Mám v plánu půjčení jednoho z těchto kol. U obou píšou, že kolo má "středový pohon", ačkoli u Agogsu to podle obrázku vypadá spíš na motor nábojový. Budu rád za vaše názory, které kolo je vhodnější pro jízdu do kopce i mimo zpevněné cesty. Předem děkuji
chcelo by to odkazy na tie bajky, ten druhý ani google nenašiel...
ten druhý je zřejmě BH Rebel, jen tam mají překlep, nevím, zda sem můžu dát odkaz na půjčovnu, aby to nebylo považováno za nepovolenou reklamu:) ale prakticky nic podstatého se tam o jednotlivých modelech nepíše.
Agogs Uphill, který vlastním druhý rok, má zadní nábojový motor Bafang 250/350 W. Jde o poměrně specifické elektrokolo, protože disponuje dvěma režimy on-road a off road. V druhém režimu se aktivuje plný výkon kola (údajně až 700, podle jiných údajů 800W) a není určen na běžné vozovky a cyklostezky. Navíc disponuje 48V sítí. Podle mých zkušeností je vhodný i do lesa a pěšiny, nejvíce jsem vyjel stoupání 4 km, plynule se zvyšující na 13,8 promile a několik kratších kopců cca 16 promile. kolo je obratné, mechanické kotoučové brzdy vyhovují, vážím 74 kg. S BH rebel zkušenost nemám.
Oprava a doplnění. pochopitelně jsem mínil stoupání v %, nikoli v promile. Ještě doplním, že Uphill je celkem ve třech provedeních - Uphill mtb pánský a dámský a Uphill Tour, který se liší dovybavením blatníky, nosičem a osvětlením a zejména frekvenčním snímačem. Uphill mtb má torzní snímač a mám s ním velmi dobrou zkušenost - ve stoupání, když zpomalím frekvenci a zvýším tlak na pedály, motor pomáhá více.