ty nejneuveritelnejsi a nejabsurdnejsi. Kam se hrabe holyvuuud.
Já ti rozumím od začátku.
Jak to dokázali?
Například takto:
https://www.independent.co.uk/news/uk/crime...
Jinak ale, ty máš pocit, že ta zpráva je fejk?
Ano, přijde mi, že to číslo je nadhodnocené. Jistě, při dobré shodě náhod opravdu ten cyklista může chodce i zabít. Ale myslím, že je to spíš nepravděpodobné, že na to nemá dost kinetické energie. A ke všemu nejen že zabili 5 chodců, ale ještě byli opilí. Z toho totiž vyplývá, že by celkově cyklisté museli usmrtit ještě více chodců než 5.
Prosím tě, v té původní zprávě není nic o tom, že "cyklisté zabili" ani nic o tom, že "cyklisté usmrtili". Říká se tam, že "cyklisté zavinili". Možná se ti zdá, že v tom není rozdíl, ale ve skutečnosti je.
Zde jiná zpráva:
Stává se, že automobilista se snaží vyhnout cyklistovi, který nedodržel dopravní předpisy, a při takovém manévru dojde ke kolizi s jiným automobilem nebo nárazu do pevné překážky,“ komentuje Vanda Kýpeť. Podle statistik Slavia pojišťovny není taková situace výjimkou a často dochází k těžkým úrazům, nebo jak ukázala čísla, i k úmrtí.
Zdroj: https://moneymag.cz/aktuality/9903-stoupajici...
Takže správně jde jen o prostý nárůst dopravních nehod včetně nehod zaviněných cyklisty. Takže žádní opilí cyklisté co vraždí chodce :D Prostě jen hrubé zkreslení zprávy pro podporu plošného zamítnutí alkoholu pro všechny řidiče. Klasický fake news.
Nikdy, nikde, nikdo nepsal a neříkal, že "opilí cyklisté vraždí chodce".
Hrubé zkreslení jsi provedl ty sám.
Osobně, kdybych měla o těch číslech pochybnosti, hledala bych nejdřív původní
zdroj informace, nejspíš tedy policejní statistiky nehodovosti:-))
zde:
http://www.policie.cz/clanek/statistika...
otevři si statistiku za leden až květen. Je to tam a je tam dokonce i to, že chodci zavinili 10 úmrti.
Reagoval jsem na Lelkovu zprávu o 17 pozic výše:
"A to by chtěli ještě pro cyklisty povolit půl promile. Stačí co je i bez toho povolení. Teď ve zprávách říkali, že opilí cyklisté zavinili smrt 5 chodců (nevim jestli od začátku roku nebo za loňský rok)."
Uvedl to bez citace odkud čerpal a já reagoval na něj, protože se mi to nezdálo. Nehledal jsem původní zprávu, neměl jsem důvod tak činit. To vraždění je už jen můj humorný posun na konci, když se vše vyjasnilo. Pokud to nechápeš, tak za to já opravdu nemohu.
Ále, neděkuj, není zač, rádo se stalo:-))
Ty vidíš, že bych někde děkoval?
Ne, nevidím:-))
Ovšem domnívám se, že rozumný cyklista (stejně jako každý jiný rozumný člověk) by si měl umět připustit, že se může stát, že zaviní něčí smrt, dokonce i bez toho, že by dotyčného naschvál "několikrát přejel".
Ovšem u některých třeba po chodníku se řítících cyklistů se nezdá, že by o tom byť jen jednou v životě uvažovali. A ožralý cyklista už patrně na to nemá ani dostatek mentální kapacity:-))
Vidis zasadnejsi moralni rozdil mezi "zavrazdenym" chodcem a jinym ucastnikem provozu ?
Určitě, kdyby chodci zavraždili cyklistu, to by bylo ještě více amorální. To snad chápeš? :D
To jsem zvědav, kdo všechno si toho smailíka nevšimne a začne mi mýt hlavu. Nějak se to tu stává zvykem.
Nevim a netuším a neznám ani další okolnosti k těm číslům. Jen v souvislosti s velkým nárůstem dopravních nehod pod vlivem alkoholu a varováním, že jde opravdu o velký nárůst, tak m.j. zmínili také údaj o opilých cyklistech. 5 mrtvých není málo, ale zaser to není až tak velké číslo v porovnání kolik cyklistů v poslední době jezdí a že způsobují stále víc a ví různých nehod.
Nechce se mi nijak dál zkoumat ty údaje, ale protože to vychází ze statistik policie, tak nemám důvod tomu nevěřit, protože nemají žádný důvod ta čísla nějak fixlovat a upravovat.
Ty si fakt neumíš představit situaci, kdy cyklista i jen lehce vrazí do chodce na chodníku nebo stezce a toho odstrčí do vozovky, kde ho srazí a usmrtí auto? Podobných situací snad dá každá dohromady celou řadu.
Může jít také samozřejmě o přímý střet cyklisty a chodce podobně jako auto a chodec a dojde ke smrti do 3 dnů od nehody.
Brahma prostě usoudil, že cyklista na to nemá dostatek kinetické energie, pročež zabití může zavinit pouze nekolikerým přejetím oběti.
Doufám, že už tuto svoji mylnou představu opustil. A z toho, že převedl diskusi na "vtipné" vpašování takzvaného humoru v podobě "vraždění chodců", usuzuji, že mu to došlo.
A ty mi zřejmě musíš odporovat za každou cenu a tak mi podsouváš myšlenky, které jsem neměl a výroky, které jsem nevyslovil a pak s nimi poměrně nešikovně polemizuješ.
Když už chceš se mnou polemizovat, tak to dělej a nepolemizuj sama se sebou.
Jak ty, ač nejsi mnou, můžeš vědět co jsem usoudil a co si myslím??
Klídek Brahmo, nebuď útočnej, nikam to nevede.
Ptal ses, jak může cyklista zavinit smrtelnou nehodu, konkrétně ses ptal, zda tím, že několikrát přejede svoji oběť nebo ji snad hlavou prorazí hrudní koš. Dále jsi psal, že cyklista nemá na to dostatek kinecké energie a muselo by jít o zcela ojedinělou konstelaci. Snažila jsem se pro tebe najít primární informace a také příklady, kdy nejen mohlo dojít, ale také bohužel došlo k přímému střetu cyklisty s chodcem a smrti chodce.
Nicméně, vidím, že pořád nevěříš, ale to nevadí. To je tvůj boj:-))
Oba jsme kovaní experti na střety cyklistů chodců a automobilů, takže oba na to máme neprůstřelný názor a spoustu podpůrných důkazů. Jelikož jsou naše nemiřitelné názory navzájem konfliktní, nezbývá než přejít k osobnímu souboji. Navrhuji šavle nebo perkusní pistole. :D
No a já ti navrhuji, podívat se na konec té policejní statistiky. Jsou tam uvedeni její autoři včetně telefonních čísel. Můžeš se jich zeptat, jak to s těmi zaviněními vlastně je...popřípadě se rovnou dohodnout na volbě zbraně a sekundatech:-))
Proč bych bojoval s policajty, když spor je s tebou? Tak znovu šavle, pistole, nebo ty pumpičky? Někde jí snad seženu. :D
Ty máš se mnou spor?
Víš co?
Můžeš mě několikrát přejet na kole, pokud ti to pomůže pochopit, že cyklisté u nás za pět měsíců letošního roku zavinili 5 úmrtí osob.
A ty nešťastné osoby, dnes už nežijící, to mohl být kdokoliv. Třeba i ti samotní cyklisté. Ovšem troufám si tvrdit, že ani v jednom z těch případu k tomu nedošlo tak, že by se ti nebozí cyklisté několikrát úkladně přejeli svým vlastním kolem.
Brahmo, vyzyvatel obvykle přinese kazetu s dvojicí stejných pistolí.
V Tvém případě pumpiček.
Jen se dohodněte jestli se šlauškem nebo bez.
:-)
Koedukační souboje jsou nedůstojný, jedině že by se Lanna proměnila v Xenu. :-)
No verbálně k ní nemá jistě daleko.
A neměl by vyzyvatel nejprve soupeři "hodit rukavici"?!?
Cyklistickou, samozřejmě :o)))
Což bych v tuto chvíli uvítala, protože již asi týden jezdím bez rukavic, protože jsem někde, patrně v nějakém obchodě, vytrousila jednu svoji cyklorukavici.
Takže, kdyby chtěl někdo po mě házet rukavicou, tak prosím levou, černozelenou, velikost S.
Vřelé díky:-))
Jistě že to takhle může být. Ale ne pětkrát za sebou v průběhu 5 měsíců. To už je dost nepravděpodobné.
Ale jsou i další možné kritická a tragické okolnosti za kterých může dojít k usmrcení chodce, kdy na jeho smrti má podstatný vliv cyklista. Jde o stav za 5 měsíců v rámci celé republiky a 10 milionů obyvatel.
Je to vysoké číslo a právě proto, že je tak vysoké a jak jsem pochopil, tak tam je nějaký velký nárůst, tak to je asi ten podstatný důvod proč na to upozornili a varovali před narůstajícím rizikem z alkoholu.
Pokud těm údajům nevěříš, tak o další vysvětlení a informace požádej policejní prezídium a oni ti je pošlou.
Ale v tom sdělení, co Lanna odkazuje není žádná zmíňka o alkoholu. Patrně jsi slyšel nějaké jiné sdělení. To se pak těžko můžeme dohodnout.
Já jsem napsal co jsem slyšel a také jsem to zdůraznil. Najdi si to a poslechni a budeš vědět, že celá reportáž byla věnovaná velmi nebezpečnému nárůstu alkoholu u řidičů a vzrůstající počet nehod a mrtvých kvůli alkoholu.
Ale, ale:-))
Takže ti přeci jen k něčemu bylo, že jsem ti ten primární zdroj našla.
Dobré k tomu, abys s tím mohl dělat lelkovi lopatičkou po hlavě buchy-buch.
A žes nepoděkoval, hochu?
Jestli to potřebuješ, tak tedy děkuji. Nemám s poděkováním žádný problém, jen jsem nepociťoval, že je to důležité.
Jestli jsi si nevšimla, tak celkem zdvořile píšu Lelkovi, že patrně každý píšeme o jiné zprávě. Já totiž nemám zapotřebí z někoho primárně dělat blbce. To ze sebe dělá každý sám. Někteří jsou na to samoblbcovství opravu experti. Nečil se, jsou tu mnozí mnohem horší než ty.
Nevim o jaké zprávě píšeš ty, ale já jsem hned v úvodu zmínil, že to byla reportáž ve zprávách v televizi.
Já žádnou zprávu neslyšel ani nečetl. Jen reaguji na tebe a později na Lannu. Ale ty vaše dvě zprávy se liší minimálně v tom alkoholu.
Já, místo vymýšlení zbraně do souboje, si pustila i tu reportáž na Nově, kterou zde uváděl lelek. Ta inkriminovaná věta zněla:
"Od ledna už zavinili smrt pěti chodců."
V policejní statistice je místo chodců slovo osob.
Toť vše.
Tečka:-))
"místo chodců slovo osob"
To bude ono. Dá-li se tam slovo "osob", tak to klidně může znamenat (a nejspíš i znamená), že se pět cyklistů zrakvilo, celkem lhostejno, zda požili či ne. To také řeší Brahmův problém ať už co se týče způsobu tak i poměrně vysoké četnosti.
Žádný problém. Stačí se podívat na čísla a hledat argumenty místo zbraní do soubojů:-))
Od ledna do května 2017 zavinili cyklisté 8 nehod se smrtelným zraněním (osob)
Za celý rok 2017 to bylo 25 takových nehod.
A my jako cyklisté se můžeme maximálně tak snažit, abychom to loňské číslo nedotáhli či dokonce nepřekročili. A tu a tam třeba tu naši kinetickou energii vědomě v případě potřeby trochu brzdit. Každý sám za sebe.
Jen bych si dovolil podotknout, že "smrtelná zranění osob zaviněná cyklisty" není totéž jako "smrtelná zranění chodců zaviněná cyklisty".
Není to zase tak velká námaha si uvědomit rozdíl těch dvou sdělení.
Ano, tu chybu, možná přeřek, udělala reportérka Novy. Neudělal ji ani lelek, ani já, ani nikdo jiný.
Já z toho také ani tebe ani Lelka neobviňuji. Jen když pokračuješ s podivováním se nad nehledáním argumentů a současně se chlubíš, jak ty to skvěle dokážeš, tak si uvědom, že celé mé podivení bylo spjaté s tou záměnou osob a chodců. A že to podivení bylo docela na místě. Je mnohem jednodušší na kole zabít sebe sama, než zabít někoho jiného a zejména chodce.
https://echo24.cz/a/ShRu3/sef-zalobcu-uspel-s...
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/cernakronika...
https://www.lidovky.cz/cyklista-na-berounsku...
Asi to nebude zase tak příliš časté, že?
První napadený se zachoval přesně tak, jak po něm žádá náš právní řád a zejména současná soudní praxe. Úspěšná sebeobrana je jeden z nejtěžších zločinů. Kdyby ty čoklaře zbóchali, ještě by šli nejspíš sedět oni. (Tím nikterak nerozporuji Tvé hodnocení, jen vysvětluji, kdo z nás zbabělé parchanty dělá).
Asi máš pravdu. Ovšem nějak se bránit v případě napadení je snad přirozené.
On to Joe malinko přehání, ale mnohdy je lepší v takové chvíli zůstat pasivní a jak to jde tak rychle zmizet.
Ano, ale když už napadá někoho jiného, je lepší jej bránit nebo zmizet?
Rozhodně bránit a pomoci napadenému v mezích možností. I proto se chci ozbrojit.
Z fylogenetického hlediska je samozřejmě spravne na agresi odpovědět důrazně.
Ale s tímhle přístupem a s bouchačkou máš u nás slušně nakročeno do kriminalu...
Možná, ale zbavím svět vadného genofondu:-)
To jako, že se v kriminále nebudeš moci rozmnožovat?
Jedním z přikázání z desatera je NEZABIJEŠ. Proč to tam už přes 1000 let je? Proč se v civilizovaných zemích ruší tresty smrti?
Obcas rusi politici nektere prisnejsi tresty proto, aby je samotne v blizke dobe neohrozovaly. Pouceni slavnou francouzskou revoluci, nebo mene slavnymi komunistickymi prevraty :-)
No a proč se přes tísíc let válčí a zabíjí když to tam je?
Ja milý Brahmo už jsem dávno namnoženéj.
Proč ovšem ze sebe děláš hloupého nechápu.
Proč mi odpovídáš na otázku otázkou a ještě dodáváš něco o mé hlouposti? Není to třeba opačně??
No, hodně přes tisíc let. Kdy že to bylo, co Mojžíš přinesl ty dvě desky z hory Sinaj nezdárným synům izraelským?
Tak desatero bylo novelizováno (Mk 12,28-31).
28Přistoupil k němu jeden ze zákoníků, který slyšel jejich rozhovor a shledal, že jim dobře odpověděl. Zeptal se ho: „Které přikázání je první ze všech?“
29Ježíš odpověděl: „První je toto: ‚Slyš, Izraeli, Hospodin, Bůh náš, jest jediný pán;
30miluj Hospodina, Boha svého, z celého svého srdce, z celé své duše, z celé své mysli a z celé své síly!‘
31Druhé je toto: ‚Miluj svého bližního jako sám sebe!‘ Většího přikázání nad tato dvě není.“
Tak je potřeba se tím řídit. Když chce nějakej hajzl ublížit mému bližnímu, nebo dokonce mně, tak ať si mě nepřeje!
Souhlas, Joe.
Bližního svého máš chránit a kydy o tom, že máš zavřít oči a utíkat, když bližního bijou, protože prý tě za přiměřenou obranu bližního nedejbože zavřou, jsou jen plané kecy:-))
Ten první napadený cyklista, co zdrhal, se podle desatera moc nechoval.
:-))
Když v důsledku tvé nutné obrany agresor zemře, není to porušení přikázání.
Nutná obrana je něco úplně jiného než trest.
To je ale pouze tvá interpretace. Přikázání je nezabiješ.
Nejen moje. Zeptej se nějakýho kněze nebo laika, jestli se máš nechat zbít, oloupit nebo zabít, nebo jestli se můžeš bránit, a jestli je v obraně někdy přípustná i smrtící síla.
Nevím, zda Mojžíšovo nezabiješ bylo bezpodmínečné. Každopádně již jeho přímý nástupce Jozue táhl na Jericho s desaterem a dobil ho.
Nějak se do té země zaslíbené přeci dostat museli, že?
Před půl hodinou jsem dokončil výměnu řadících lanek na horáku. Jsou tažená vnitřkem rámu. Dělal jsem ty dvě lanka přes tři hodiny a skoro jsem u toho zešílel. Tohle vedení v rámu mohlo vymyslet jenom absolutní anticyklistický hovado :-)
Měnil jsem na silničce hned na funglovce a bez problému. Jsou na to nějaké finty fň. Dneska už si je z hlavy nepamatuju, ale dají se dohledat na webu, nebo na trubce. Ďoubat to jen tak bez nich asi je vopruz :-)
Dneska to je už na většině kol, je to divný trend. Taky mi není jasný jak by to kdo dělal někde v kopcích na cestě a ještě ve spěchu.
Co jsem viděl, tak je nejlepší je měnit preventivně a mnohem dřív než prasknou a pak to asi jde. Je to práce pro servisáka a ne cyklistu.
Však já to měnil preventivně, než to praskne v řazení, tam to je děsný.
Problém byl v jedné bowdenové koncovce - byla zajetá v rámu a nešla vytáhnout. Byl jsem u toho sprostej jako dlaždič. Průser je, že ta nová koncovka tam je zase zajetá, takže příště mě to čeká zase. docela uvažuju, že dám bowdenové zarážky na rám a potáhnu to podle dolní rámové trubky.
Co tě nezabije, to tě posílí. Příště už to půjde rychleji. Já se učil zaplétat kolo.
Včera se mi konečně povedlo sundat z náby šroubovací osmičku. Závit jsem při montáži namazal, ale asi se v tom hliníku ocel pastorku pěkně zakousla. Musel jsem to v pondělí stříknout uvolňovačem spojů a stejně to šlo až po nastavení sikovek očkovým klíčem. Uff.
Proto se, před montáží vícekolečka, dával (na závit náby) do kruhu stočený drát.
Při demontáži se drát "vyškubl" a vícekolo šlo vytočit bez použití hrubé síly (navíc v rozporu se zásadami bezpečnosti práce!!!).
Dneska "konzultace" se strážcem Parku kvůli trase Mílí.
- Starý tesaný značky, památky, křížky - jen ať to zaroste, nikdo to nepotřebuje!
- Lovecký a turistický chodníčky - neobnovovat a nechat zaniknout, cest je všude jinde spousta, proč chodit zrovna po Parku?!
- Konzervace zaniklých ruin, jako Dolský mlýn, Zadní Jetřichovice - hezčí je to bez nich, tohle jen přitáhne lidi!
- Nový zákon o NP měl zpřístupnit krajinu - to je jen interpretace ministra, naopak my teď přitvrdíme!
- Trasy pro cyklisty - ti patří na asfaltky, všude jinde hrozí eroze!
- Povolit další cesty pro pěší - zvěř potřebuje větší klid, teď už i srnčí, cest je moc. A budeme mít i tetřívka!!!
Ale 40 tun oceli na Falkenštejnu obhajoval :o)
Jestli to půjde tímhle směrem s ochranou přírody dál, tak příští ročník Mílí se pojede po D1 a skrz Prahu po magistrále (pokud jí nevyhlásí za Národní Park).
Foto:
1/Nevhodná cesta pro cyklisty, nebezpečná a hrozí EROZE
2/Proč proboha raději nejede po asfaltce?
3/Falkenštejn - pozůstatky hradu neni pod ocelí ani vidět ...
Už jen kvůli podobným volovinám a přitroublým nápadům pevně doufám, že nikdo už nebude zřizovat nebo i jen rozšiřovat národní parky a přírodní rezervace.
Ty´s Míle jel nebo´s je chtěl napřesrok jet?
To víš, konečným stavem je
a) cesty po parku jen s placeným průvodce
b) vydávání fotoknih z míst, na která ani nesmíš pomyslet
To už je druhá naštvání na lidi okolo Parku za tenhle týden. Ta první byla to, že OPS České Švýcarsko pořádá zájezd do Horní Lužice, cesta je zdarma, platí se to z evropských peněz. A aby se náhodou k té partě okolo jistého pána nepřidal někdo cizí, je to, jak již tradičně, ve čtvrtek, odjezd v 9.00.
To je něco jako bejvaly nákupní zájezdy do Drážďan a Budišína, pořádané pro své zaměstnance národníma podnikama ? :-)
Ono je to veřejné. Ale kdykoliv jsem na to narazil, bylo to vždycky ve čtvrtek tu od devíti, tu od jedné hodiny. Pak jsem jednou byl na přednášce toho pána, byla tak mizerná (mezi fotkami z Jetřichovic a Budišína fotky z výletu do Vysokých Tater, fotky nepřebrané, často neotočené), že od té doby si děláme ve Šluknově cestovatelské přednášky vlastní. Ani jsem moc neprotestoval, protože všem ostatním se to líbilo a asi by mě přeprali. Byla vlastně o tom, kde jsme všude spolu byli. Takže jsem pochopil, že je to taková parta, co si občas za svoje a občas za dotační peníze jezdí spolu na výlety.
Snažím se to většinou brát pozitivně, že alespoň ti lidé nesedí doma, ale jednomu to občas přijde líto.
O víkendu jsem tak přemýšlel co s tím? Snad založit nějaký spolek přátel starých stezek, jako funguje za čárou IG Stiegen (Stiegenfreunde). Ti tlačí na Správu jejich parku (zatím tedy dost bezvýsledně) a občas nelegálně obnoví nějaké schůdky, nebo lávku.
Když jsme se strážcem probírali nový zákon o NP a já že podle proklamací měl zvětšit prostupnost krajiny pro šetrnou turistiku (kola to tedy asi nejsou), tak mi potvrdil, že "klidové zóny" budou z 95% kopírovat současné První a režim se ještě zpřísní. Ministr a úředníci tomu prý vůbec nerozumí, tak "kecaj blbosti".
Jenže podle těch "blbostí" to poslanci schválili ...
Ty vogo! Jsem nevěřila svejm uším (pořed Mezi nebem a zemí na ČRo Brno). Dnes před půl desátou vykládala jakási slepice, že "Izolované náboženské vyznání vede ke genové mutaci" !!!
Prej na to přišli "vědci" na Univerzitě Palackého v Olomouci! Si teda budu muset posvítit, koho a za jakej "výzkum" tam platíme.
Jsem zbystřila sluch a nakonec se dozvěděla, že skupina českých bratrů v jakési dědině se odmítala pářit s katolíkama. Tak se teda pářili mezi sebou, na příbuzenské vztahy se moc neohlíželi a nejspíš podědili v míře větší než obvyklé geny pro sklon k parkinsonově nemoci. To o tom dědění genů v příbuzenské plemenitbě v pořadu zmíněno nebylo, to jsem si teda domyslela, bo jsem vyučenej chovatel koní, ze zootechniky mám maturitu, jsem z Brna a vím, kdo byl Řehoř Mendel a čím se tak zhruba zabýval.
Vyššího výskytu parkisnona v té oblasti si všimli doktoři, zmínili se o tom na univerzitě a "vědci" začali pátrat. Závěr jsem napsala výše: "Izolované náboženské vyznání vede ke genové mutaci" !!! Ta slépka to opakovala víckrát s naprostou vážností a jiné vysvětlení v pořadu nezaznělo, takže to asi nebyl cimrmanovskej fór, ale myslejí to vážně! No, zřejmě jim někdo sype love, aby podporovali přísun jinejch náboženství (nejlépe islám?) do našich končin, abychom geneticky nezmutovali...
No potěš koště, v sobotu dopoledne můžou slyšet rádio i děti! Bože, co jim to tlučou za klíny do hlavy!
Kvituji, že odpověď od pana ředitele (poslala jsem mu kopii příspěvku výše) přišla obratem:
Dobrý den, paní ..,
děkuji Vám za reakci. Jedná se o centrální pořad, který přebíráme z Prahy. Vaše popsání mě tak zaujalo, že se na to hned v pondělí podívám.
S pozdravem
Jaromír Ostrý
Ředitel ČRo Brno
Takže brňáci jsou v tom nevinně. Koukám, že Soroši v Práglu (známí též jako kavárna) makaj.
Nedělej si iluze o poměrech v médiích. Autocenzura už je zase v plným rozkvětu.
No, hlavně jde o to, že ČRo má babička puštěný jako kulisu a moc to neposlouchá. Ovšem vnouče u babičky se dopoledne motá v kuchyni, všechno vidí, všechno slyší a je ve věku, kdy je tvárné a všechno se mu okamžitě trvale zapisuje do mozku. Tohle není náhodné, to je naprosto úmyslné vymývání mozků!
Mě to může být u prdele, já jsem se nereprodukovala a tu chvílu si už užiju podle svého gusta, ale hlavně by se měli ozývat ti, kterých se to týká. Jejich vnučky budou šukat kozomrdi...
Kvůli jednomu přiblblýmu výzkumu budou jejich vnučky šukat kozomrdi, to snad ne :-)
Já vím, že ty seš dost velkej idealista. Moc ti přeju, abys měl pravdu a já se mýlila.
Kozomrdy vem čert, já doufám, že se jich nedožiju, taky mi drž palce :-)
Ale víš, je mi smutno z toho, kam se ta naše "věda" řítí. Takhle zaměňovat příčinu, následek ... To určitě žádnej "vědec" v Olmiku takhle nepřizná (teda doufám, drž mi palce). A šířit to nepokrytě rádiem? Dyť to je hrůza, to by mě ve snu nenapadlo a že jsem z dob bolševika zvyklá na ledacos. Ta broskev mluvila naprosto vážně. Vůbec ju nenapadlo, jaké broskvoviny trousí, mě z toho úplně mrazilo, když jsem si uvědomila, že ne každej je zvyklej všechno z rádia kriticky soudit (bo nás to život naučil) a že klidně tomu uvěří a postaví na tom své další jednání...
A byla to opravdu vědecká práce? To se mi moc nezdá, spíš jen nějaká "církevní" úvaha.
Chtěl jsem si to poslechnout, ale v archivu záznam ještě nemají, nejspíš až od zítřka.
Myslím, že jsem to jasně napsala. Byl to pořad v rádiu (Název pořadu je shodný, jak pěkná kniha od Filipa Jánského, propastnej rozdíl). Na výzkum za účasti osob z Univerzity Palackého v Olomouci se to odvolávalo. Samozřejmě, že to nebyla oficiální publikace nějakých akademiků (to by fakt snad nepřipustili, i když tak blbí by se tam taky našli), ale byl to pořad vysílaný veřejnoprávním rozhlasem (který dotuji i já poplatkem) a na jehož úroveň mám určité nároky!
Chápu, že ti vadí, když se z rádia linou podobné kraviny, ale proč jsi do toho hned zatáhla islám a koho si mám představit pod označením "kozomrd"... kdyby tohle napsal Pitomio, je mi to hned jasný, ale od tebe mě to dost překvapilo.
Proč? Ti nevím, asi proto, že je to aktuální a napadlo mě to jako první, když jsem přemýšlela o tom QUI BONO?
Samozřejmě se můžu mýlit, třeba je motiv jinde, ale samo sebou to určitě není, přece takový "hlupáci" nemůžou tak jednoduše pronikat do veřejnoprávních medií, to by fakt byla tragédie. Ono asi je, ale víš, možná su větší idealista než ty, drž mi palce.
Já už tyhle věci moc neřeším, radši o tom s nikým moc nediskutuju, v hospodě už vůbec ne, abych nedostal po čuni, už víc než rok tam po pár pivech div nestřílej do stropu, přitom imigranti pořád nikde, ale držet palce ti můžu :-)
Jo, od války v Jugoslávii už moc jistoty nemám. Ukrajina taky není daleko a žádná sranda to tam na některejch místech nebyla a není. Nikde není napsaný, že tu našu idylku tu máme na věky. Doufám, že to stihnu.
Jináč na to slovo má copyright jistý nick Kchodl z jinýho webu. Na tom slově je krásný, že každej hned ví, o kom je řeč. A je takový zvukomalebný :-)
V době, kdy umělci kálí ve výstavních síních a vulgarity se řinou z prken, jež znamenají svět, už nejsem takovej puritán a dokázala jsem se odpoutat od předsudků a dala přednost ocenění tomu, jak dokonalé je naše tvarosloví a jak čeština dokáže jediným slovem vyjádřit to, co jinej okecává deseti větama.
Mně se zdá, že to slovo jsem slýchal ještě před převratem. Nebo ne? Těžko říct.
To víš, že to je už hodně starý výraz. Jen se používal dost ojediněle a jen ve spojení "primitivními" pastevci koz a ovcí z odlehlých oblastí.
Slouhův Michal, kozu píchal:-))
Jo vtipy o bačích se vyprávějí léta letoucí.
Dehonestátoři to použili i na Rumla jr.:-)
Dnes jsme projížděli okolo Utečeneckého střediska v Brezové pod Bradlom a pěkné stádečko koz se jim tam páslo v zahradě. :-)))
Hele, neděláš z toho teď tady agitku ty ? U nás už dávno žádné izolované náboženské skupiny nejsou. Viděl bych to spíš na pohled těch vědců nebo "vědců" do minulosti, kdy tady takové skupiny v izolovanějších vesnicích skutečně mohly vznikat. Takže ty výsledky můžou být relevantní.
A teď jde o to, jak tendenčně nebo blbě, případně nešikovně to bylo v asi náboženském pořadu prezentované. A nebo jak pozorně jsi poslouchala ty. Případně kombinace obojího.
Na veřejnoprávním rozhlase nemá nějaký náboženství co dělat. Ještě pořád jsme sekulární stát! "Blbě a nešikovně" je otázkou kvality a jako koncesionář mám určité požadavky.
No, to si to blbě vykládáš. Veřejnoprávní znamená, že "od každého kousek" a všichni rovnoměrně. Takže i ta náboženství, protože se u nás v nějaké míře vyskytují. Tak jako je tam mají vyhrazené časy i různé jiné spolky nebo skupiny.
Brňáci jsou v tom nevinně?!?
Ale jdi ty.
Převzít nějakou reportáž a vůbec si neposlechnout o co jde a nasadit ji do vysílání, to sorry, ale jsou spíš Sorroši v té zatáčce na Vídeň.
A s kavárnou jsi v tomto případě docela mimo.
No, pokud jsi řediteli poslala kopii příspěvku výše, tak se ani nedivím, že kulil voka:-))
Na rozdíl od tebe to rádio poslouchám a ten pán má moc pěkné pořady.
Možná sis jen z nepozornosti nevšimla, že to co kritizuji není ani on ani jeho pořady.
Jinak ten případ mě zaujal a trochu jsem pátrala. Ten vlastní pořad jsem nenašla, možná nám na něj pošleš odkaz. Ale našla jsem, že na výzkumu, při kterém byla objevena dosud neznámá genova mutace zcela nového typu parkinsonismu,se žádní takzvaní "vědci" nepodíleli. Všechno to byli lékaři, neurologové a genetici.
Když chceš, můžeš jim na fotce pohlédnout do tváře.
https://www.zurnal.upol.cz/nc/zprava/clanek...
Nyní tedy už jen potřebujeme znění toho konkrétního pořadu, abychom mohli posoudit, zda tam šlo skutečně o vědomé podsunutí něčeho nekalého nějakou kavárenskou slípkou:-))
Zajímavé zjištění, dík za odkaz.
Takže luteráni v katolickém obklíčení :-)
Navíc hluboce v 17. století až 18. století.
Tak to naštěstí u nás nehrozí, kde by se v ČR vzaly nějaké izolované náboženské skupiny. To spíš třeba tady vedle, v Lužici, tam je katolická diaspora uvnitř luteránského moře.
No, ono u nás moc lidí nerozlišuje nějaký katolíky a evangelíky či český bratry... všechno jsou to pámbíčkáři a choděj do kostela, že jo. Ale dyk oni jsou izolovaní od islámu!, to nechápeš? Dyk oni zmutujou, jestli se nezačnou odizolovávat a nenastěhujou si do dědiny aspoň deset kozomrdů.
SamuelXaverOkamura by z tebe měl radost :-)))
Teda, úvaha že by se Evropská populace definovaná křesťanskou minulostí (někde i současností), dala považovat za "izolovanou skupinu", mi přijde trochu zcestná.
Chápal bych tu izolovanost přinášející genetické mutace třeba u malých populací na osamocených ostrovech, v odlehlých alpských údolích, nebo v uzavřených náboženských skupinách. Ale aplikovat to na nějakých 500 milionů lidí, to už vyžaduje opravdu silnou představivost :o)))
Je vidět, že jistá histerie, která je u nás podporovaná z nejvyššího místa, může mít extrémně "velké oči" ...
Ten pořad si snad i poslechnu, ač nemám náboženská témata v oblibě.
No já si to určitě poslechnu znova taky, hlavně pro objektivitu, bo šlo jen o jeden poslech zaujatý hned úvodními slovy. Samozřejmě mi nejde o nějaký 500 milionů kohokoliv, mně vytočilo (viz téma, kam jsem to napsala), že někdo v jednadvacátém století připouští kauzalitu mezi náboženským vyznáním a genetikou. V této souvislosti snad můžem mluvit tak maximálně o rizikovém faktoru izolace úzké skupiny, jedno z jakého důvodu, to klidně můžou bejt trosečníci na opuštěném ostrově.
Jako cimrmanovštinu bych to brala, ale tohle mi přišlo jako naprosto nevhodné v nevhodnou dobu a bez dostatečně zdůrazněného skutečného důvodu vyššího výskytu nemoci.
Takže si to opravdu ráda poslechnu znovu, zda tam ten skutečný důvod je uveden a jak to vlastně celé vyznělo. Ovšem první poslech je asi důležitej, málokdo to poslouchá opakovaně, že ano...
No jo, ale pravdu mít můžou. Těžko u nás někdy v minulosti hledat izolované trosečníky na ostrůvku jihočeského rybníku. Snáz se najde izolovanější náboženská skupina v převážně katolické společnosti.
Hledat v tom hned propagandu směrem k multikulti...no nevím. To už fakt zavání konzervou lanšmítu, pikslou kafe, nebo ledničkou :-)
Ale jistě. Ono šlo o izolované obce někde na Valašsku. Ale jistě chápeš, že je rozdíl, zda se tam ten gen rozmnožil proto, že se jednalo o izolovanou skupinu (ať už z jakéhokoliv důvodu), nebo proto, že ta skupina měla nějaké náboženské vyznání (v kraji ne zrovna rozšířené).
Prostě nelze vypustit z huby, že náboženské vyznání je příčinou nějaké genetické odchylky. To je hovadina a myslím, že bychom se takovejm hovadinám měli bránit, nebo nám tu za chvíli vyroste generace, co bude tvrdit, že zem je placatá... Važme si toho, co máme a čeho jsme ve vzdělanosti dosáhli, netřeba to degradovat.
Asi nešikovná interpretace. Ale to si snad (doufám) i průměrně vzdělaný a inteligentní člověk dovodí, že ta děděná nemoc nepramení z náboženství jako takového, ale z izolovanosti skupiny, tentokrát náboženské skupiny.
Však ale v našich končinách se takovéhle izolované skupiny vyskytovaly i mimo náboženské kruhy (i když to často také nějak nábožensko-politicky souviselo). Naši oblíbení degenere šlechtici :-) Bylo jich teda v dějinách jen pár, komouši tenhle fenomén úspěšně zgeneralizovali a zatáhli i do učebnic dějepisu.
V sobotu o půl desáté dopoledne neposlouchaj rádio jen dospělí, kteří mají dostatek znalostí a zkušeností, aby si dovozovali pro ně věci samozřejmé. Bohužel, to, co je pro nás samozřejmé, není samozřejmé pro každého. Možná je to sprostá pomluva, ale prej někde v emerice jsou lidi, kteří věří, že zem je placatá... a prej to není v jižní emerice ale v tej severní... Nevím, možná je to kec, ale jestli je to pravda, tak je docela možný, že si někdy někdo něco nedovodil :-( Jen víc a houšť.
Jo, lidé jsou různí. Někteří třeba dodnes věří, že existuje jakási emerika.
Ale jinak pravda, jsou lidé, co věří, že země je placatá. Oni vědí, že není, ale věří, že je, protože věřit chtějí.
Obzvláště pikantní je to právě u těch emeričanů, jak dokáží popřít i novodobého objevitele "jejich" kusu planety, který plul do Indie:-))
Holt lidé, s lidma nezatopíš:-))
No jo, ale takové zemoplacaté a chemtrailsové lidičky u nás (určitě také jsou) tenhle nebo podobný rozhlasový pořad už určitě nepoškodí.
A k obohacování genové diverzity migranty navede nebo přesvědčí leda tak už stejně skálopevně přesvědčené.
Nebo ty si dokážeš představit někoho, komu by to povídání mohlo vnuknout myšlenku, že se v zájmu záchrany genetického zdraví má vymanit z náboženské izolace a jít honem pářit s příchozími jinověrci ?
Nevím, jestli v zájmu záchrany genetického zdraví, ale minimálně o jednom vítači přímo na tomhle webu bych věděla. Jestli se chce pářit jsem nezkoumala :-)
Možna, že jsi při poslechu toho pořadu byla již podvědomě "naprogramovaná" slyšet v něm proislámskou propagandu.
I to se stává.
Neřekla bych proislámskou. Já jsem pohan a pro mě jsou si všechna náboženství zcela rovna. To v místě nejobvyklejší mi určitě vytane na mysli jako první, včetně toho, že upálili Žanka.
Teď jsem zmatený - to upálení náboženského fanatika, to je pro církev u tebe plus, nebo mínus?
Ze se vedecky zkouma kdejaka kravina, na to uz jsme si zvykli. Jsme holt bohata spolecnost.
Ale promin, videt v tom skrytou, podprahovou, podporu kozomrdstvi, to mi prijde ze mas ten klin v hlave hodne hluboko.
Obcas i ze zdanlive pitomosti ale muze byt cosi uzitecneho, tak necht badaji.
Je tohle taky proislamsky vyzkum?
http://www.osel.cz/9943-nabozenstvi-kojencum...
Nebo tohle:
http://www.osel.cz/9940-vetsi-nadmorska-vyska...
Já ti nevím, co za tím mám vidět. Si moc nemůžu vybrat mezi tím, že v rozhlase plácaj hovadiny, nebo tím, že nás chcou někam manipulovat, natož vlastně kam. Nelíbí se mi ani jedno.
Určitě nejjednodušší vysvětlení je, že to prostě ta Milka blbě řekla a nikdo to pak už nekontroloval, Jo, tak by to bylo krásné.
Možné vysvětlení je, že ti vědci nezkoumali vliv geneticky nežádoucích jevů v izolovaných společnostech obecně. To zkoumat netřeba, to je vyzkoumáno. Oni spíš hledali důvod té izolace v tom jednom konkrétním případě. A zde byl důvod izolace takový, jak vyzkoumali, jinde může být úplně jiný.
Patrně nešikovně vyjádřeno, ale v podstatě je to pravda.
Jakákoliv dostatečně malá populace lidí, když se geneticky izoluje od okolí, a to z jakýhokoliv důvodu, dospěje nakonec do stejného stádia.
Tohle by mě asi nanaštvalo. Spíš mám obavu, aby ta naše již dost pošahaná a liskými právy kovaná společnost, nezačala bojovat proti sexuální diskriminaci přímých pokrevných příbuzných s tím, že přeci nelze nikomu upírat právo na výběr sexuálního partnera.
Stalo se teď v sobotu večer v Říčanech: manžel naší Mášový měl šedesátiny, sjeli se gratulanti (mají takovou partu, se kterou jezdí na kola a v létě na plachetnici na moře), přes den byli na kolech, večer seděli u Mášů doma... venku na ulici na jednom
autě nechali jedni gratulanti vzadu na nosiči na kouli zamčené dva nové elektro MTB 29" v ceně 180 tisíc za oba. Když v jedenáct v noci jeli domů - zámky na nosiči vypáčené a obě kola ukradená. Škoda včetně poničeného nosiče 200 tisíc.
Pořád na to musím myslet, jaký svi.ě žijí mezi námi, jsem z toho přepadlej, i když ty lidi vůbec neznám...
Je hrozné když už člověk nemůže nechat jen tak bez dozoru ani zamčenou věc.
Takováhle kola jsou pro mnoho lidí příliš lákavá ať pro ty co ví, že je snadno a hlavně dobře prodají nebo i pro ty co si je nechají pro sebe.
Ty zámky na nosičích nejsou nic moc odolného. Stále mě překvapuje, že když už někdo takhle nechává cennější kola na nosiči, že nemá nějaký hodně pořádný a alespoň 30 kg řetěz s hodně pevným zámkem. Auto ani nepozná, že veze o 30 kg víc a i kdyby za to dali 5 nebo dokonce 10 tisíc, tak se to musí vyplatit, měli by kola a nezničený nosič.
S tím pořádným zámkem to je podobné jako se světlem na kola. Je jim líto dát dvě stovky za dobře viditelná světla a občas padesát za nové baterie a klidně se nechají nenapravitelně domlátit nebo i zabít.
Radkovo lehokolo nestálo na ulici, "veselice" umožnila krádež.
Před chvíli. Totálně neosvětlený cykloninža. Bez svetla, bez odrazek. Jel po chodníku. Jediné co na něm svítilo byl jakýsi smartfoun přidělaný na řiditka a otočený mu do ksichtu, do kterého zrovna cosi datloval. Což byl patrně důvod, proč nevnímal okolí a motal se od kraje ke kraji chodníku jak vožralej.
Stahuju film, už mám skoro 90% ze 171 minut, když tu náhle se mi Nevýslovná prošla po klávesnici a jako z udělání šlápla na vypínač. Mrcha, nedostane kapsičku!
"‚Přišlo mi to líto, já si něco udělám, udělám si kyj a tím vás máznu po hlavě‘,“ řekl Zeman.
Příšerně mě vytočilo hned po ránu - Zemanova otevřená podpora komančům, jeho sliby a nabádání k vytrvalosti. Jeho návrat ke kořenům nabírá grády.
Může tě to (sr..) štvát, můžeš nesouhlasit, ale to je tak všechno, co TY s tím můžeš dělat ...
to věděl už Komenský: "Řeč se mluví, pivo pije ..."
Z (ne)spravneho uhlu pohledu by to malem vypadalo, jako ze te snad ten vyvoj i tesi.
Rumuni to v prosinci 1989 vzali ztečí a bylo po ftákách. My ale nejsme jako oni, že? :-)
A pak vzali ztečí nás a ... a začali "stěhovat" peněženky
8-(
Slovan všude bratry má. Kdyby je sem pravdoláskaři nepustili, tak tady nebyli. V první vlně přichází většinou všelijaká svoloč. :-)
Myslíš tu jeho parafrázi na Matoušovo biblické:
"Nemějte tedy starosti. Neříkejte: Co budeme jíst? Co budeme pít? Co si oblečeme? Váš prezidentský Otec ví, že to všechno potřebujete."
Inu, zdá se, že soudruzi ruďoši uvěřili v soudruha boha Miloše Zemana, že jim ty pašalíky stvoří.
Sice ne za sedm dnů (zde se soudruh Miloš opět spletl, Bůh tvořil pouze šest dnů, sedmý odpočíval:-)), ale do podzimka zcela jistě.
Co by jsi chtěla po starém senilovi:-)
Neřekl tohle Cimrman čistě náhodou "vlevo dole"?
https://www.youtube.com/watch?v=0aTvuKI8J8k
To je přesnější, v Cimrmanovi to bylo trochu jinak, ale proč nevyužít Génia :o)
Ani tak vytocilo, jako spíš nasralo.
Příští týden je čtvrtek a pátek svátek. Takže v sobotu bude totální mrtvo - je zbytečné chodit do práce. Lidi prostě nebudou. Tak jako loni a předloni a...
Tak jsem si napsal o povolení k tomu, abych mohl zavřít. 4 dny volna v kuse se hodí. A ta svine nová vedoucí mi to zamítla. Přitom okolním prodejnám to bez problémů povolila během 5 minut po napsání jejich dotazů. Mě odpovídala 4 dny a poslala to až dneska po tom, co jsem odešel domu.
Předpokládám, že je to od ní naschvál za můj předchozí email.
Myslím, že si se mnou ošklivé zahrava. A to nedělá dobře :-D
Ty ještě furt prodáváš hajzlpapír?
Nedávno jsi tu psal, že pošleš věrchušce list, který si nedají za rámeček a jisto jistě tě vyhodí.
Že tě to mrzet nebude, neb zaječí úmysly spřádáš už delší dobu.
Taky že jsem ho poslal. A kupodivu mě nevyhodila. Jen předpokládám, že toto jsou následky toho drzkovani :-D
Škoda, že nenapsala o týden dřív, to bych stihl konec výpovědní doby pěkně na 31/8 a z toho by se posrali :-D
Sere tě šéf?
Založ si vlastní firmu.
A pak zapomeneš co je svátek, sobota, neděle a to na pár let.
ale ta svoboda stojí za to!
Oba naši domácí jsou OSVČ. Ta svoboda je fajn, ale ono to má i druhou stranu mince :-D
Vždycky je něco za něco.
Ne vždy. Třeba mladej podnikatel, lidumil a nadšenec, sedmadvacetiletej Libor Hoření provozuje na brněnským Zelným trhu kávovej kiosek, kde dostaneš pár druhů kávy za slib vykonání dobrýho skutku.:-)))
Tak to by mě zajímalo, z čeho žije.
Možná z dobrých skutků :o)))
to je jasný. buď "otročíš" zaměstnavateli a musíš poslouchat, ale máš za to míň peněz, ale zase dovolenou, neschopenku,... nebo jsi svým pánem, ale pak si na placenou dovolenou musíš vydělat, na neschopenku můžeš zapomenout,..
u mně prostě vítězí ta více-méně jistota v podobě zaměstnance. i s těmi negativy, které to má
Je to jen vec uhlu pohledu na finance. Ty si na tu dovolenou taky musis vydelat. Kdyz si zivnostnik nebude brat cely "plat", ale cast si odlozi, taky si pak muze dat "placenou" dovolenou (pokud nejakou bude vubec mit - ale ten co alespon nejakou nema, tak budto zacina, skoro konci, nebo to dela blbe a brzo skonci fyzicky). Ale furt je to u kazdeho pracovnika (v jakemkoliv postaveni) jen jedna kupicka penez, jen jinak rozpocitana. Nekteri zamestnavatele se sice snazi vzbudit dojem, ze prachy za dovolenou a svatky davaji tak nejak navic a jakoby ze sveho, je na blbosti zamestnancu, jestli jim to zerou :-)
Brzo budou vykořisťovatelští zaměstnavatelé rozkulačeni a bude pokoj! :-))
jj, prave se vratil z Hradu... :-/
Přesně tak.
A pokud máš zaměstnance, musíš s dovolenou, státními svátky, i s jistou možností, že bude marod, počítat.
Připočítáš režijní náklady, kancl, net, elektriku, tu a tam nějaký ten hardware, zaměstnancův podíl na administrativních nákladech, tvůj zisk, a vyjde ti hodinová sazba, kterou za zaměstnance musíš fakturovat, aby to přežilo.
Nic za zaměstnance neplatíš, na všechno si musí vydělat.
Ovšem zase z druhé strany slýchám:
on si za mojí hodinu fakturuje tisícovku, a mě dá sotva tři stovky. Zloděj
Tak to proto, že ta tvoje hodina musí vydělat i na tu dovolenoi, i na ty svátky, nemoce, a tak.
Ve Zlíně? Příští sobotu? Klasika, nebude tam ani noha a on celý týden bude stát ve kšeftě za prd. Snad pokud byste měli obchod v nákupáku, ale na Štefánikové? Já jsem po x letech u soukromníků ve fabrice. Podle všeho máme svátky dělat, takže je mi to jedno, čvrtek ranní + 100% a pátek noční, taky + 100%. Za mě dobrý :-).
My co jsme pracovali v burešově firmě jsme za noční ve svátek měli 150%, heč:-)
Jasně, celý týden bude na toho malého pokemona :-D
Jestli nezmění názor a budu muset jít, tak počkám do dalšího pondělí a pošlu ji gratulaci k rozumném rozhodnutí a vypoved k tomu.
A kdepak prosím děláš a jak jsi tam spokojený? :-)
Klidně do SZ, jestli ne verejne ;-)
https://www.novinky.cz/domaci/476926-mala...
Když zvolení Ondráčka předsedou komise pro kontrolu GIBS vyvolalo takovou nevoli, že to "mlátička z Národní" zabalil, čekal bych něco podobnýho i od téhle osoby. Ale ministerskej pašalík je lákavej.
Tohle "oddané děvčátko" je jen a pouze vějička na novináře, jak odlákat pozornost od toho skutečného problému.
A nebo má právě jen ten jediný úkol, něco svojí "nešikovností" zpackat a zablokovat, pak za trest bude z ministerstva odejita někam do správních rad.
Dyk jsem zaslech, že trafikám už odzvonilo. :-) Nebo se mýlím? Slovy klasika: "Ano, děl Antonín po chvíli zevrubného šetření, je to zdatný člověk. Najedl se, hojně se napil a nezaplatil vstupného..."
Ministr spravedlnosti co podváděl ale nemůže trumfnout předsedu vlády, trestně stíhaného podvodníka. A jaký pán takový krám.
Kdyby byl Babiš slušný a rovný člověk nebo to alespoň předstíral že je, tak ji vyrazí z vlády a vymění za jiného. jenže co se dá po něm chtít, když sám udělal co udělal a nic s ním nehne.
Bingo!
Předhodil jsem vám ji i s jejímy kauzami, tak se s ní zabejvejte a nepruďte s mým trestním stíháním.
Nerušit!
Nekecáme, makáme:-))
Horší je že makají a nekecají jeho voliči, bohužel už jim nezbývá čas myslet, pokud ovšem mají čím:-)
chcípla mi v telefonu microsd karta :-(
z ní kopírovat naštěstí ještě jde, zápis není možný. formátovat nejde ani v jiném telefonu ani v počítači.
takže jsem musel všechno fofrem překopírovat do pc a budu muset koupit novou
adata už mi nesmí do domu
Sd-karty si dělají co chtějí. :-(
Chtěl jsem si včera do navigale dát nové mapy na dovolenou. Na tohle mám v Garminu kartu. Na starou už by se nová mapa nevešla, tak jsem tam dal jinou, která před tím bezproblémově fungovala v telefonu. Stáhnu mapu, zapnu navigaci, a nic. Mapu to nemůže najít.
Tak starou kartu zpět, starou mapu vymazat, novou nahrát. A vše funguje, jak má. :-))
já už právě zanevřel na kingstony, teď už i adata. zatím mi spolehlivě fungoval snad jen sandisk, tak asi pořídím ten.
Az ti dojdou vsechny znacky, zkus kulovyho filka.
Tak tak. Také hledáme spolehlivou kartu pro profesionální aplikaci. Existuje, je šeredně drahá a záruka nic moc.
většina jich má doživotní záruku, ne? ale otázka čí konec života myslí :-D
Smrt Čecha ubitého řetězem v Londýně zůstane bez trestu, Štrasburk smetl stížnost rodiny
Evropský soud pro lidská práva zamítl stížnost na Velkou Británii, kterou k němu podala rodina Čecha zabitého v roce 2016 v Londýně. Štrasburský tribunál ve zdůvodnění rozsudku mimo jiné uvedl, že britské úřady podle něj nepostupovaly v rozporu s evropskou úmluvou o lidských právech. Verdikt je konečný.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/477056...
Sparavedlnost tak nějak po anglickoevropsku, hnus velebnosti.
Včerejší cesta taxíkem domů z letiště, přímo před naším taxíkem si motorkáři houfně " vyřizovali účty" se starým pánem v bílé felicii.
Když ho v úseku mezi tunelem Blanka a mostem , Barikádníků, jedoucího v pravém pruhu, začali houfně předjíždět zleva i z zprava, tak zpanikařil, dal blikačky a během asi 50 metrů zpomalil a pomalu jel za krajnici, načež mu ti co za ním museli přibrzdit urazili zrcátka a mlátili něčím přes střechu vozu.
"Krásný návrat" do reality Prahy.
Taxikář pak říkal, že je jsou jich v Praze i díky magistrátní podpoře akce " výročí založení Harleye", doslova desetitisíce a blokují celý víkend půl města.
Je neuvěřitelné kam až to, pod vládou ANO, naše město dotáhlo, podpora takového ksindlu...
Praha v roce 2010 zažila celosvětový sraz Hells Angels (hlavou státu byl V.Klaus, u kormidla ODS) ... a nic, pohoda
https://www.denik.cz/z_domova/sraz-hells-angels...
Sraz Harley-Davidson 2018 v Praze byl vyhodnocen PČR i hasiči jako v podstatě bezproblémový
https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/krev-pot...
... ovšem v každém stádu je pár "černých ovcí", za které ANO ani Babiš nezodpovídá
Tak znovu polopaticky zopakuji to co jsem řekl :
Letos se jednalo o pražským magistrátem podporovanou a pražským magistrátem přímo dotovanou akci.
Nu a pikantní na tom příspěvku od vás je, že přímo v prvním linku " se pohodově " vypovědělo " pouhých" 53 cizinců a navíc v roce 2010 nepřijelo nějakých 60,000 jako letos při magistrátní podpoře, ale pouhých 2000 motorkářů a policisté hlídkovali se samopaly a vrtulníky, prostě pohoda :)
i třeba zde :https://zpravy.idnes.cz/padesat-cizincu-sraz...
takže polopaticky : tehdy je nikdo nedotoval a nikde je sem nelákal, žádné peníze občanů Prahy nešly jako dotace na sjezd motorkářů, byla to soukromá akce mezinárodně policejně sledovaného gangu a policie konala svou práci... prostě pohoda.
Zatímco letos na akci " sraz motorkářů" přispělo město Praha 5 miliony korun a středočeský kraj dokonce 10 miliony korun, nu a tak jich místo 2000 kteří si to platili sami přijelo 60,000 .
Prostě pohoda a je radost vidět, jakou má volič ze středočeského kraje radost , když se jeho peníze utrácí za " pohodu motorkářů"...
a ještě malý dodatek ke středočeskému kraji pro podporu 10,000,000 kč na sraz motorkářů se zejména vyslovili :
Robert Bezděk, člen představenstva Klasik Moto, což je firma, která pořádá motorkářská setkání ( JUDr. Robert Bezděk CSc. - radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví Volební subjekt: ANO 2011 Bydliště, Kladno ) ...
Paní Jermanová hejtmanka a Marek Rejman, pravá ruka tehdejší hejtmanky a vedlejším povoláním pořadatel Gladiator Games , opět motorky.... (Středočeský kraj, Informační systém krajského úřaduhejtmanky, Vedoucí oddělení tiskové a PR
Marek Rejman)
Jinými slovy zastupitelé spjatí s akcí dotují akci, ANO prostě pohoda...
Nebuď na ně zlej, řídí to jak firmu.
Tak některým středočechům, soudě dle příspěvků AV, to asi vyhovuje :)
Uvedl jsem oficiální stanovisko, odlišné od tvého hodnocení
Nelíbí se ti status quo? Vstup do politiky a změň to!
Každému co vyhovuje, někomu prostě stačí oficiální stanoviska " tisku" :)
To vůbec nemluvím o tom, že mě vadí, že to bylo dotované Z DANÍ PRAŽANŮ A STŘEDOČECHŮ a jasně jsem to uvedl , ZATÍMCO vy proti tomu házíte oficiální pohodová stanoviska o privátní akci cca 30x menšího rozsahu, kterou si účastníci hradili sami A KTERÁ NEBYLA DOTOVÁNA.
O*
* tečka
Včerejší návrat z Rakouska.
Přejeli jsme hranici v Dolním Dvořišti a zajeli k pumpě: automaty na kafe mimo provoz, dálniční známky pro Slovinsko neměli žádnou, záchody příšerně smrděly, na zemi použité toaletní papíry, špína...
Po necelém týdnu v Rakousích jsem tomuhle tak nějak odvykl.
Takže - vítejme do (české) reality...
Hele Ai, a na co jsi při návratu z Rakouska do české reality potřeboval na Dvořišti dálniční známku pro Slovinsko??
:)
Zajeď do Francie, budeš jako doma :-)
když jsme jeli do Rakouska přes Břeclav, tak na poslední benzince před Rakouskem neměli ani rakouskou, ne tak jinou známku. takže teď brávám rakouskou přímo v Rakousku než najedu na dálnici. nehledě na to, že je to levnější než koupit ji v česku :-)
nejde ta slovinská koupit přes net?
Tak a je to tady https://www.novinky.cz/domaci/477404-komuniste...
a kdo to umožnil ? zasraný stbak.