Milí spolubojovníci,
dnes jsem se vrátil z prodlouženého víkendu na Maltě. Nebyl jsem tam na kole, ani na koloběžce, ale pěšky.
Tradičně se pochlubím fotkami:
https://marin7.rajce.idnes.cz/2018_6_Malta%2C...
Ve středu jsem usoudil, že bych si zasloužil trochu moře. Za půl hodiny už byla koupená letenka a v pátek jsem letěl.
Bylo mi jedno, kam letím. Jen jsem chtěl do tepla a k moři.
Malta jako destinace je levná a dobře dostupná. Zpáteční letenka byla za 2000,- (bývá i levnější), jiné náklady prakticky neměl.
Spaní tradičně nadivoko a letěl jsem sám. Ale tentokrát jsem nebral ani stan, jen tenký spacák a místo karimatky lehátko, které jsem ani nenafukoval.
Malta je jedna z mnoha snadných víkendových destinací. Tak to berte jako inspiraci. :-)
Šel jsem kolem části ostrova z letiště dolů k moři a pak proti směru hodinových ručiček.
Ostrov je velmi příjemný a zajímavý. Překvapil. :-)
Jsem rád, že sis Maltu užil. My se dneska balíme z Pisy, pokračujeme přes Saturnia Terme do Chianciano Terme. Dalších 5 hodin v autě :-D
Ale u Gardy bylo hezky ;-)
Pět hodin v autě, to zní lákavě. :-)
Gardou si mě inspiroval a letenka na září už je koupená. Ale možná by to chtělo ještě jeden let dříve.
Kolo tam nechávám a občas se tam vrátím. Kdybyste měl někdo zájem, můžete kolo použít.
Letenky z Ostravy i Katovic jsou za symbolické ceny, tak proč nevyrazit na víkend?
Ať ti tam kolo vydrží do 2021, kdy má být dokončena cyklo pro snadnější objetí celého jezera.
To v pohodě vydrží. Je to stará poctivá kovářská práce. :-)
Máš nějaký přehled, nebo mapku, kde všude máš kola ? :-)
Docela mě pobavila, že z toho našeho vedra sis potřeboval zaletět do tepla :o)))
Ale parádní výlet.
Krásný výlet, úžasný fotky - to moře láká :-).
Zaujaly mě popisky fotek na rajčeti. Poradíš (nebo někdo jiný) jak na to, pokud to není moc komplikované?
Děkuji a samozřejmě poradím. Je to snadné, stáhni si prográmek, který se jmenuje Fotor.
Pro velký úspěch jsem koupil ještě jedny letenky. Tentokrát poletíme ve dvou 22.-26.8.18 a hlavním cílem bude ostrov Gozo. Možná s koloběžkami, možná bez.
I tento výlet proběhl úspěšně a dokonce i s kamarádkou.
https://marin7.rajce.idnes.cz/2018_8_Malta...
Přesunovali jsme se všelijak po ostrovech a spali na vyfouklých lehátcích přikrytí ubrusem. Pro velký počet stížností na kvalitu spánku bylo jedno lehátko nafouknuto a ubrus byl později nahrazen ručníkem.
ty holky jsou takové "měkké", že? nic nevydrží :-D
To je pravda. Stížností bylo tolik, že jsem musel zavést preventivní opatření.
Stížnosti pouze ve španělštině a na vyřízení mám 30 dnů. :-)
Copak netušila do čeho jde?!?
Že tys´ jí neukázal žádný report z tvých cest :o)))
Nebyla ještě nikdy pod stanem, ne tak bez stanu.
A reporty brala na lehkou váhu. :-)
A jaký je výsledek? Nikdy víc nebo vezmeš mě zas? :-D
Výsledek je ten, že se mnou ještě trochu mluví, ale už nikam nepojede. :-)
Já to nechápu. Podmínky byly ideální. Asi by to chtělo začít Islandem se spaním na kusu ledu.
Navíc tvou pověst rozšíří, tak budeš mít pokoj :-D
Se mnou a vdovou už se taky každý neodvazi, když něco zorganizujeme :-D
Třeba takový výšlap Javoriny po tmě a po ledu no, po ledu, dole bylo po kotníky vody a nahoře to slušně klouzalo. Jsem zvědavý, jestli se někdo letos přidá :-D
Přijatelné ztráty na takových výletech jsou 50% :-)
Jo jo, v příštím životě bych chtěla být chlap balkóňák, co má jedinou starost, a to kam vyrazit na víkend. Koukla jsem do debilníčku a napočítala, krom dovolené, tři celé volné víkendy. Jeden v lednu, jeden v únoru a jeden v červnu. Inu každé má své, zase nemusím vstávat brzy ráno do práce 5x v týdnu. :-)
A ty to evidentně neumíš a závidíš :D
Ale kdepak! Nezavidí. Učí se. Učí se pomalu, zapisuje do paměti, ví, že každá věc na tomto světě má svůj čas a své místo.
Až se to naučí, bude to umět.
A ty budeš jen čumět:-))
To víte nezralé mládí.
Taky si na to možná vzpomínáte. :-)
Já osobně na to moc vzpomínek nemám. Moje mládí nezralé probíhalo ve státním vězení obehnaném ostnáčem.
Pročež nezávidím, naopak přeju a podporuju.
Tvoje bláznivé cesty jsou inspirativní, fotky pěkné a raporty vtipné.
Jen houšť a větší kapky:-))
cos vyvedla, že tě zabásli? :-D
nestihla zdrhnout za kopečky. Asi jako většina z nás.
Těžkej zločin. Narodila jsem se ve správnou dobu na nesprávném místě. Nějak se stalo, že se mě před narozením na to nikdo nezeptal. Skoro to vypadalo na doživotí.
Naštěstí jsem byla amnestována spolu s deseti miliony stejných zločinců. Naštěstí dostatečně včas. Můj otec, kupříkladu, takové štěstí neměl.
Určitě nezávidím! To byl jen povzdech. Obdivuji a smekám. Já na takové výlety nemám koule, sama bych takhle nevyrazila. Ale moc se mi líbí, že nejsme všichni stejní a ráda se podívám aspoň na fotky. Jen tak dál! :-)
Děkuji kolektivu za kladné hodnocení. :-)
Další výlety už jsou podchycené. Na 13.- 16.9.18 jsem koupil švédské Malmö. Podívám se, jak jim tam rostou hříbky a jak je na tom Öresundský most. Jestli bude vypadat důvěryhodně, zkusím to přes něho do Dánska. Běžencům samozřejmě beru suchý chleba, aby nestrádali. Budu jim ho házet z mostu, aby mě nepokousali. :-)
Než jsem si to stačil uvědomit, koupil jsem druhou letenku na stejný termín. Tentokrát do italského Bergama. Tam zkontroluji stav vody na Gardě, suchý chleba snad nebudu potřebovat.
Kam poletím si vyberu na poslední chvíli, podle počasí. Pro hoteliéry mám opět špatné zprávy. Ani tentokrát ode mě euro neuvidí. :-(
Jen nech na hlavě:-))
Dokonalá dáma. Navzdory stížnostem (nejsou z fotek slyšet) si ani jednu fotku nepokazila zamračeným ksichtem. Pouze ta jedna z ranního lehátka pod ručníkem je krapánek vykulená:-))