Ahoj, předem upozorňuji, že tento thread se bude (by měl) zaobírat pouze rovnými řidítky. Nechci zjišťovat, v čem jsou lepší nebo jakou potřebuji délku, ale jejich nastavení tj. natočení v představci. Určitě každý víte, že mají nějaký specifický úhel zakřivení. Mě by přesně zajímal jednak důvod tohoto zahnutí (lepší ovladatelnost, hezší design...?), ale hlavně se chci dozvědět, jak je správně (pokud tedy je nějaký "standard") natočit jejich zahnutím v představci (směrem k zemi, rovnoběžně se zemí...?). Vše je popsáno na přiloženém obrázku ( http://marekpokus.borec.cz/riditka.jpg ) a žádám vás o výběr možnosti, kterou preferujete vy, nebo která je údajně správně. Všem předem děkuji.
Já tedy mám nastavené zahnutí rovnoběžně se zemí, tedy varianta A.
Ani nevím, v jaké z těch variant jsem měl řídítka natočený; jak jsem kolo koupil, tak jsem řídítka nechal, vyhovovalo mi to tak a vůbec jsem neměl důvod to měnit.
Chápu. Díky
C je spravne :) . Ma to byt tak, ze rovna riditka smeruji smerem k jezdci a zaroven nahoru. K jezdci proto, aby byl uchop ergonomicky a trochu nahoru kvuli tlumeni vibraci. Sam je mam taky + - timhle zpusobem.
Používám variantu C. Při variantě A, neřkuli B, mám pocit vykrucování zápěstí. Varianta C bývá v návodech "jak seřídit kolo" nejčastěji doporučována. Ovšem osobní preference jsou osobní preference a pokud ti vyhovuje něco jiného, tak proti gustu žádný dišputát.