Nordkalottleden (švédsky; česky Cesta Severní Kalotou, švédsky Nordkalottleden, norsky: Nordkalottruta, finsky: Kalottireitti) je značená turistická stezka v polární oblasti v severských zemích, v oblasti Severní Kalota. Cesta má celkovou délku 800 km a leží podél hranice Norska, Švédska a Finska.…
nedávno jsem si udělal filmový půlmaratonek sledování seriálu Půlnoční slunce. Celkově to byla docela pitomost ale ty záběry na krásnou krajinu země Sámů. Dík za povídání a za fotky. :-) Povedený cestopis.
Pěkné počtení, krásné fotky.
Ale při představě toho mytí v horské bystřině jsem mrzla i v dnešních skoro 30° :o)))
Mytí až tak hrozné nebylo, mnohem nepříjemnější byly brody řek.
Jo, to jsem si také říkala, že bych asi na druhé straně vylezla s dvěma rampouchama místo nohou :o)))
Jupí!!!
Přečetla jsem už včera, ale než jsem vyhrabala heslo pro přihlášení (mám totiž přeinstalovaný počítač), tak mi to chvíli trvalo. Těsím se ma celý cestopis. Vím, že je na webu, ale není nad to přečíst si papírovou verzi.
S tím heslem to znám :-)
Cestopis máš už vytištěný, a počítám, že v pátek ho odešlu. Neposílala jsem ho dříve, protože jsem si nebyla jistá, zda jste už nevyrazili na dálkový cyklo vandr.